München, in het zuiden van Duitsland, is de belangrijkste stad van de deelstad Beieren en vormt het toneel van vele bezienswaardigheden en festiviteiten. München staat vooral bekend om haar cultuur en voetbalclub FC Bayern München.

Ben je geen voetbalfan maar vier je graag feest? Plan je stedentrip München dan in september, voor de Oktoberfesten. Tijdens dit jaarlijkse festival brengen de inwoners van München gehuld in traditionele lederhosen ode aan de Beierse (bier)cultuur!

Buiten de zéér druk bezochte Oktoberfesten is München ook de rest van het jaar een leuke stad om te bezoeken. München is een stad vol aandacht voor traditie en cultuur. In menig Brauhaus, waarvan het Hofbräuhaus de bekendste is, verdwijnt de inhoud van goed gevulde bierpul in een droge keel!

Rondom de 2 grote pleinen midden in de stad liggen vele bezienswaardigheden. Aan de Marienplatz ligt het stadhuis waarvan het Glockenspiel, compleet met poppenspel, een ware attractie is. Bezoek ook de 99 meter hoge Frauenkirche en leef je uit in de vele winkelstraten van de stad.

Buiten het stadscentrum zijn het voor de Olympische Spelen uit 1972 gebouwde Olympisch Park of het Nymphenburg Paleis interessante bezienswaardigheden tijdens een stedentrip München!