In een ruig en wonderschoon landschap aan de Zuidwestkust van IJsland ligt Reykjavik, de hoofstad en veruit de grootste stad van het eiland. Bijna tweederde van de IJslandse bevolking woont in Reykjavik, dat daarmee de meest levendige stad van IJsland is. Ideaal voor een stedentrip of startplaats voor een vakantie in IJsland!

In Reykjavik is vikingcultuur en natuurschoon ruimschoots aanwezig. Verder is Reykjavik vooral de stad van de futuristische Hallgrimskirkja, The Blue Lagoon en uitvalsbasis voor de Golden Circle.

De Vikingen waren de grondleggers van Reykjavik en daar is men nog steeds trots op. Diverse historische musea en monumenten als Pjoomeningarhusio, het Saga Museum en het moderne vikingschip Sólfar Suncraft herinneren je tijdens je stedentrip aan de Vikingperiode.

Reykjavik heeft minder bezienswaardigheden dan pakweg Parijs of Londen, maar je kunt er prima winkelen en er zijn vele gezellige cafés en restaurants met Europees en Aziatisch georiënteerde keukens. Een bezoek aan de stad kan het best worden gecombineerd met de prachtige natuur in de omgeving en de heerlijke natuurbronnen van The Blue Lagoon.

Op ongeveer 2 uur rijden buiten Reykjavik liggen diverse natuurbezienswaardigheden, zoals het uitgestrekte Pingvallir (’s werelds oudste parlement), de prachtige Gullfoss of Gouden waterval en het wereldberoemde Geyser Park met de Stori en Strokkur Geysers. Diverse touroperators bieden deze natuurverschijnselen aan als “Golden Circle Tour”.

Een bezoek aan Reykjavik en omgeving kan zowel in de winter als zomer en is, zeker in combinatie met de Golden Circle, een indrukwekkende ervaring!