De Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd op meerdere eilanden tussen het Malären-meer en de Oostzee. De stad heeft een nauw verleden met de Duitse Hanzestad Lübeck. De Duitse Sint-Gertrud kerk uit de 16e eeuw herinnert nog aan deze periode.

Stockholm is een warme Scandinavische hoofdstad waar musea met zowel permanente en tijdelijke exposities van hoog niveau zijn. Bezoek tijdens een stedentrip Stockholm één van de vele musea, talrijke levendige boulevards of uitgestrekte meren en parken.

Doordat Zweden al meer dan 150 jaar geen oorlog heeft gekend, heeft Stockholm zich weten te ontwikkelen tot een combinatie van historische, culturele en moderne hoogtepunten. Veel musea, theaters en openbare gebouwen zijn prachtig gerestaureerd.

Wandel door Stockholm en bekijk bijzondere bezienswaardigheden als het oude stadhuis, het koninklijk paleis Drottningholm, de Kaknästornet voor een prachtig uitzicht over de stad of één van de vele musea als het maritieme Vasamuseum. Gamla Stan, het oude stadscentrum van Stockholm, lijkt één groot openluchtmuseum en ademt een historische sfeer.

Voor een stad vol cultuur en historie ben je in Stockholm aan het juiste adres. Ervaar deze warme Scandinavische stad en ga voor een bijzondere stedentrip naar Stockholm!