Wat mag je niet missen

  • Bezoek museum BMW Welt, het Deutsches Museum of het kindvriendelijke Kindermuseum
  • Een bierproeverij mag bij een bezoek aan Beieren absoluut niet ontbreken
  • Verken München op de ideale manier: op de fiets!
  • Vergaap je aan de pracht en praal van paleis Residenz of Schloss Nymphenburg

Panorama-punt

Olympiaturm

Bijna 200 meter boven München

Olympiaturm

Voor de Olympische Spelen van 1972 werd aan de rand van München een gigantisch park aangelegd, met de Olympiaturm – letterlijk – als hoogtepunt.

Bezoek deze website voor openingstijden en meer informatie.

Museum in München

BMW Museum

Geschiedenis van een iconisch automerk

BMW Museum

München is de thuisbasis van de Bayerische Motoren Werke, oftewel BMW. Museum BMW Welt is volledig aan dit auto- en motormerk gewijd.

Bezoek deze website voor openingstijden en meer informatie.

Doe-tip

Münchener Altstadt

Prachtig en gezellig stadscentrum

Münchener Altstadt

München heeft een gezellig stadscentrum. Huur een fiets en ontdek dit centrum op de meest ideale manier.

Een fietstour boeken of huurfiets reserveren doe je hier.

Uniek volksfeest

Oktoberfest

Je moet het hebben meegemaakt!

Oktoberfest

Inmiddels wordt Oktoberfest op een groot aantal plekken gevierd, maar München is de bakermat van dit volksfeest. Het grootste bierfestival ter wereld start jaarlijks aan het einde van september en duurt tot begin oktober.

Hotels in München

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in München.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in München:

Trein

München is per trein goed bereikbaar. Vanuit Utrecht of Amsterdam ben je in iets meer dan 7 uur in München. Tip: neem de overstapvrije nachttrein!

Tickets boek je al vanaf 29 euro per enkele reis bij NS International:


Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Brussel of Rotterdam vlieg je in ongeveer anderhalf uur naar Flughafen München Franz Josef Strauß, dat zo’n 25 kilometer buiten de stad ligt.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar München op Tix.nl:


München: Cultuur & bier in Beieren

München, in het zuiden van Duitsland, is de belangrijkste stad van de deelstad Beieren en vormt het toneel van vele bezienswaardigheden en festiviteiten. München staat vooral bekend om haar cultuur en voetbalclub FC Bayern München.

Ben je geen voetbalfan maar vier je graag feest? Plan je stedentrip München dan in september, voor de Oktoberfesten. Tijdens dit jaarlijkse festival brengen de inwoners van München gehuld in traditionele lederhosen ode aan de Beierse (bier)cultuur!

Buiten de zéér druk bezochte Oktoberfesten is München ook de rest van het jaar een leuke stad om te bezoeken. München is een stad vol aandacht voor traditie en cultuur. In menig Brauhaus, waarvan het Hofbräuhaus de bekendste is, verdwijnt de inhoud van goed gevulde bierpul in een droge keel!

Rondom de 2 grote pleinen midden in de stad liggen vele bezienswaardigheden. Aan de Marienplatz ligt het stadhuis waarvan het Glockenspiel, compleet met poppenspel, een ware attractie is. Bezoek ook de 99 meter hoge Frauenkirche en leef je uit in de vele winkelstraten van de stad.

Buiten het stadscentrum zijn het voor de Olympische Spelen uit 1972 gebouwde Olympisch Park of het Nymphenburg Paleis interessante bezienswaardigheden tijdens een stedentrip München!