Wat mag je niet missen

  • Bezoek één van de kastelen, zoals het Devinkasteel of Slot Pressburg
  • Wandel door de sfeervolle oude straatjes in het Oude Centrum
  • Bezoek het oude én nieuwe Slowaaks Nationaal Theater, al is het maar om de prachtige gebouwen te bewonderen

Panorama-punt

Restaurant UFO

Dineren boven Bratislava

Restaurant UFO

In restaurant UFO eet je 90 meter boven de Donau. Je hoeft er overigens niet perse te lunchen of dineren, UFO heeft ook een panorama-platform.

Hier lees je meer over restaurant UFO.

Musea in Bratislava

Nationaal Museum

Slovenské národné múzeum

Nationaal Museum

In Bratislava kun je diverse leuke musea bezoeken, waarvan natuurkundig museum SNM één van de populairste is. Bekijk diverse interessante tentoonstellingen over de natuur.

Lees hier meer over dit museum en de openingstijden.

Bezienswaardigheid

Bratislavsky hrad

Kasteel van Bratislava

Bratislavsky hrad

Al 1100 jaar waakt het Kasteel van Bratislava (of Slot Pressburg) over de stad, vanaf de strategische plek bovenop een heuvel op de noordoever van de Donau.

Lees hier meer over dit kasteel en de openingstijden.

Oude centrum

Bratislava Centrum

Gezellig en sfeervol stadshart

Bratislava Centrum

De Staré mesto, het oude centrum van Bratislava, behoort zonder twijfel tot de leukste en meest gezellige stadscentra van Europa. Je vind hier oude paleizen en kathedralen, sfeervolle pleinen en steegjes, maar ook moderne winkelstraten zoals Obchodná ulica.

Hotels in Bratislava

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Bratislava.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Bratislava:

Vliegtuig

Vanuit Charleroi kun je rechtstreeks naar Bratislava vliegen. Vanaf veel andere vliegvelden kun je naar Wenen vliegen, dat vlakbij Bratislava ligt en met een directe OV-lijn verbonden is.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Bratislava op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Bratislava heeft een uitstekend openbaar vervoersnetwerk. In Bratislava reis je dag en nacht per trein, tram, trolleybus of bus.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Bratislava: Parel aan de Donau

Wat minder voor de hand liggend dan Parijs, Rome of Londen -maar zeker de moeite waard- is een stedentrip Bratislava! In slechts 2,5 uur vlieg je vanaf Brussel Zuid-Charleroi naar de bijna 500.000 inwoners tellende hoofdstad van Slowakije.

De Slowaakse hoofdstad telt enkele historische monumenten, prachtige paleizen, interessante musea. De stad ademt een gezellige sfeer door vele cafés, terrassen en eetgelegenheden. Ook winkelen kan in de kleine straatjes van het oude centrum uitstekend!

Symbool van Bratislava is het op een heuvel in de stad gelegen Pressburg. Vanuit de burcht heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Donau. Ook het slot Karlburg of het Devin Kasteel zijn naast prachtige gebouwen historische monumenten.

Bratislava is een prima stad om een lekker te gaan winkelen. Het stadscentrum kenmerkt zich door vele boetieks, maar ook de grote designketens ontbreken niet. In tegenstelling tot vele andere steden liggen de grotere warenhuizen in Bratislava niet buiten de stad, maar midden in het centrum. Ideaal voor de fanatieke shopper!

Kom tijdens eens stedentrip Bratislava tot rust aan de kade van de Donau, geniet in de zomer van een hapje en drankje op één van de vele terrassen of neem in de winter plaats in een gezellig restaurant.