Wat minder voor de hand liggend dan Parijs, Rome of Londen -maar zeker de moeite waard- is een stedentrip Bratislava! In slechts 2,5 uur vlieg je vanaf Brussel Zuid-Charleroi naar de bijna 500.000 inwoners tellende hoofdstad van Slowakije.

De Slowaakse hoofdstad telt enkele historische monumenten, prachtige paleizen, interessante musea. De stad ademt een gezellige sfeer door vele cafés, terrassen en eetgelegenheden. Ook winkelen kan in de kleine straatjes van het oude centrum uitstekend!

Symbool van Bratislava is het op een heuvel in de stad gelegen Pressburg. Vanuit de burcht heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Donau. Ook het slot Karlburg of het Devin Kasteel zijn naast prachtige gebouwen historische monumenten.

Bratislava is een prima stad om een lekker te gaan winkelen. Het stadscentrum kenmerkt zich door vele boetieks, maar ook de grote designketens ontbreken niet. In tegenstelling tot vele andere steden liggen de grotere warenhuizen in Bratislava niet buiten de stad, maar midden in het centrum. Ideaal voor de fanatieke shopper!

Kom tijdens eens stedentrip Bratislava tot rust aan de kade van de Donau, geniet in de zomer van een hapje en drankje op één van de vele terrassen of neem in de winter plaats in een gezellig restaurant.