De crisis heeft absoluut schade aangericht in de reisbranche. Desondanks lijkt met name het hoogste segment hier weinig hinder van te ondervinden. Het feit dat de onderstaande hotelkamers nog steeds regelmatig worden geboekt onderstreept dit, aangezien de goedkoopste nét geen €12.000,- per nacht kost. Het zijn namelijk de tien duurste hotelkamers en suites in Europa.

10. Royal Suite, Four Seasons George V, Parijs (Frankrijk) – €11.988,-

Op loopafstand van de Champs-Elysées, in de Franse hoofdstad Parijs, ligt het Four Seasons Hotel, genoemd naar Geogre de vijfde. De Royal Suite meet 245m² en heeft uitzicht op een privé-binnentuin, die voorzien is van een schitterende Art Deco fontein.

royal-suite-four-seasons

9. Ritz-Carlton Suite, Ritz-Carlton Hotel, Moskou (Rusland) – €12.727,-

Ook in het verre Moskou kan de exclusieve reiziger een prima hotelkamer boeken. Het Ritz-Carlton Hotel biedt een prachtige suite van 237m² met een magistraal uitzicht op het Rode Plein en de Basiliuskathedraal.

ritz-carlton

8. Royal Suite, Mardan Palace, Antalya (Turkije) – €14.236,-

Het hotel is pas een jaar oud, en nu al in de top 10 met duurste hotelkamers terug te vinden. Het Mardan Palace heeft twee 600m² grote Royal Suites, met de meest luxueuze faciliteiten die je maar kunt bedenken. En dat mag ook wel voor veertienduizend Euro per nacht.

mardan-palace

7. Presidential Suite, Hotel Martinez, Cannes (Frankrijk) – €14.599,-

Ook in het mondaine Cannes kun je (uiteraard) een exclusieve hotelkamer boeken. In Hotel Martinez kost de Presidential Suite je minimaal 14.599 Euro, maar daarvoor krijg je wél 1000 vierkante meter Franse weelde.

hotel-martinez

6. Presidential Suite, Hotel Cala di Volpe, Costa Smeralda (Italië) – €17.298,-

De Costa Smeralda op het Italiaanse eiland Sardinië is dé place to be voor de high society. Budgethotels vind je hier zeker niet, en het prachtige Hotel Cala di Volpe is de meest exclusieve uitschieter aan de Sardijnse Costa del Poen.

cala-di-volpe

5. Suite Cupola, Westin Excelsior, Rome (Italië) – €17.968,-

Het Westin Excelsior Hotel in de Italiaanse hoofdstad heeft niet alleen een uitstekende ligging, maar ook een exorbitant prijskaartje. De Suite Cupola heeft onder andere prachtig beschilderde plafonds in de badkamer en een eetkamer voor 10 personen.

westin-excelsior

4. Sultan Suite, Çiragan Palace Kempinski, Istanbul (Turkije) – €21.500,-

Ruim 375m², een hemelsbreed uitzicht over de Bosporus, 24-uurs butlerservice en liefst vier LCD televisies vind je in deze majestueuse suite. Het Çiragan Palace Kempinski heeft kamers vanaf zo’n 455 Euro, maar voor de Sultan Suite betaal je dus ietsje meer.

sultan-suite

3. Royal Armleder Suite, Le Richemond, Genève (Zwitserland) – €22.423,-

Het prijskaartje van deze hotelkamer toont aan dat Genève niet zonder reden bekend staat als vakantie-oord voor de ultra-rijken. Met 230 vierkante meter is de kamer wat aan de kleine kant, maar de drie ruime slaapkamers, inloopkast, marmeren badkamers en volledige kogelvrije beglazing maken dit enigszins goed.

armleder-suite

2. Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel, Genève (Zwitserland) – €26.974,-

Ook de nummer twee in deze lijst bevind zich in de Zwitserse stad Genève. De Royal Penthouse Suite in het President Wilson Hotel meet 175m², en biedt een uitzicht over het meer van Genève. Ons favoriete kenmerk aan deze kamer is echter de Nespresso koffieautomaat!

royal-penthouse

1. Royal Villa, Grand Resort Lagonissi, Athene (Griekenland) – €36.975

En een weekje logeren in de topper uit deze lijst kost je een slordige €250.000,-. Hiervoor krijg je dan wel de beschikking over een persoonlijke butler, twee grote privézwembaden, barbequefaciliteiten en zelfs -op verzoek- een pianist. De totale oppervlakte (binnen en buiten) is 1080m², maar hier is het privéstrand nog niet bij inbegrepen.

royal-villa

resort-lagonissi

Helaas heeft nog niemand van onze redactie in één van deze hotels mogen verblijven, maar we blijven dromen…