Toegegeven; het weer in Manchester is niet altijd geweldig, maar daarvoor boek je dan ook geen stedentrip naar deze Noord-Engelse stad. Manchester heeft talloze pubs, musea, oude en moderne bezienswaardigheden en een authentieke Engelse sfeer!

In Manchester is de Industriële Revolutie begonnen en diverse bezienswaardigheden herinneren aan deze periode. In het centrum van de stad kan uitstekend gewinkeld worden en mocht het weer tegenvallen bieden de musea en pubs een uitkomst!

Manchester is van oorsprong een echte industriestad. Op Castlefield is nog veel van deze industrie bewaard gebleven zij het als cultureel erfgoed. Diverse fabrieken, spoorviaducten en industrieel materiaal is nog te bezichtigen. Belangrijkste publiekstrekker is het Museum of Science and Industry.

Musea zijn in Manchester is allerlei varianten aanwezig. In het Manchester Art Gallery hangen verscheidene werken van de Franse impressionist Valette en The Imperial War Museum heeft het leven van mensen in oorlogtijden centraal staan. Voor de sportliefhebber is Old Trafford, de voetbaltempel van Manchester United, een must!

Manchester kent behalve musea ook enkele interessante historische monumenten als de Manchester Cathedral, het gemeentehuis en de neogotische John Rylands Library. Tijdens een stedentrip Manchester is er dus meer dan genoeg keuze uit kunst en cultuur.

Voor een avondje uit kun je in Manchester heerlijke curry’s eten op de Curry Mile, waarna het eigenzinnige The Lowry of één van de vele pubs en discotheken tot in de late uurtjes bezocht kunnen worden.