Wat mag je niet missen

 • Bezoek een van de vele paleizen in de stad, zoals het Peterhofpaleis
 • Wandel door de straten van het prachtige centrum van Sint Petersburg
 • Ga naar een voorstelling in een van de 50 theaters in de stad. In het Mariinskitheater, bijvoorbeeld.
 • Verwonder je over de Russische pracht en praal op het Paleisplein

Panorama-punt

St. Isaäkkathderaal

Hoog boven Sint Petersburg

St. Isaäkkathderaal

De St. Isaäkkathderaal is de op-drie-na grootste kerk van Europa en van binnen prachtig versierd. Vanuit de 100 meter hoge koepel heb je een prachtige uitzicht op onder meer het Mariinskipaleis.

Lees hier meer over de openingstijden.

Musea in Sint Petersburg

Hermitage

Echte museumstad

Hermitage

Kunst in overvloed, in Sint Petersburg. De Hermitage is slechts één van de vele musea van wereldformaat in de Russische havenstad. Met ruim 3 miljoen stukken is het de grootste collectie in de stad.

Lees hier meer over de Hermitage in Sint Petersburg.

Bezienswaardigheid

De Verlosser op het Bloed

Prachtige kerk annex museum

Bijzondere kerk

Deze simpelweg prachtige kerk lijkt op de Basiliuskathedraal op het Rode Plein in Moskou. Het plafond en de wanden zijn volledig bedekt met mozaïek – het grootste mozaïekwerk ter wereld.

Hier lees je meer over de Kerk van de Verlosser op het Bloed.

Doe-tip

Neem de metro

Kunst onder de grond

Neem de metro

Het metrostelsel van Sint Petersburg is niet alleen het diepste van Europa, maar ook een van de mooiste. Je passeert prachtig versierde stations vol kunst en design, waaronder het beroemde Avtovo-station.

Boek hier een metro-kunsttour.

Hotels in Sint Petersburg

 • Hotel Dostoevsky


  3-daagse vliegreis naar St. Petersburg. Het hotel bevindt zich op de bovenste 3 etages van de Vladimirsky Passage. U vindt er een mix van een klassiek interieur en moderne faciliteiten. Ligging: Gelegen in het historische…
  Meer info 80.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Sint Petersburg, Rusland |

  Hotel Novotel St. Petersburg


  3-daagse vliegreis naar St. Petersburg. Een 4-sterren hotel in het historische centrum van St. Petersburg. Nabij alle bezienswaardigheden, onder andere de Hermitage, het Russische Museum en het Mariinsky Theater. Een ideaal hotel om St. Petersburg…
  Meer info 643.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Sint Petersburg, Rusland |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Sint Petersburg.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Sint Petersburg:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam en Brussel vlieg je in iets meer dan vier uur naar Pulkovo International Airport . Dit vliegveld ligt ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het centrum van Sint Petersburg.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Sint Petersburg op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Sint Petersburg heeft een modern openbaar vervoersnetwerk. In de Russische stad reis je per trein, metro, tram, trolleybus, boot of bus.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Sint Petersburg: Paleizen, kunst en cultuur

Sint Petersburg is met ruim 5 miljoen inwoners, na de hoofdstad Moskou, de op-één-na grootste en belangrijkste stad van Rusland. Met ruim 120 musea en 50 theaters laat het stadsbestuur zien cultuur en historie hoog in het vaandel te hebben.

Sint Petersburg, dat aan de Finse Golf ligt, heette tussen 1924 en 1991 Leningrad. In het museum in de Peter en Paulvesting, waar de stad in 1703 door Peter de Grote gesticht werd, kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de stad.

Het duurde liefst 18 jaar om Sint Petersburg te bouwen, maar dat was het Peter de Grote wel waard. Rusland had namelijk een nieuwe hoofdstad nodig, nadat Ivan de Verschrikkelijke de vorige, Novgorod, had laten versloffen. Sindsdien woonden diverse tsaren en tsarina’s in één van de paleizen die in St. Petersburg te vinden zijn. Tijdens een stedentrip Sint Petersburg mag een bezoek aan minimaal één paleis dus ook niet ontbreken.

Behalve paleizen kent St. Petersburg ook veel musea, waarvan de Hermitage ongetwijfeld de bekendste is. De Hermitage is gevestigd in het Winterpaleis, en is één van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld.

Ook liefhebbers van theater (Mariinskitheater) en kerken (Kerk van de Verlosser op het Bloed) komen in Sint Petersburg uitgebreid aan hun trekken. Met al dat moois zou je bijna vergeten dat de stad ook nog veel winkel- en uitgaansgelegenheden telt

Blogartikelen over Sint Petersburg:

 • Europa's 30 Mooiste Eeuwenoude Steden
  De één loopt graag rond in een strakke, moderne stad, zoals Rotterdam of Frankfurt, terwijl de ander liever in een oud stadscentrum vol historische elementen rondstruint. Waar de eerste groep het voornamelijk moet doen met jonge steden en financiële districten in metropolen, is er voor de liefhebbers van oude stadskernen veel meer keus in Europa.  [Lees verder]
 • Europa's Ultieme Watersteden
  Een stad die omringd is door water, is altijd net iets specialer. Hier vind je een uniek straatbeeld, dat wordt onderbroken door vrijwel nooit identieke bruggen, terwijl de zonsondergang door de weerkaatsing in het water lijkt te verdubbelen. En in deze waterrijke steden vind je de meeste bruggen. 1. Hamburg Dit is niet de stad  [Lees verder]
 • De beste musea van Europa
  Beoordelingswebsite TripAdvisor deelt ieder jaar de Travelers’ Choice Awards uit. Aan hotels en restaurants, maar ook bezienswaardigheden kunnen deze prestigieuze titel winnen. Op basis van beoordelingen van gebruikers (en dit zijn er nogal wat) wordt ieder jaar een lijst met de beste bezienswaardigheden samengesteld. Volgens bezoekers van TripAdvisor zijn dit de tien beste musea van  [Lees verder]