Wat mag je niet missen

  • Bekijk het imposante station Guillemins
  • Beklim de 374 treden van de Trappen van Bueren
  • Bezoek Le Parc de la Boverie
  • Proef de échte Luikse wafels met Luikse koffie

Panorama-punt

Trappen van Bueren

Kijk uit over prachtig Luik

Trappen van Bueren

Het is een flinke klim omhoog, maar het uitzicht maakt dat direct goed.

Museum onder water

Aquarium Museum

Naar de haaien!

Aquarium Museum

Bekijk haaien, koraalriffen en meer in de watertanks van het Aquarium Museum.

Reserveer hier alvast je toegangsbewijs en ontloop de wachtrijen.

Top-bezienswaardigheid

Luik-Guillemins

Architectonisch hoogstandje

Luik-Guillemins

Eén van de mooiste treinstations van Europa. Hier is vertraging ineens een stuk minder erg.

Shopping

Médiacité

Shoppen met een beetje extra

Médiacité

Met 124 winkelketens, een bioscoop en schaatsbaan is Médiacité meer dan een shopping center. En erg mooi bovendien, dankzij Ron Arad’s ontwerp.

Hotels in Luik

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Luik.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Luik:

Trein

Per trein is Luik goed bereikbaar. Vanaf Maastricht Centraal brengt de trein je in een half uur naar je eerste bezienswaardigheid in Luik: het prachtige station Luik-Guillemins.

Auto

Je rijdt per auto in ongeveer 2 uur van Utrecht, via Maastricht, naar Luik. Vanaf de grensovergang parkeer je binnen een half uur je auto in een Luikse parkeergarage.


Luik: Vurige stede aan de Maas

Luik is vooral bekend als knooppunt wanneer we met de auto richting Frankrijk rijden. Bij velen leeft het beeld dat Luik enkel een grauwe industriestad is. Dat is jammer want Luik heeft veel meer te bieden dan een snelweg naar Frankrijk!

Als één van de grotere steden in Wallonië, het Franstalige deel van België, heeft Luik enkele boeiende musea en bezienswaardigheden. Ontdek het Musée Tchantches, het Aquarium Musée of de prachtige kerk Eglise St.-Jacques tijdens een stedentrip Luik.

Luik dankt haar bijnaam “Vurige Stede” aan haar industriële geschiedenis. Er is echter veel geïnvesteerd om de stad voor toeristen interessanter te maken en daar is men in geslaagd! Vele musea openen dagelijks hun deuren, stedentrips naar Luik worden steeds populairder, en de Luikenaars beginnen bijna gewend te raken aan de toeristen in hun stad.

In het Musée de la Vie Walonne zijn onder meer het Glasmuseum en Wapenmuseum gehuisvest en het Archeoforum geeft een goed, interactief, beeld van Luik in vroegere tijden. Aan architectuur in Luik eveneens geen gebrek. De Romaanse St –Barthelomeus kerk en de Gotische St. Paulus Kathedraal zijn opvallende gebouwen.

Beklim de 374 treden tellende trap Montagne de Bueren naar de Coteaux de la Citadella. Ontspan tijdens één van de wandelroutes op de Citadella en geniet op een heldere dag van het uitzicht over de stad en de Maas!