Na Zürich is Genève de tweede stad van Zwitserland. Gelegen tussen de Alpen aan het Meer van Genève vormt de stad een prima uitvalsbasis voor een stedentrip in combinatie met outdoor activiteiten, zoals wandelen, mountainbiken en in de winter vooral skiën en snowboarden!

Genève staat vooral bekend vanwege de vele horlogemakers, als oprichtingsplaats van het Internationale Rode Kruis en als Europees hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Uiteraard herbergt de stad ook enkele interessante bezienswaardigheden.

De grootste en tevens meest bekende trekpleister van Genève is het aangrenzende Meer van Genève. Het meer is uitermate geschikte voor wandelingen, fietstochten of om lekker in te zwemmen bij stadsstrand Bains de Paquins.

Het Meer van Genève is ook de plek waar één van ’s werelds krachtigste fonteinen water maar liefst 140 meter de lucht in spuit! Vanuit diverse plekken in de stad is de fontein zichtbaar en vormt daarmee een handig herkenningspunt.

Bezichtig tijdens een stedentrip Genève het oude stadscentrum met de historische protestantse Cathédrale Saint-Pierre. Het Palais des Nations is het Europese hoofdkwartier van de VN en een rondleiding door het complex vormt een populaire attractie net als de vele musea die de stad rijk is. Wat te denken van het Centre d’Art Contemporain, Musée de l’Ariane of Musée d’Histoire Naturelle?