Wat mag je niet missen

 • Bedwing Castle Rock en bezoek het Kasteel van Edinburgh
 • Bezoek het National Museum of Scotland of de Gallery of Modern Art
 • Ga uit je dak op één van de festivals van Edinburgh
 • Proef haggis en whisky in een Schotse pub. Nou, in ieder geval de whisky dan…

Panorama-punt

Calton Hill

Heuvel in Edinburgh-centrum

Calton Hill

Vanaf de 100 meter hoge heuvel Calton Hill kijk je prachtig uit over de stad. Op deze heuvel staat ook het (onvoltooide) National Monument.

Lees hier meer over Calton Hill in Edinburgh.

Nationaal Museum

National Gallery

Nationale kunstgalerij van Schotland

National Gallery

Schilderkunst van de Renaissance tot het begin van de vorige eeuw. Bekijk werken van onder meer Rembrandt van Rijn, Claude Monet en Paul Gauguin.

Lees hier meer over de National Gallery en de openingstijden.

Winkelen

Shoppen in Edinburgh

Uitstekende winkelstad

Shoppen in Edinburgh

Edinburgh is een uitstekende winkelstad. Met diverse winkelcentra, maar ook de warenhuizen aan winkelstraat Royal Mile, is er voldoende shop-keus.

Hier vind je meer winkeltips voor Edinburgh.

Doe-tip

Edinburgh Centrum

Gezellig, groen centrum

Edinburgh Centrum

Wandel door het prachtige oude centrum van Edinburgh, of verken het op een huurfiets. Let dan wel op: men rijdt hier links!

Edinburgh is verrassend groen, door de vele parken in de stad, waarvan Holyrood Park het grootste is.

Hotels in Edinburgh

 • Holiday Inn Express Waterfront Hotel


  Zeer aantrekkelijk geprijsd kwaliteitshotel in trendy wijk Leith. Holiday Inn Express Waterfront Hotel ligt in een haven, waar het jacht van de koninklijke familie ligt. Gratis parkeren voor het hotel!Ligging: In de gezellige haven van…
  Meer info 30.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Edinburgh, Groot Brittannië |


  Meer info 52.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Edinburgh, Schotland |

  Travelodge Hotel West End


  3-daagse vliegreis naar Edinburgh. Travelodge Hotel West End is een eenvoudig, comfortabel hotel gelegen in de West End van Edinburgh. Ligging: In the West End op ca. 10 min. loopafstand van Princes Street. Faciliteiten: receptie,…
  Meer info 57.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Edinburgh, Groot Brittannie |

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Edinburgh.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Edinburgh:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Brussel of Charleroi ben je in ongeveer twee uur in Edinburgh. Edinburgh Airport ligt ongeveer 9 kilometer ten westen van het stadscentrum.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Edinburgh op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Edinburgh beschikt over een goed openbaar vervoersnetwerk, waarin je per trein, tram of bus kunt reizen.

Er is een directe tramverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Edinburgh: De kroeg als cultuur

De Schotse hoofdstad Edinburgh heeft een rijke historie. Zo’n 8.000 jaar geleden waren de rotsen en heuvels, waarop Edinburgh gevestigd is, al bewoond. Restanten van deze oerschotten zul je er niet meer aantreffen, maar het stadscentrum herinnert nog steeds aan vervlogen tijden.

Wie denkt dat Edinburgh enkel grijze geschiedenis te bieden heeft, heeft het overigens mis. Zo is Edinburgh een echte winkelstad, maar mag ook een bezoekje aan het Scotch Whisky Heritage Centre uiteraard niet ontbreken tijdens een stedentrip Edinburgh.

De stad Edinburgh begon ooit als fort op Castle Rock. Vanaf hier verdedigden de bewoners zich tegen Romeinen, Engelsen en andere veroveraars. Op deze plaats ligt nu Edinburgh Castle, een fort dat grotendeels in de 17e eeuw werd gebouwd, en waar de Schotse kroonjuwelen worden bewaard.

De Schotse kroonjuwelen en de Stone of Scone (de Schotse kroningssteen) zijn niet de enige reden om naar Edinburgh Castle te gaan. Het uitzicht over de stad is fenomenaal vanaf deze plek. Onder andere St. Giles Cathedral en St. Cuthbert’s Parish Church zijn uitstekend te zien vanaf Castle Rock.

Verder telt Edinburgh tientallen musea, dus ook voor liefhebbers van een museum-stedentrip zijn in de Schotse hoofdstad op de juiste plaats. Wat denk je bijvoorbeeld van het National Museum (geschiedenis), het Royal Museum (wetenschap en techniek) of het Museum of Childhood (speelgoed)? En met onder meer Arthur’s Seat en de Botanical Gardens is Edinburgh één van de groenste hoofdsteden van Europa.