Wat mag je niet missen

  • Bezoek een van de vele prachtige, oude kerken in de stad, zoals de Bojanakerk
  • Wandel door de Centrale Markthal
  • Kunstliefhebber? Ga dan naar kunststraat Tsar Samuil, waar veel galerieën zitten.
  • Bezoek een opera- of balletvoorstelling in het Nationaal Theater

Panorama-punt

Hotel Zografski

Hotel met panorama-restaurant

Hotel Zografski

Op de bovenste verdieping van Kempinski Hotel Zografski is een exclusief panorama-restaurant gevestigd. Vanaf net geen 100 meter hoogte kijk je prachtig uit over Sofia en de wijde omgeving.

Lees hier meer over dit hotel en panorama-restaurant.

Musea in Sofia

Galerij der Buitenlandse Kunst

Divers museumaanbod

Galerij der Buitenlandse Kunst

Wat je in de Galerij der Buitenlandse Kunst kunst bezichtigen zal, vanwege de naam, geen verrassing zijn. De kwaliteit en veelzijdigheid van de tentoonstellingen is dat wel, die is namelijk érg hoog.

Lees hier meer over de Galerij der Buitenlandse Kunst.

Winkelen

Shoppen in Sofia

Moderne winkelstad

Shoppen in Sofia

Bij Sofia denk je wellicht niet meteen aan winkelen, maar de Bulgaarse hoofdstad is een prima shopstad met brede winkelstraten en veel overdekte winkelcentra, zoals Serdika Center.

Lees meer over winkelen in Sofia.

Bezienswaardigheid

Alexander Nevskikathedraal

Bekendste kerk van Bulgarije

Alexander Nevskikathedraal

Een van de populairste toeristische attracties in Bulgarije is de Alexander Nevskikathedraal. De imposante, Neo-Byzantijnse kerk behoort tot de grootste kerken in Europa.

Lees hier meer over de Alexander Nevski kathedraal

Hotels in Sofia

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Sofia.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Sofia:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Eindhoven of Charleroi vlieg je in iets minder dan drie uur naar luchthaven van Sofia. Het vliegveld ligt slechts 5 kilometer buiten het centrum van de stad.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Sofia op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Sofia heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. In de Bulgaarse hoofdstad reis je per trein, metro, tram of bus. Ook rijden er veel (goedkope) taxi’s.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Sofia: Veelzijdige cultuur & modern uitgaan

Ingeklemd tussen Griekenland, Roemenië, de Balkan en de Zwarte Zee ligt Bulgarije. Waar de regering veel moeite doet om kuststroken met fantasierijke namen als ‘Zonnestrand’ en ‘Goudstrand’ zoveel mogelijk op het Spaanse Benidorm te laten lijken, ligt de échte parel van Bulgarije in het westen van het land: Sofia.

Bij het boeken van een stedentrip denk je wellicht niet meteen aan Sofia, maar de oude stad aan de rivier de Isker is verrassend veelzijdig!

De geschiedenis van Sofia gaat terug tot het begin van de jaartelling. Sindsdien hebben diverse volkeren, van de Romeinen tot de Turken, geregeerd in Sofia, en dat is nog steeds te merken in het straatbeeld. Zo werd het Cyrillisch schrift, dat je onder andere op alle winkelpuien ziet, geintroduceerd door de Russen.

Leer meer over de geschiedenis van Sofia in één van de vele musea in de stad, zoals het Nationaal Historisch Museum, het Archeologisch Museum of het Militair Museum. Geen liefhebber van musea? Uitgaan in Sofia is ontzettend leuk en modern, en bovendien zeer goed betaalbaar!

De Alexander Nevski kathedraal is ongetwijfeld het bekendste religieuze gebouw in de stad, maar bezoek tijdens een stedentrip Sofia ook de Kerk van Sint Joris (het oudste gebouw van Sofia) of de Kerk van Boyana, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.