Uit een lijst met 130 genomineerde websites hebben de bezoekers van StedenTripper.com de 33 meest informatieve, meest inspirerende, meest onderscheidende en/ of meest gebruiksvriendelijke websites gekozen. De vakjury, bestaande uit Kees Verplanke (hoofdredacteur Consumentenbond Reisgids), Martin van Kranenburg (TravelNext) en website-usability expert Karl Gilis, bepaalde daarna de uiteindelijke volgorde van de top drie.

In 2013 werden opnieuw meer stemmen uitgebracht dan in de voorgaande jaren, waarmee de Travvies Awards één van de grootste publieksprijzen voor reiswebsites in de Benelux zijn.

In tien categorieën kon een Travvie worden gewonnen; Bestemmingsspecifiek, Blogs (algemeen), Commercieel, Communities, Fotowebsites, Portals & Nieuws, Reisapps, Reisverhalen, Televisie & Magazines, Toerisme & Overheid en Internationaal.

 

Bestemmingsspecialisten

1

Italie.nl

Voor het derde jaar op rij wint Italie.nl de titel in de categorie Bestemmingsspecialisten, mede dankzij de grote hoeveelheid reistips, aanbiedingen, foto’s en typisch Italiaanse recepten.

2

Veelzijdig Maleisië

De naam VeelzijdigMaleisie.nl is treffend gekozen, want met een grote verzameling foto’s en veel tips en informatie laat de website inderdaad zien hoe veelzijdig de Oost-Aziatische eilandengroep Maleisië is.

3

Dolcevia

Met grote foto’s en veel reisartikelen en -tips neemt Dolcevia je mee naar een virtuele versie van Italië. Een hotel of typische agriturismo zoeken? Ook daarin voorziet de website.

 

Blogs

1

Elke Dag Vakantie

Vader en dochter Lindenburg berichten dagelijks over trends en nieuws uit de reiswereld, en wisselen dit af met reportages en reistips voor wereldreizigers én thuisblijvers.

2

Reisdoc

Vakantiefanaat Chantal Schram deelt haar persoonlijke ervaringen over bestemmingen en praktische tips op Reisdoc.nl.

3

Around the Globe

AroundTheGlobe.nl brengt je niet alleen je dagelijkse portie reisnieuws en -artikelen, maar ook reisinformatie van Antarctica tot Zimbabwe en een forum met meer dan 100.000 berichten.

&

Ook genomineerd

Ook de websites De Andere Wereld, Reishonger, Reis om de wereld, Travel.blog.nl, Travelagenda, Travelvalley en Vrouw op reis waren in deze categorie genomineerd.

 

Commercieel

1

SNP Natuurreizen

De website van Stichting Natuurstudie Projecten werd door publiek en vakjury geprezen als een inspirerende, fraai vormgegeven en vooral zeer gebruiksvriendelijke website.

2

GreenSeat

Op GreenSeat.nl kun je de CO2-uitstoot van je elders geboekte reis compenseren. Met dit unieke concept behaalt GreenSeat een tweede plek in de categorie commercieel.

3

Belvilla

Voor het tweede jaar op rij behoort het gebruiksvriendelijke Belvilla.nl tot de drie best gewaardeerde commerciële, Nederlandstalige reiswebsites.

 

Communities

1

Reiskrant Reporter

Reiskrant Reporter is een initiatief van De Telegraaf en KLM. De site werd nog geen jaar geleden gelanceerd en wist nu al de harten van het publiek én de vakjury te veroveren.

2

WaarBenJij.Nu

WaarBenJij.Nu is, met meer dan 250.000 leden en ruim 2,5 miljoen reisverslagen, de grootste reiscommunity van de Benelux. Lees reisverhalen, bekijk foto’s, of kom in contact met andere wereldreizigers.

3

Nat Geo FotoCommunity

De National Geographic FotoCommunity biedt onder meer fotowedstrijden, tips van professionele- en amateurfotografen en een enorme collectie schitterende (reis)foto’s.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren ANWB Community, Gardafriends, Pasar, TangaTanga, Wegwijzer en Wereldwijzer.nl.

 

Fotowebsites

1

Columbus Magazine

De Reisreporters van Columbus hebben gezamenlijk vele duizenden schitterende foto’s verzameld. Dankzij deze foto’s behaalt Columbus Magazine voor het tweede jaar op rij de titel in deze categorie.

2

Reiskrant Reporter

Naast de winst in de categorie ‘Communities’ eindigt ReiskrantReporter.nl ook op het podium met de fraaie reisfoto’s van haar communityleden.

3

NatGeo Fotocommunity

Met bijna 25 duizend leden behoort de National Geographic Fotocommunity tot de grootste (reis)fotowebsites van de Benelux, met een enorme verzameling prachtige foto’s als resultaat.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren ANWB.nl, Bestemming in Beeld, Boekjefotos, Duikreporter, Magic Photo World, Onderweg Reismagazine en Travelling.

