Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Big City > Metz

Metz

Voor een winterse special reisde cityreporter Frank Dahmen af naar de Noord-Franse stad Metz. Zijn mooiste foto’s zie je in The Big City.

Gare de Metz-VilleAls je niet per auto naar Metz reist, kom je per trein binnen op het mooie, klassieke station Gare de Metz-Ville.

Église de Saint Pierre aux Nonnains Vanuit het station loop je in no-time naar het oude, compacte stadscentrum. Je passeert onder meer Église de Saint Pierre aux Nonnains, het oudste gebouw van de stad.

L'ArsenalVlakbij dit oude gebouw staat de voormalige wapenopslag L’Arsenal, dat nu een muziekcentrum voornamelijk voor opera is.

Temple NeufOp een eilandje in de Moezel staat de iets meer dan 100 jaar oude Temple Neuf.

Pharmacie de la PosteZet daarnaast de Pharmacie de la Poste (het postkantoor) en je krijgt een goed beeld van de diversiteit aan architectuur in Metz.

Kathedraal van MetzDe Cathedrale Metz is één van de mooiste gebouwen in Metz een daarmee een belangrijke bezienswaardigheid.

Kathedraal van MetzBeelden in de Kathedraal van Metz, die tot de 10 hoogste kerken ter wereld behoort.

Handelshuizen-MetzIn het centrum van Metz staan een groot aantal oude handelshuizen, die de straten een sfeervol karakter geven.

Kerstmarkt-MetzMet meerdere kerstmarkten is december een belangrijke toeristische periode in Metz.

Marchés de NoëlNaast kerstkraampjes staan er tijdens de Marchés de Noël onder meer een kermis en een kleurrijk verlichte fontein.

L'EsplanadeKom even tot rust in L’Esplanade, of één van de andere stadsparken in Metz.

Temple NeufEn tot slot nog één keer de Temple Neuf. Omdat hij zo mooi is…