Voor liefhebbers van historie en cultuur is een stedentrip naar Athene een must! Weinig andere steden ademen zoveel cultuur en historie als de Griekse hoofdstad. De Akropolis, Tempel van Zeus en het Parthenon zijn allen van grote historische waarde.

Naast archeologische bezienswaardigheden is Athene ook cultureel interessant. De Griekse hoofdstad bestaat uit verschillende wijken met allen een eigen sfeer en identiteit. De wijk Plaka heeft bijvoorbeeld vele authentieke restaurantjes, cafés en winkels.

Het Parthenon op de Akropolis is het belangrijkste historische gebouw van de stad. Naast deze indrukwekkende ruïne telt Athene echter nog vele andere prachtige tempels en ruines. Wat te denken van de Tempel van Zeus, de poort van de Romeinse keizer Hadrianus, het Dionysus Theater, de oude Agora of het Herodus Actus Theater. Aan cultuur en historie dus geen gebrek, tijdens een stedentrip Athene.

Behalve ruines kent Athene ook enkele boeiende bezienswaardigheden. Het Nationaal Archeologisch Museum heeft één van ´s werelds beroemdste collecties historische kunstschatten. De wisseling van de wacht bij het Griekse parlementsgebouw is leuk om te zien en voor een prachtig uitzicht over Athene is de Lykavittós heuvel een aanrader!

Als geboorteplek van de Olympische Spelen was Athene gastvrouw van de Olympische Spelen in 2004. Het oude Olympische stadion is gratis te bezichtigen, terwijl voor toegang tot het nieuwe stadion slechts enkele euro’s gevraagd worden.