Is shoppen je grootste passie? Ben je dol op terrasjes en drukke winkelstraten? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden buiten onze landsgrenzen. De onderstaande steden zijn goed bereikbaar en/ of zijn een waar winkelparadijs.

1. Antwerpen (België)

Deze grote havenstad is een populaire bestemming om een dagje (of weekendje) te bezoeken, vooral vanwege de goede bereikbaarheid en bekende winkelstraten. De Grote Markt en de Meir zijn namelijk prima plekken om nieuwe aanvullingen voor de kledingkast te vinden, en de stad telt vele gezellige restaurants en terrasjes.
Lees verder over Antwerpen

2. Londen (Groot Brittannië)

De goede bereikbaarheid van de Britse hoofdstad zorgt er voor dat Londen de populairste bestemming is voor een shoppingtrip. Zowel per auto, trein, boot of vliegtuig zit je binnen de kortste keren in deze bruisende stad. Met name rond de kerstperiode is winkelen in Londen een unieke ervaring, maar ook de rest van het jaar kan de winkelliefhebber hier uitstekend terecht.
Lees verder over Londen

3. Düsseldorf (Duitsland)

Op nog geen twee uur rijden van Utrecht ligt het Duitse Düsseldorf. Deze stad is, vanwege het compacte maar gevarieerde stadscentrum, een prima plek voor winkelliefhebbers. Zo telt de Koenigsallee tientallen luxueze winkels, zoals Armani en Gucci. In het oude gedeelte van het centrum zijn veel restaurantjes en bierbrouwerijen te vinden.
Lees verder over Düsseldorf

4. Milaan (Italië)

Ook deze Noord-Italiaanse stad is een erg populaire bestemming voor shoppers. De vele winkelstraten en ontelbare restaurantjes maken Milaan tot een ideale plek om een weekendje of midweek te verblijven. Naast uitgebreide shoppingmogelijkheden biedt Milaan ook veel cultuur, zo zijn de Dom, San Siro en La Scala wereldberoemde bezienswaardigheden.
Lees verder over Milaan

5. Madrid (Spanje)

Toegegeven: voor een dagje shoppen is Madrid wellicht niet zo geschikt. Ben je van plan om wat langer in de Spaanse hoofdstad te blijven, dan zul je echter merken dat Madrid een prima plek is om te winkelen. Straten als Gran Via, Calle Preciados en Calle de Fuencarral bieden namelijk een mix van bekende ketens, grote merken en kleine boutiques.
Lees verder over Madrid

6. Hamburg (Duitsland)

Shoppingfanaten kunnen in Hamburg hun hart ophalen aan de vele en vaak exclusieve winkels. In de binnenstad zijn vooral de bekende winkelnamen te vinden, met name in de voetgangersgebieden Spitalerstrasse en Mönckebergstrasse. Niet voor niets kwam Hamburg als nummer 5 uit de bus bij het Europese winkelstedenonderzoek van de BBC.
Lees verder over Hamburg

7. Moskou (Rusland)

Een stuk minder naast de deur, maar zeker de moeite waard voor de echte shop-a-holics, is het Russische Moskou. Deze stad kent namelijk een groot aantal winkelstraten en warenhuizen, waar vele exclusieve merken en winkels gevestigd zijn. De winkels gaan er meestal pas om tien uur open, maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.
Lees verder over Moskou

8. Parijs (Frankrijk)

Ook Parijs is een winkelstad bij uitstek. Met name voor liefhebbers van mode (inclusief haute-couture), parfums en sieraden is de Franse hoofdstad een waar paradijs. Het tien verdiepingen tellende Galeries Lafayette aan de Boulevard Haussmann, dat voorzien is van een enorme glazen koepel, is een van de mooiste warenhuizen van Frankrijk.
Lees verder over Parijs