Liever geen massatoerisme in Londen of een Beatles tour in Liverpool? Dan is Cardiff een verrassende bestemming! Cardiff is de hoofdstad van Wales en met bijna 350.000 inwoners de grootste stad van dit deel van Groot-Brittannië.

Cardiff kent veel prachtige kastelen en kerken, maar ook interessante musea. Lekker langs Cardiff Bay slenteren of ontspannen in Bute Park is eveneens een prima dagbesteding tijdens een stedentrip.

Wales telt vele kastelen en enkele van deze historische bouwwerken liggen in of in directe nabijheid van Cadiff. Waan je in vervlogen tijden in Cardiff Castle in het centrum van de stad. Leer tijdens een rondleiding alles over de geschiedenis van dit prachtige kasteel. In de nabijheid van Cardiff is vooral Castell Coch, of rood kasteel, een aanrader!

Naast Cardiff Castle zijn de Noorse kerk, de Llandaff Kathedraal en St. David’s Kathedraal fraaie historische gebouwen. Voor een portie geschiedenis en cultuur is het St. Fagans National History Museum de aangewezen plek.

Voor een dagje lekker winkelen tijdens eens stedentrip Cardiff ga je naar St. David’s Winkelcentrum of de Cardiff Markt. Combineer winkelen met een gezellig avondje uit in het Wales Millenium Centre. Geniet van een hapje en drankje en koop een ticket voor de nieuwste musicals.