Bij Frankrijk denk je al snel -en vaak alleen- aan Parijs, maar dit land heeft natuurlijk veel meer te bieden. Van de havensteden in het zuiden tot het historische Straatsburg nabij de Duitse grens – Frankrijk heeft voor ieder wat wils.

Marseille

De havenstad Marseille, één van de grootste steden van Frankrijk, ligt aan de Middellandse Zee. Water- en winkelliefhebbers kunnen hier prima terecht, maar de stad herbergt ook prachtige culturele schatten.

Lees meer over Marseille

Nice

Aan de Franse Rivièra (of Côte d’Azur) ligt de grote havenstad Nice. De geschiedenis van de stad gaat enkele duizenden jaren terug, maar tegenwoordig staat Nice vooral bekend als luxueze winkelstad.

Lees meer over Nice

 

Parijs

De Franse hoofdstad is met ruim twee miljoen inwoners één van de grootste hoofdsteden van Europa. De ontelbare restaurants, monumenten, musea en attracties zorgen ervoor dat je je hier nooit verveelt.

Lees meer over Parijs

Straatsburg

Vlakbij de Duitse grens, in het noorden van Frankrijk, ligt Straatsburg. Deze middelgrote stad heeft een rijke geschiedenis, maar neemt ook binnen Europa een centrale en prominente rol in.

Lees meer over Straatsburg