Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Tsjechië > Praag > Winkelen praag

Winkelen praag

Winkelen praag

Hoewel Praag bekend staat als historische cultuurstad, is de Tsjechische hoofdstad ook ideaal om te gaan shoppen. Waar de historische binnenstad is bezaaid met souvenirwinkels en restaurants, kun je hier ook diverse fashion stores en winkelcentra vinden

Aan het Plein van de Republiek vind je de ingang van mega-mall Palladium. Dit overdekte winkelcentrum telt meer dan 200 winkels en eetgelegenheden. Palladium is uitstekend bereikbaar; de metrohalte is direct voor de deur.

Schuin tegenover Palladium is de ingang van warenhuis Kotva. Dit bruine, hoekige winkelcentrum is het oudste van de stad en ziet er van binnen aanmerkelijk beter uit dan van de buitenkant.

Andere winkelcentra in de Oude Stad van Praag zijn het moderne Černá růže en Myslbek, beide aan winkelstraat Na příkopě, op loopafstand van het Plein van de Republiek.

Een klein stukje voorbij deze winkelcentra begint het Wensceslausplein (of Václavské náměstí, in het Tsjechisch). Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit een lange (winkel)straat, met grote warenhuizen, modeketens en hotels aan weerszijden. Ook deze winkelstraat is zeer goed bereikbaar. Stap uit bij halte Muzeum of halte Mustek.

De duurdere winkels van Praag zijn vooral gevestigd aan de Parizska, die niet alleen qua naam, maar ook qua uiterlijk aan Parijs doet denken. Gucci, Chanel en vrijwel alle andere bekende merken zijn hier vertegenwoordigd met exclusieve shops. Deze winkelstraat begint op het Plein van de Oude Stad.

Op de Havelsmarkt, of Havelske Trziste, stallen locals hun koopwaar uit. Vooral fruit, kunst en andere lokaal gefabriceerde producten kun je op deze kleine markt kopen. Op de Náplavka-oever kun je iedere zaterdagochtend, pal naast de Moldau, ook langs marktkraampjes wandelen.

Tsjechië staat bekend om haar glasproducten en -kunst. In het centrum van Praag zie je daarom diverse winkels van Swarovski, Moser en Blue. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee, want hoewel de glasproducten erg mooi zijn, zijn deze ook vrij duur. Het is voordeliger om dit direct bij de fabrieken te kopen, maar deze liggen meestal een stuk buiten de stad.

Impressie Winkelen praag