Wat mag je niet missen

  • Bezoek het hieronymietenklooster
  • Proef de unieke avondsfeer in Barrio Alto en Alfama
  • Kijk uit over de stad vanaf Castelo de Sao Jorge
  • De moderne wijk Parque de Nacoes, met het Oceanarium, winkels en musea

Panorama-punt

Castelo de Sao Jorge

Kasteel boven de stad

Castelo de Sao Jorge

Vanaf de kasteelmuren van Castelo de Sao Jorge heb je een prachtig uitzicht over Lissabon en de verre omgeving. Vanuit het centrum rijden bussen en trams naar boven.

Reserveer hier alvast je toegangsbewijs, mét korting.

Bespaar-tip

Lisboa Card

Bespaar tijd én geld!

Lisboa Card

Met een Lisboa Card krijg je gratis toegang tot 25 musea, monumenten en bezienswaardigheden. Inclusief gratis openbaar vervoer en korting op diverse plekken!

Bestel hier je Lisboa Card.

Top-bezienswaardigheid

Hiërynomietenklooster

Indrukwekkende architectuur

Hiërynomietenklooster

In de wijk Belèm, ten westen van het oude centrum, ligt het Mosteiro do Jerónimos. Aan het prachtige kloostergebouw is een indrukwekkende kerk verbonden.

Lees hier meer over het klooster en de openingstijden.

Doe-tip

Parque das Nações

Levendige buitenwijk

Parque das Nações

In de wijk Parque das Nações, ook wel Expo genoemd, zijn onder meer een enorm Oceanium, diverse musea en een winkelcentrum gevestigd. Ideaal voor een dagje uit vanuit het centrum.

Lees hier meer over Parque das Nações.

Hotels in Lissabon

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Lissabon.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Lissabon:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Charleroi of Maastricht ben je in ongeveer 2,5 uur in Lissabon. De luchthaven van Lissabon ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van het stadscentrum.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Lissabon op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Lissabon beschikt over een uitstekend openbaar vervoersnetwerk, waarin je per metro, tram of bus kunt reizen.

Er is een directe metroverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Lissabon: Fado aan de Taag

De Portugese hoofdstad Lissabon, gelegen op slechts 20 kilometer van de Atlantische Oceaan, heeft een nauwe band met de zee. De stad is door zeevaarders gesticht en eeuwen geleden verkenden Portugese zeevaarders vanuit Lissabon de wereldzeeën.

Lissabon is gevestigd op 7 heuvels aan de oever van de rivier de Taag. De verschillende wijken van de stad herbergen diverse bezienswaardigheden als het grote Cristo Rei beeld, het Castelo de Sao Jorge, het Oceanarium en het Hieronymietenklooster.

Het katholieke geloof heeft altijd een grote rol gespeeld in het leven van de inwoners van Lissabon. Het gigantische Christusbeeld aan de zuidoever van de Taag waakt over Lissabon en de stad herbergt diverse kerken en kathedralen. De Basilica da Estrella is één van de bekendste, en met haar witte koepels eenvoudig te herkennen.

Eén van de meest sfeervolle wijken is Alfama. De wijk kenmerkt zich door vele nauwe straatjes en gezellige kroegjes waar men de typerende en tragische fadomuziek intens beleefd. Wandel tijdens een stedentrip Lissabon door Alfama, of neem de tram en ervaar het authentieke gevoel van Lisboa.

Voor een mooi uitzicht over Lissabon is de door Romeinen gebouwde burcht Castelo de Sao Jorge een aanrader. Tijdens het weekend is deze burcht echter een populaire bestemming en kan het er behoorlijk druk zijn.