Wat mag je niet missen

 • De Wawelheuvel. Hier vind je het koninklijk paleis, een museum en de drakengrot
 • De fraaie Grote Markt van Krakau; Rynek Glowny
 • Wandel door de oude Joodse wijk Kazimierz

Panorama-punt

Mariakerk

Boven het mooiste plein van Polen

Mariakerk

Vanuit de 80 meter hoge toren van de Mariakerk (of Kościół Mariacki) kijk je prachtig uit over het plein Rynek Glowny en over de rest van de historische binnenstad.

Boek je kabelbaanticket vooraf en ontloop de wachtrijen.

Musea in Krakau

Wawelkasteel

Middeleeuwse museumheuvel

Wawelkasteel

De Wawelheuvel is het toeristische middelpunt van Krakau. Bezoek hier onder meer het koninklijk paleis, de Wawelkathdraal en het kasteelmuseum.

Lees hier meer over Wawelheuvel en de openingstijden.

Winkelen

Shoppen in Krakau

Pools Winkelwalhalla

Shoppen in Krakau

Krakau is een verrassend leuke winkelstad. Met diverse winkelcentra (Galeria Krakowska!), brede winkelstraten en lokale markten, zoals de populaire Plac Targowy.

Hier vind je meer Krakau-winkeltips.

Doe-tip

Rondom Rynek Glowny

Grote Markt van Krakau

Rondom Rynek Glowny

Het oude stadscentrum van Krakau is door UNESCO opgenomen op de lijst met werelderfgoederen. Als je door de oude straatjes loopt begrijp je meteen waarom.

Lees hier meer over het oude centrum van Krakau.

Hotels in Krakau

 • Hotel Novotel Krakow Centrum


  Hotel Novotel Krakow Centrum is een comfortabel hotel met vele voorzieningen en nette kamers. Ligging: Op ca. 15 minuten afstand van het centrum, aan de oevers van de rivier de Wisla.Voorzieningen: Receptie, lift, lounge, bar,…
  Meer info 117.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Krakau, Polen |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Krakau.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Krakau:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Brussel, Charleroi en Eindhoven kun je rechtstreeks (en vaak erg goedkoop) naar Krakau vliegen. Luchthaven Krakau-Balice ligt ongeveer 11 kilometer ten westen van het stadscentrum.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Krakau op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Krakau heeft een goed openbaar vervoersnetwerk. In Krakau reis je per trein, tram, of bus. Een groot gedeelte van het oude centrum is auto- en OV-vrij.

Er is een directe treinverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Krakau: Het Florence van het Noorden

Krakau is na Warschau de grootste stad van Polen en behoort volgens velen tot de mooiste oude steden van Europa. De bijnamen van de stad, het Florence van het noorden en Cultuurhoofdstad van Oost-Europa, onderstrepen dit nog maar eens.

De Zuid-Poolse stad kwam als een van de weinige steden in het land ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog, waardoor de sfeer in het oude stadscentrum uniek is in Polen. Dit stadscentrum staat dan ook op de lijst met Werelderfgoederen van UNESCO.

Rond het jaar 950 werd Krakau gesticht op de heuvel Wawel. Sinds die tijd is de stad enorm gegroeid, maar de Wawel is nog steeds het middelpunt van Krakau. Ook de rivier de Wisla en het enorme stadspark Planty zijn natuurlijke stadskenmerken die je niet kunt missen.

In het historische stadscentrum draait alles om de Grote Markt, Rynek Glówny. Dit enorme marktplein behoort tot de grootste en mooiste van Europa en grenst onder meer aan de Raadhuistoren en de Mariakerk. Vanaf Rynek Glówny loop je zo de gezellige straatjes van het stadscentrum in, waar je heerlijk kunt winkelen, eten of rondstruinen.

Voor museumliefhebbers is het in Krakau lastig kiezen. De stad telt zo’n 25 musea, waaronder het Nationaal Museum, het Pools Luchtvaartmuseum en Museum Czartoryski, waar onder meer werken van Leonardo da Vinci en Rembrandt van Rijn hangen.

Een stedentrip naar Krakau wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan één van de verschrikkelijkste musea ter wereld, het museum van Auschwitz. Dit voormalige concentratiekamp ligt op ongeveer een uur rijden, zo’n 70 kilometer, ten westen van Krakau.

Blogartikelen over Krakau:

 • De 10 leukste steden van Oost-Europa
  Bij een citytrip kies je al snel voor steden als Parijs, Londen en Berlijn. Lekker dichtbij en er is veel te zien en te doen. Wil je een keer iets heel anders? Ga dan wat verder weg en vertrek in oostelijke richting. Oost-Europese steden bieden vaak een interessante mix van historie, cultuur, shoppen en uitgaansleven.  [Lees verder]
 • De Beste Restaurants van Europa
  Een stedentrip is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de lokale cuisine. Maar welke Europese steden zijn nu eigenlijk de perfecte bestemming voor foodies? Die vraag hield onze redactie ook al lange tijd bezig. We gingen daarom op onderzoek uit en analyseerden restaurantbeoordelingen op twee van de grootste beoordelingswebsites ter wereld (TripAdvisor en  [Lees verder]
 • Stedentrip Special: Drakenstad Krakau heeft haar kleur weer terug
  Krakau, de oude koninklijke hoofdstad van Polen, is één van de weinige grote steden in Oost-Europa die vrijwel ongeschonden de Tweede Wereldoorlog is doorgekomen. De bijna 700.000 inwoners tellende stad werd gespaard omdat Hitler Krakau als zijn toekomstige oostelijke hoofdstad zag. De Russen, die Krakau bevrijdden, wilden de charmante stad eveneens behouden. De met paleizen  [Lees verder]