Wat mag je niet missen

 • Wandel door het oude centrum vol Elzasser vakwerkhuizen.
 • Ga winkelen in winkelstraat Le Carre d’Or of Galeries Lafayette.
 • Dol op de kerstperiode? Bezoek dan de sfeervolle kerstmarkt van Straatsburg.

Panorama-punt

Kathedraal van Straatsburg

142 meter hoge klokkentoren

Kathedraal van Straatsburg

Met 142 meter heeft de Kathedraal van Straatsburg één van de hoogste kerktorens ter wereld. Beklim de toren en kijk prachtig uit over Straatsburg.

Lees hier meer over Kathedraal van Straatsburg en de openingstijden.

Musea in Straatsburg

Musée des Beaux-Arts

Schone kunst in een paleis

Musée des Beaux-Arts

Het Musée des Beaux-Arts is gevestigd in het statige Palais des Rohan. Bekijk hier schilderkunst van oude meesters, maar ook van schilders uit de twintigste eeuw.

Lees hier meer over Musée des Beaux-Arts en de openingstijden van het museum.

Doe-tip

Oude centrum

Typisch Frans-Duitse bouwstijlen

Oude centrum

Wandel door het sfeervolle oude centrum van Straatsburg. Veel oude bruggetjes over de rivier de Ill, nauwe straatjes, terrassen en natuurlijk typische Elzasser vakwerkhuizen. In het centrum hangt, dankzij de ligging en geschiedenis, een unieke Frans-Duitse sfeer.

Bezienswaardigheid

Kathedraal van Straatsburg

Eeuwenoud architectonisch meesterwerk

Cathédrale de Strasbourg

Ruim 200 jaar lang was de gotische kerk het hoogste gebouw ter wereld. Inmiddels behoort het niet meer tot de hoogste gebouwen van Frankrijk, maar nog steeds wel tot de mooisten!

Lees hier meer over Kathedraal van Straatsburg.

Hotels in Straatsburg

 • La Residence Jean Sebastien Bach


  Dit 4-sterren hotel ligt op loopafstand van het Europees Parlement en het historische Parc de l’Orangerie, het oudste en grootste park van Straatsburg. Naast een uitstekende ligging staat het hotel ook bekend om zijn prima…
  Meer info 73.33
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Straatsburg, Frankrijk |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Straatsburg.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Straatsburg:

Trein

De Franse stad is per trein goed bereikbaar. Vanuit Utrecht ben je in iets minder dan 6 uur met de trein in Straatsburg, vanuit Brussel ben je er in iets meer dan 5 uur.

Tickets boek je vanaf 68 euro per enkele reis bij NS International:


Auto

Vanuit Utrecht volbreng je de 575 kilometer naar Straatsburg in ongeveer 5,5 uur, vanuit het zuiden van Nederland en België ben je aanzienlijk sneller in de Elzasstad.

Parkeren in Straatsburg kan op diverse plaatsen in en rondom het centrum.Straatsburg: Hoofdstad van Europa

Het Franse Straatsburg is de hoofdstad van de regio Elzas en kent enkele bijzondere bezienswaardigheden. Met de auto rij je in slechts 5,5 uur naar Straatsburg waarmee deze internationale stad een prima stedentrip-alternatief is voor Parijs.

Door de centrale Europese ligging, in Frankrijk maar op de grens met Duitsland, huist in Straatsburg net als in Brussel de zetel voor het Europees Parlement. Ook de zetel voor de Raad van Europa en het Hof voor de Rechten van de Mens zitten in Straatsburg.

In Straatsburg zijn veel gebouwen naar zowel Franse als Duitse architectuur gebouwd. De stad kent dan ook een Franse als Duitse historie. Centraal middelpunt van de stad is de Notre Dame de Strasbourg, waarvan vele zeggen dat ze mooier is dan de Notre Dame in Parijs.

In La Petit France, het oude stadscentrum, staan veel oude vakwerkhuizen. Een flink aantal van deze huizen zijn tegenwoordig winkels of restaurants. Omdat het volledige stadscentrum is omgeven met water treft men er veel bruggen die het stadcentrum een uiterst sfeervol karakter geven.

De kerstperiode is een prima tijd voor een weekendje of stedentrip Straatsburg. De hele stad, met name La Petit France, is prachtig versierd met allerlei kerstversieringen. Alle kerstlichtjes geven de stad een warm en knus aanzien. Vooral de kerstmarkt van Straatsburg is een aanrader!

Blogartikelen over Straatsburg:

 • De Meest Kleurrijke Plaatsen in Europa
  Vooral in het noorden van Europa weten ze wel raad met een verfblik. Saaie, grijze gebouwen worden omgetoverd in kleurrijke stadsverfraaiing. In deze tien Europese steden word je van de kleuren om je heen al direct vrolijk. 1. Kopenhagen, Denemarken Vooral in Nyhavn, dat Nieuwe Haven betekent, staan veel huizen in sierlijke pasteltinten. Veel huizen,  [Lees verder]
 • De Mooiste Kerstmarkten van Europa
  Bekijk hier de laatste aanbiedingen voor de allerleukste kerstmarkten! Nu de dagen korter worden, begint het in veel Duitse, Belgische en Noord-Franse steden weer te jeuken. De pleinen worden schoongeveegd, de lichtjes worden uit de zomeropslag gehaald en de rood-witte versiering wordt goed afgestoft. Het is weer tijd voor kerstmarkten! In sommige steden wordt het  [Lees verder]
 • De Beste Moderne Kunst Musea in Europa
  Tijdens de StedenTripper Museumweken komen in een serie artikelen de leukste, mooiste en meest indrukwekkende musea van Europa aan bod. Afgelopen week openden diverse Europese openluchtmusea deze reeks, en deze week staan de musea der Moderne Kunst centraal. Impressionisme, kubisme en pop-art zijn slechts enkele stromingen die binnen de Moderne Kunst vallen. Tussen 1860 en  [Lees verder]