De Noorse hoofdstad Oslo is al bijna 1.000 jaar oud. Het stadscentrum is echter een stuk jonger, doordat een brand in de 17e eeuw een groot deel van de stad verwoestte. Hoewel de echte middeleeuwse sfeer hierdoor ontbreekt in Oslo, heeft de stad (ook voor geschiedenisliefhebbers) ontzettend veel te bieden.

Bezoek tijdens een stedentrip Oslo één van de 50 musea, het Noorse staatstheater of het koninklijk paleis. Ook uitgaan in Oslo is erg leuk, al is dit een stuk duurder dan wat je gewend bent van Nederland of België.

Wandel in Oslo door het Frognerpark. In dit stadspark ligt Vigelandsanlegget (het Vigelandpark), een gratis openluchtmuseum met ruim 200 stenen en bronzen beelden. Pronkstuk van Vigelandsanlegget is een 17 meter hoge zuil in het midden van het park.

Buiten het Frognerpark vind je in Oslo nog veel meer groen, net als in de rest van Noorwegen. Het land van de 1000 fjorden is één van de schoonste landen ter wereld, en daardoor uitstekend geschikt voor actieve stedentrips.

Uiteraard heeft Oslo ook een bruisende kant. Ga bijvoorbeeld dansen of eten in de wijk Aker Brygge of luister naar jazz in Blå. Let wel op dat alcohol hier nogal prijzig kan zijn. Musea, waarvan je veel op schiereiland Bygdøy vind, zijn daarentegen vaak goed betaalbaar.