Wat mag je niet missen

  • Wandel door Bergpark Wilhelmshöhe naar het Herculesmonument
  • Proef de lokale culinaire specialiteiten in het compacte stadscentrum
  • Bezoek stadspark Karlsaue en de Orangerie
  • Eens in de vijf jaar is er documenta, één van Europa’s grootste kunstevenementen.

Panorama-punt

Herculesmonument

In Europa's grootste bergpark

Herculesmonument

Bergpark Wilhelmshöhe is UNESCO Werelderfgoed en het grootste bergpark van Europa. Kassel ligt aan de voet, zo’n 350 meter hoger staat het Herculesmonument.

Bezoek deze website voor openingstijden en meer informatie.

Kunststad Kassel

Fridericianum

Hoofdgebouw van documenta

Fridericianum

Kunsthal Fridericianum heeft geen eigen collectie, maar continu wisselende tentoonstellingen met een focus op moderne en hedendaagse kunst.

Bezoek deze website voor openingstijden en meer informatie.

Kasteel in Kassel

Löwenburg

Kasteel in Bergpark Wilhelmshöhe

Löwenburg

Midden in het bergpark staat slot Löwenburg. Dit indrukwekkende en goed intact gebleven kasteel is deels gratis te bezoeken.

Bezoek deze website voor openingstijden en meer informatie.

Bezienswaardigheid

Orangerie van Kassel

Pronkstuk in het Staatspark

Orangerie van Kassel

Alsof een enorm bergpark niet genoeg is, heeft Kassel ook het 1,5 km² grote Staatspark Karlsaue. In dit park staat een prachtige Orangerie, dat tegenwoordig vooral als tentoonstellingsgebouw wordt gebruikt, maar waarin ook het Kasselse Planetarium gevestigd is.

Hotels in Kassel

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Kassel.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Kassel:

Trein

Kassel is per trein goed bereikbaar. Vanuit Brussel ben je in ongeveer 5 uur in Kassel, vanuit Utrecht doe je er een half uur langer over.

Tickets boek je al vanaf 39 euro per enkele reis bij NS International:


Auto

Kassel ligt in de centrale deelstaat Hessen. Vanuit Utrecht ben je met de auto in minder dan 4 uur in het centrum van Kassel.

Parkeren in Kassel kan op diverse plaatsen in en rondom het stadscentrum.Kassel: Met de K van Kunst en Kultuur

Het centraal gelegen en bijna 1200 jaar oude Kassel ligt aan de voet van Bergpark Wilhelmshöhe, het grootste bergpark van Europa, en is zeer goed bereikbaar per auto en trein.

Kunst-, cultuur-, maar ook muziek-, winkel- en wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een stedentrip Kassel. De stad heeft een gezelligcentrum, waar ook de stadsschouwburg, het Staatstheater en Slot Orangerie te vinden zijn.

In de kunstwereld is Kassel zeer bekend, vooral vanwege de documenta, een vijfjaarlijkse kunstmanifestatie rond eigentijdse kunst. Gedurende 100 dagen is de stad het culturele centrum van Europa, waarbij het Fridericianum het belangrijkste gebouw is. In 2012 vond de meest recente editie van documenta plaats, voor de eerstvolgende moet je wachten tot 2017.

Kassel ligt letterlijk tegen een heuvel omhoog, aan de voet van Bergpark Wilhelmshöhe. In dit prachtige park zijn onder andere watervallen, een slot en een 70 meter hoog standbeeld van Hercules te vinden. Niet voor niets is Bergpark Wilhelmshöhe in 2013 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Kunst en natuur ten overvloede dus, tijdens een stedentrip naar Kassel.

Opmerkelijk genoeg is Kassel ook de Europese wasberenhoofdstad. Nergens in Europa komen zoveel wasberen voor als in de omgeving van Kassel. De kans dat je een wasbeer tegenkomt is dus vrij groot!