Wat mag je niet missen

 • Loop over de oude stadsmuren in Toompea, het hoge centrum
 • Wandel door de straten van Europa’s best bewaarde middeleeuwse stadscentrum
 • Bezoek Kadriorg, het voormalige paleis van Peter de Grote
 • Bewonder kunst in één van de musea in Tallinn, de Eesti Kunstimuuseum

Panorama-punt

Lounge 24

Panoramacocktails

Lounge 24

Op de 24e verdieping van Radisson Blu Hotel Tallinn zit Lounge 24. Op het dakterras kijk je, met een cocktail in de hand, vanaf zo’n 90 meter hoogte uit over de rode daken van middeleeuws Tallinn.

Lees hier meer over de Lounge 24.

Musea in Tallinn

Kadriorgpaleis

Moderne kunst in Russisch paleis

Kadriorgpaleis

Ooit werd het barokke Kadriorgpaleis bewoond door één van de vrouwen van tsaar Peter de Grote, tegenwoordig doet het dienst als museum. Museum KUMU stelt hier haar buitenlandse kunst tentoon.

Lees hier meer over het Kadriorgpaleis en de openingstijden.

Doe-tip

Vanalinn

Oude centrum van Tallinn

Vanalinn

Het oude centrum van Tallinn, Vanalinn, is één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Europa. Wandel over de stadsmuur, of door de 13e-eeuwse straatjes en steegjes.

Hier lees je meer over Vanalinn.

Bezienswaardigheid

Alexander Nevskikathedraal

Fraai versierde kathedraal

Nevski-kathedraal

De enorme Russisch-Orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal is een opvallende verschijning in het oude centrum van de Estse hoofdstad. Prachtig van buiten, maar ook bijzonder van binnen.

Bekijk de Alexander Nevski-kathedraal van binnen.

Hotels in Tallinn

 • Hotel Von Stackelberg


  Dit bijzonder smaakvolle hotel kent een vernieuwend interieur in een karakteristiek gebouw. Gevestigd in twee frisse, trendy gerestaureerde gebouwen die dateren uit 1870. Het hotel is centraal gelegen aan de voet van Toompea Hill. De…
  Meer info 162.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Tallinn, Estland |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Tallinn.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Tallinn:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam en Brussel vlieg je in ongeveer drie uur naar luchthaven Lennart Meri. Dit vliegveld ligt slechts 4 kilometer van het historische centrum van Tallinn.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Tallinn op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Tallinn heeft een modern openbaar vervoersnetwerk. In de Estse hoofdstad reis je per trein, tram, trolleybus of per bus.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Tallinn: Verassing aan de Finse Golf

Aan de Finse golf, op nog geen honderd kilometer van Helsinki, ligt Tallinn. Deze hoofdstad van Estland, dat tot 1991 onder de heerschappij van Rusland viel, is een stad die menig toerist verbaast tijdens een stedentrip, of tijdens een uitstapje vanuit Helsinki.

De invloeden van alle ‘eigenaren’ zijn nog altijd goed zichtbaar. Duitsers en Russen, maar ook Finnen, Denen en Zweden hebben hier hun sporen achtergelaten. Tallinn is hierdoor een combinatie van het beste van vijf volkeren.

Een derde van alle Esten woont in de hoofdstad Tallinn, en dat is niet zonder reden. Binnen de stadsmuren, die voorzien zijn van vele torens en poorten, ligt het oude centrum, of Vanalinn. Dit romantische stadscentrum, dat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, telt vele pakhuizen, kerken en nauwe steegjes. Een heerlijke plek om doorheen te struinen dus.

Op de Domberg, dat centraal in Vanalinn ligt, vindt je de meeste bezienswaardigheden, zoals de prachtige Alexander Nevsky kathedraal en het Parlementsgebouw. Op de Domberg vind je ook vele restaurants, en kun je genieten van een schitterend uitzicht over de rest van de stad.

Een groot voordeel van een stedentrip Tallinn is de bereikbaarheid. Vanuit Amsterdam, Düsseldorf of Brussel duurt de vlucht wellicht vier uur, maar vanaf vliegveld Ülemiste loop je zo het centrum in. Vanuit Tallinn ben je binnen anderhalf uur in Helsinki, waardoor beide steden uitstekend te combineren zijn.