Wat mag je niet missen

 • Bezoek een van de vele prachtige kerken in Moskou, zoals de beroemde Basiliuskathedraal
 • Wandel over het beroemde Rode Plein
 • Bezoek het Kremlin, het ommuurde oude centrum van Moskou
 • Neem de metro en verwonder je over de prachtige stations die je passeert

Panorama-punt

Rode Plein

Mooiste plein van Rusland

Rode Plein

Moskou heeft de meeste hoogbouw van Europa, maar toch hoef je voor een prachtig uitzicht niet de hoogte in. Vanaf het beroemde Rode Plein zie je alleen maar moois om je heen.

Lees hier meer over het Rode Plein.

Musea in Moskou

Nationaal Historisch Museum

Mooi van binnen én buiten

Historische Museum

Het Nationaal Historisch Museum in Moskou is één van de grootste en belangrijkste musea in het land. Het museumgebouw, dat aan het Rode Plein staat, is bovendien van binnen én buiten bijzonder mooi.

Lees hier meer over de musea in Moskou.

Bezienswaardigheid

Bolsjojtheater

Moskou theaterstad

Bolsjojtheater

Dans en muziek zijn voor Moskovieten erg belangrijk. Het is dan ook niet vreemd dat er in de miljoenenstad meer dan 100 theaters gevestigd zijn, waarvan het Bolsjojtheater het bekendste is.

Lees hier meer over het theater en de geplande voorstellingen.

Winkelen

Shoppen in Moskou

Russische winkelhoofdstad

Shoppen in Moskou

Moskou is een echte winkelstad. Vrijwel alle grote merken hebben een winkel in een van de brede shopstraten van Moskou, en ook in overdekte winkelcentra, zoals GUM en TsUM, vind je een keur aan winkels.

Hier lees je meer over winkelen in Moskou.

Hotels in Moskou

 • Novotel Moskou


  Verzorgd en comfortabel hotel met gunstig ligging nabij het centrum
  Meer info 434.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Moskou, Rusland |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Moskou.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Moskou:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam en Brussel vlieg je in ongeveer vier uur naar Moskou, dat vijf luchthavens heeft: Sjeremetjevo, Domodedovo, Bykovo, Ostafjevo en Vnoekovo. Waarschijnlijk zul je landen op Sjeremetjevo of Domodedovo, welke beide zo’n 30 kilometer buiten de stad liggen.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Moskou op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Moskou heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. In de Russische hoofdstad brengt de metro je langs de allermooiste stations. Ook kun je per trein, tram, trolleybus of bus reizen in Moskou.

Er is een directe OV-verbinding tussen de vliegvelden rondom Moskou en het stadscentrum.Moskou: Verassing aan de Finse Golf

Als economisch en politiek hart van Rusland is Moskou continu in beweging. Vooral voor toeristen vormt Moskou een aantrekkelijke stad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een stedentrip Moskou steeds populairder wordt.

Het Kremlin, Bolshoitheater, Nationaal Historisch museum, de grootste orthodoxe kerk ter wereld, diverse kloosters, en het GUM-warenhuis bevinden zich allen binnen de stadsgrenzen van de Russische hoofdstad.

Moskou is vooral de laatste tweehonderd jaar explosief gegroeid. Met 12 miljoen inwoners is Moskou de op één na grootste stad van Europa. Waar de meeste inwoners in de buitenwijken wonen is het centrum één groot openluchtmuseum.

Vooral rond het grote Rode Plein liggen tal van interessante bezienswaardigheden, waaronder het Lenin Mausoleum, de Basiliuskathedraal en het Kremlin. Binnen de opvallende muren van het Kremlin bevinden zich de parlementsgebouwen, diverse kerken en kathedralen met de bekende gouden koepels, paleizen en de historische tsarenklok en tsarenkanon.

Reis tijdens een stedentrip Moskou met de metro, en bekijk zo de prachtig vormgegeven metrostations die onder de stad liggen. Bij de bouw is veel gebruik gemaakt van marmer, glas en brons. Daarnaast bevatten de stations vele fraaie beeldhouwwerken en wandschilderingen.

Als gevolg van economische ontwikkelingen heeft Moskou tegenwoordige vele winkelgelegenheden en kent de stad een uitgebreid uitgaansleven.