Liverpool is uiteraard de stad van The Beatles maar de stad heeft meer te bieden dan herinneringen aan deze wereldberoemde band uit de jaren ’60. Liverpool is ook de stad van vele winkels, musea en vooral voetbalclub Liverpool FC.

Naast voetbal en The Beatles kent Liverpool ook diverse interessante bezienswaardigheden en een levendige uitgaanscultuur. Een weekendje naar deze Noord Engelse stad vormt hiermee een waardig stedentrip-alternatief voor Londen.

Als voetbalfanaat heb je in Liverpool twee belangrijke voetbalclubs, namelijk Everton FC en Liverpool FC. In Liverpool ben je Blauw of Rood. Vooral voetbalclub Liverpool FC geniet wereldwijd grote bekendheid en rondleidingen door stadion Anfield Road zijn ver van te voren volledig volgeboekt.

In Liverpool kun je uiteraard niet om de nalatenschap van The Beatles heen. Het Beatles Museum, The Yellow Duckmarine stadstour, de Cavern Club en Mathew Street zijn allen verplichte nummers voor iedere Beatles fan!

Genoeg Beatles bezienswaardigheden gezien? Wandel dan eens onder de stad door de Williamson Tunnels. Het populairste deel van Liverpool is de geheel gerenoveerde Albert Dock waar enkele interessante musea als Liverpool Tate en The World Museum liggen. Ook The Angelican Cathedral, de grootste kathedraal van Groot-Brittannië, mag zeker niet vergeten worden tijdens een stedentrip Liverpool.