Wat mag je niet missen

  • Verdwaal tussen de kunstschatten in Kelvingrove Art Gallery
  • Bezoek een wedstrijd van Celtic FC, of van aartsrivaal Glasgow Rangers
  • Bekijk een van de prachtige kathedralen, zoals Glasgow Cathedral, van binnen
  • Proef haggis en whisky in een Schotse pub. Nou, in ieder geval de whisky dan…

Panorama-punt

Oevers van de Clyde

Skyline langs het water

Oevers van de Clyde

Veel iconische gebouwen in Glasgow, waaronder de brug Clyde Arc en het op het Sydney Opera House lijkende Clyde Auditorium, staan langs de rivier de Clyde. Vanaf de oevers (of vanaf het water) heb je dan ook een prachtig uitzicht op de skyline van Glasgow.

Musea in Glasgow

Kelvingrove Art Gallery

Populairste museum van Schotland

Kelvingrove Gallery

Van dinosaurusskeletten tot Hollandse Meesters en van de Egyptische oudheid tot een Spitfire-vliegtuig. Kelvingrove Art Gallery is ontzettend veelzijdig.

Lees hier meer over de Kelvingrove Art Gallery en de openingstijden.

Winkelen

Shoppen in Glasgow

Uitstekende winkelstad

Shoppen in Glasgow

In Glasgow kun je prima winkelen. Met diverse winkelcentra zoals de Buchanan Galleries, maar ook de warenhuizen aan winkelstraat Style Mile, is er voldoende shop-keus.

Hier vind je meer winkeltips voor Glasgow.

Musea in Glasgow

Riverside Museum

Ideaal museum voor groot en klein

Riverside Museum

Het markante gebouw van het Riverside Museum huisvest een indrukwekkende collectie van auto’s, schepen, treinstellen en andere oude én nieuwe voertuigen.

Lees hier meer over het Riverside Museum en de openingstijden.

Hotels in Glasgow

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Glasgow.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Glasgow:

Vliegtuig

Vanaf Amsterdam-Schiphol ben je in ongeveer anderhalf uur in Glasgow. Glasgow Airport ligt ongeveer 13 kilometer ten westen van het stadscentrum.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Glasgow op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Glasgow beschikt over een goed openbaar vervoersnetwerk, waarin je per trein, metro of bus kunt reizen.

Er is een directe busverbinding (lijn 500) tussen het vliegveld en het stadscentrum.Glasgow: Mix van oud & nieuw

Vroeger was Glasgow vooral een grauwe industriestad. Tegenwoordig is dat echter wel anders: Glasgow leeft! Met 580.000 inwoners is Glasgow de grootste en tegelijkertijd meest dynamische stad van Schotland.

Door een mix van vergane glorie en vernieuwingsdrang is een afwisselende stad ontstaan waar je je tijdens een stedentrip uitermate goed kunt winkelen, diverse musea kunt bezoeken of heerlijk kunt ontspannen in de Botanic Garden.

In de stad zijn veel oude gebouwen te vinden uit de tijd dat Glasgow nog vooral een industriestad was. Deze historie biedt tegenwoordig interessante bezienswaardigheden. Het Museum of Transport of de indrukwekkende begraafplaats Necropolis geven de bezoeker een goede indruk van het verleden.

Liefhebbers van nieuwe, hedendaagse kunst en wetenschap kunnen tijdens een stedentrip Glasgow een bezoek brengen aan het Mackintosh House, The Lighthouse of The Glasgow Science Centre. Vergeet in Glasgow niet de pub te bezoeken en met een lokale pint (of beter: whisky!) een rugby of voetbalwedstrijd van Celtic of Rangers FC te bekijken.

Combineer oude gebouwen als de Glasgow City Chambers of de Glasgow Cathedral met moderne winkelstraten en een bezoek aan de pub, en beleef een enerverende citytrip naar deze Schotse stad.