Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Big City > Luik

Luik

Bij België denk je vrijwel direct aan Brussel, Brugge of Antwerpen. Maar België heeft uiteraard nog veel meer moois te bieden. Zoals de Waalse stad Luik, die vooral bekend staat als grijze industriestad, maar na een eerste kennismaking een sfeervolle stad vol prachtige gebouwen blijkt te zijn. Dit is Liège.

Calatrava station LuikPer auto ben je in no time in Luik, maar het is leuker om de trein te nemen. Je eindigt dan op het prachtige station Luik-Guillemins.

Calatrava station Luik 2Architect van het treinstation is Santiago Calatrava, die ook het beroemde Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia ontwierp.

Opera Luik 3Luik biedt een mix van diverse architectuurstijlen. Het Operagebouw is hiervan een kenmerkend voorbeeld.

Fort de Loncin 4Maar ook als je geen fan bent van architectuur kun je in Luik terecht. Bezoek bijvoorbeeld Fort de Loncin…

Terras Luik…geniet op een terrasje in de oude binnenstad…

…ga kunst bekijken in een voormalig zwembad, museum Cité Miroir…

Markt Luik - La Batte…of struin over de markt La Batte, langs de oever van de Maas.

Montagne de Bueren LuikBen je niet vies van een beetje beweging? Beklim dan de 374 treden van de straat Montagne de Bueren.

Panorama LuikJe beloning voor het voltooien van de klim is een prachtig uitzicht over de stad.

Le Maison du Peket - Amon NanesseZodra je weer beneden bent kun je bijkomen met een glaasje pékèt, de plaatselijke kleurrijke en smaakvolle jenever.

Ron Arad - MediaciteDaarna kun je je weg weer vervolgen langs de mix van stijlvolle Luikse architectuur. Van het moderne winkelcentrum Mediacité…

Place St-Lambert…tot de klassieke gebouwen rondom Place St. Lambert.

Meer informatie over Luik vind je op de website van Toeristenbureau Luik. Of lees de stedenspecial van de Reisgids van de Consumentenbond of het cityreport van StedenTripper voor een uitgebreidere impressie van de stad.