De temperatuur loopt langzaam op (ahum!), en steeds meer mensen trekken er op uit om een dagje of weekendje te gaan shoppen in het buitenland. Uiteraard is Antwerpen hiervoor een van de belangrijkste bestemmingen, door het grote aanbod gezellige winkelstraten en de goede bereikbaarheid. Maar waar kun je nu het allerbeste gaan shoppen in deze Vlaamse stad?

winkelen-antwerpen

Mode

Modeliefhebbers komen Antwerpen niet uit zonder blaren op hun voeten. Om te beginnen vind je in de luxe Nationalestraat onder andere Violetta & Vera Pepa, een winkel met damesmode met een prachtig interieur. Ook Garde-Robe Nationale en Het Modepaleis van Dries van Noten vind je in deze straat.

Een zijstraat van de Nationalestraat is de Lombardevest. Hier zijn onder andere Belle Rose en het sjieke By Malene Birger gevestigd.

Vanuit de Lombardevest loop je zo door naar de Meir, dat de bekendste winkelstraat van de stad is. Hier vind je voornamelijk grote modewarenhuizen, zoals H&M en C&A. Je kunt echter ook vanuit de Lombardevest naar de Kammenstraat lopen. Deze straat staat bekend om haar aanbod aan streetwear, en herbergt onder andere het bekende Fish and Chips.

Ook met kinderen kun je prima shoppen in Antwerpen. Zo kun je voor kinderschoenen bijvoorbeeld terecht bij 1000poot in de Korte Gasthuisstraat, en heeft Baby & Co (Quellinstraat) vanalles voor de allerkleinsten.

dries-van-noten
Dries van Noten, via Fashioncoup

En verder…

In en rond de Leopoldstraat vind je diverse antiekwinkels, waar ze naast oude meubels ook veel oude boeken verkopen. Winkelen kan hier bijvoorbeeld bij Cedric Moermans of Frank van Laer.

Een bezoek aan Belgie is natuurlijk niet compleet zonder de heerlijke lokalen specialiteiten te proeven; chocolade. Dit kun je onder andere doen bij Chateau Blanc aan de Torfbrug, of Del Rey in de Appelmansstraat.

Ten slotte kun je ook voor sieraden prima terecht in Antwerpen. Veel van de juweliers en diamantairs zijn gevestigd rond de Vestingsstraat en Hoveniersstraat, maar ook in het oude stadscentrum vind je voldoende sieradenshops.

chocolade-diamanten
Een combinatie van mooi en lekker: Chocodiamanten (bij Chateau Blanc)

Restaurants

Een dagje shoppen moet natuurlijk afgesloten worden met een gezellig etentje, en ook dit kun je uitstekend doen in Antwerpen! Zo zijn het bruisende Brasserie Appelmans of het karakteristieke restaurant ‘t Zolderke perfecte plaatsen om de Vlaamse koks te testen. Ook Italiaans restaurant Da Giovanni, of het in een historisch pand gevestigde Sir Anthony van Dijk zijn zeker aan te raden.

sir-anthony
Sir Anthony van Dijk, via YourOpi

Een extra tip: Google Streetview is helaas nog niet beschikbaar in Antwerpen, maar Google biedt wel de mogelijkheid om foto’s van de omgeving te bekijken op Google Maps. Met deze foto’s kun je alvast de binnenstad van Antwerpen verkennen, zodat je de ideale parkeergarage of dat ene gezellige restaurant gemakkelijk weet te herkennen!

 

Ken jij ook nog een winkel, restaurant of bezienswaardigheid in Antwerpen die absoluut niet gemist mag worden?