Na het mondiale Parijs is Marseille de tweede stad van Frankrijk. Marseille is gelegen aan de Middellandse Zee en een typische havenstad met veel visrestaurants, een ontspannen sfeer en talrijke bezienswaardigheden. De ideale ingrediënten voor een stedentrip dus!

Marseille is ingedeeld in 7 arrondissementen, maar de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in het centrum en in de nabijheid van de haven. Buiten het centrum kan vooral ontspannen worden in uitgestrekte parken als Parc Borely en Parc Montredon.

Naast de vele leuke boten in Vieux Port (de oude haven) bevinden zich rondom deze haven talloze terrassen en restaurants waar van verse visspecialiteiten genoten kan worden. Als havenstad aan de Mediterranee kent Marseille Italiaanse, Spaanse en Arabische invloeden. In gerechten maakt men bijvoorbeeld veel gebruik van kruiden waardoor deze vaak anders zijn dan in de rest van Frankrijk.

Door de lange historie van Marseille kent de stad vele oude bezienswaardigheden als de Cathédrale de Major, de Notre Dame de la Garde en het Palais Longchamps. Op een regenachtige dag zijn Musée du Vieux Marseille en Musée Cantini (met kunstwerken van Cézanne, Dufy en Kandinsky) goede alternatieven voor Vieux Port.

De vele kroegen, discotheken en theaters garanderen een gezellig avondje uit, maar tijdens de zomermaanden vormt een strandwandeling ook een waardige afsluiting van stedentrip Marseille!