Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Tsjechië > Praag > Openbaar vervoer praag

Openbaar vervoer praag

Openbaar vervoer praag

De Tsjechische hoofdstad Praag kent een prima openbaar vervoersnetwerk. Per tram, bus of metro reis je de hele stad door. Daarnaast liggen de tarieven van taxi’s een stuk lager dan bij ons

De metro van Praag bestaat uit drie lijnen, waarvan de eerste in 1974 reed. Het netwerk is goed onderhouden en vooral de stations in de toeristische gebieden zijn erg netjes. Op een metrostation hoef je maximaal 10 minuten te wachten op een metro, deze rijden erg regelmatig. Voor 110 kronen (ongeveer vier euro) reis je een dag lang onbeperkt met het openbaar vervoer (bus, tram én metro), een weekendkaartje (drie dagen) kost 330 kronen; zo’n twaalf euro. Stempel dit kaartje wel af zodra je de eerste keer instapt!

De metrolijnen A (groen), B (geel) en C (rood) brengen je naar vrijwel iedere plek in de stad, behalve naar vliegveld Václav Havel. Daarvoor zul je over moeten stappen op de bus aan het einde van de groene of gele lijn. Dit staat echter vrij duidelijk aangegeven. Reken wel op een reistijd van minimaal een half uur vanuit het centrum van Praag. De taxi is sneller en kost ongeveer tien euro. Bespreek dit van tevoren wel even met de chauffeur, om zeker te zijn van de juiste ritprijs.

Ook rijden er vele trams en bussen in Praag. De trams 17, 18 en 22 rijden door het centrum, maar je kunt ook op diverse plaatsen overstappen op andere lijnen. Bij elke bus- of tramhalte staat een kaart waarop alle lijnen duidelijk staan aangegeven, zodat je niet snel zult verdwalen in Praag.

Impressie Openbaar vervoer praag