 

Portals & Nieuws

1

Droomplekken

Na een aantal podiumplekken in de voorgaande jaren, weet Droomplekken.nl met een volledig vernieuwde website dit jaar de titel binnen te halen als beste reisportal.

2

Knack Weekend

Inspirerende artikelen en mooie fotospecials vind je op Knack Weekend Reizen, dat alweer voor het derde jaar op rij tot de top-3 behoort.

3

Telegraaf Reiskrant

De Reiskrant van de Telegraaf brengt je dagelijks reisnieuws. Dit blijkt de ideale digitale aanvulling op de papieren versie van de Reiskrant, die iedere zaterdag verschijnt.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren ANWB Landeninformatie, Metro Reizen, Reisbijbel.nl, Reisgraag.nl, Stedentrippers.nl, Vakantiekanaal.be en Youropi.com.

 

Reisapps

1

Tripadvisor

De superhandige mobiele applicatie van reisgigant TripAdvisor werd met een grote meerderheid verkozen tot de beste reisapp.

2

100% Travel

De Nederlandstalige stedengidsen van 100% Travel zijn volgens het Nederlandse en Vlaamse publiek de zeven euro meer dan waard.

3

Triposo

De stedengidsen van Triposo bevatten reistips, informatie over bezienswaardigheden en restaurants en interactieve plattegronden.

&

Ook genomineerd

Ook de websites Everplaces, Foodspotting, Locus Map, Mtrip, Stay, Tripit en Zeker op reis waren in de categorie ‘Corporate Blogs’ genomineerd.

 

Reisverhalen

1

Ciao Tutti

Na een eerste plaats in 2010 en 2011 behaalt Saskia Balmaekers dit jaar haar derde prijs. Reistips, Italiaanse recepten en weetjes over het land van de laars lees je op Ciao Tutti.

2

Tjoolaard

Mede dankzij de onorthodoxe schrijfstijl en Niel Van Herck’s scherpe oog voor aparte details is Tjoolaard.be een reisverhalenverzameling die je niet mag missen.

3

Hans Put

Hans Put reist al bijna twintig jaar en doet hiervan uitgebreid verslag op zijn website. Mooie foto’s en dito verslagen van vele, vooral Europese bestemmingen.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren Anders Reizen, Backpackgek.nl, Reis om te reizen, Sander Groen, Tineke Zwijgers, Wereldreiziger en Wonderweg.

 

Televisie & Magazines

1

3 Op Reis

Met een vernieuwde website stoot BNN’s 3 Op Reis titelhouder Vlaanderen Vakantieland van de troon. Grote foto’s, bestemmingsinformatie en vooral veel videomateriaal.

2

Vlaanderen Vakantieland

Het inspirerende en informatieve Vlaanderen Vakantieland, dat op de Vlaamse zender Eén te bekijken is, behoort voor het derde jaar op rij tot de drie mooiste websites van reisprogramma’s en -magazines.

3

De Smaak van Italië

Magazine De Smaak van Italië verschijnt iedere twee maanden, maar houdt een website vol nieuws en tips bij voor iedereen die deze frequentie eigenlijk te laag vindt.

 

Toerisme & Overheid

1

Visit Norway

Toerismebureau Visit Norway laat zien dat ze in Scandinavië érg goed zijn in het maken van inspirerende én informatieve websites.

2

Zwitserland Toerisme

De website van Zwitserland Toerisme biedt bestemmingsinformatie, tips voor het vinden en boeken van accommodaties en vooral veel inspirerend beeldmateriaal.

3

Toerisme Vlaanderen & Brussel

Wie graag een uitje in Vlaanderen plant, kan terecht op de website van Toerisme Vlaanderen & Brussel. Boordevol informatie over bezienswaardigheden en de leukste Vlaamse bestemmingen.

 

Internationaal

1

Tripadvisor

TripAdvisor.com adviseert je over hotels, restaurants en bezienswaardigheden met ‘s-wereld’s grootste verzameling reviews en ‘echte’ reisfoto’s.

2

Lonely Planet

Als je op zoek bent naar Engelstalige reisinformatie, diepgaande artikelen of indrukwekkende foto’s, kun je eigenlijk niet om deze wereldberoemde website heen.

3

Wanderlust.co.uk

Informatie zoeken, reizen boeken of urenlang door een verzameling foto’s klikken – het kan allemaal op de Britse website Wanderlust.co.uk.

&

Ook genomineerd

De andere genomineerden in deze categorie waren Classe Touriste, Condé Nast Traveler, Earth in Colors, MSN Travel UK, Spotted by Locals, Velvet Escape en Virtual Tourist.