Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Tsjechië > Praag > Musea praag

Musea praag

Musea praag

Praag is eigenlijk één groot openluchtmuseum, maar ook binnenin diverse museumgebouwen kun je je vergapen aan prachtige kunst, historische voorwerpen en interessante tentoonstellingen.

Het belangrijkste museum van Praag (en heel Tsjechië) is Narodni Muzeum. In dit nationale museum vind je vooral historische voorwerpen, kunst en informatie over de geschiedenis van het land.

De geschiedenis van Praag wordt verteld in Muzeum Prahy. Om meer te weten te komen over hoe Praag de laatste decennia van de vorige eeuw te beleven, ga je naar het KGB-Museum of het Communismemuseum.

Moderne kunst kun je bekijken in Museum Kampa, op het Kampa-eiland in de Moldau, of Museum DOX. Dit laatste museum is nog niet zo lang geleden geopend, maar wist met haar tentoonstellingen en het moderne museumgebouw al wel enkele prestigieuze prijzen in de wacht te slepen.

Verder is de stad bezaaid met grote en kleine galerieën, waar zowel lokale als internationale kunst wordt tentoongesteld en verkocht. Van de grote Národí Galerie, op de Plein van de Oude Stad, tot vele tientallen kleine expositieruimten in de kleine straatjes en steegjes in het centrum van Praag.

Uiteraard heeft Praag ook diverse opmerkelijke musea. Chocolademuseum Choco Story, het Sex Machine Museum en het Karel Zeman Museum, dat gewijd is aan special effects in films, zijn op zijn minst uniek te noemen.

Impressie Musea praag