Eerder publiceerden we al eens een lijst met veertien aparte Europese hotels, waaronder een gevangenishotel en een hotelkamer in een havenkraan. Uiteraard zijn dit niet de enige aparte hotels in Europa. Wat denk je bijvoorbeeld van een ronddraaiende hotelkamer of een overnachting in een Trojaans paard?

Le Balade des Gnomes, Durbuy (België)

Een wel erg bonte verzameling hotelkamers, waaronder een Trojaans paard en een kamer in Gaudi-stijl, vind je Le Balade des Gnomes, in het Waalse Durbuy.

le-balade-des-gnomes
Afbeelding via Le Balade des Gnomes

De Vrouwe van Stavoren, Stavoren (Nederland)

Liefhebbers van wijn drinken niet alleen wijn uit de beste vaten, ze slapen er ook in. Dit kan in een zeer uniek hotel in het Friese plaatsje Stavoren.

wijnvat-hotel
Afbeelding via Vrouwe van Stavoren

Abali Gran Sultanato, Palermo (Italië)

Geen enkel verfblik is ongeopend gebleven bij het inrichten van Abali Gran Sultanato. Kleurrijk is een understatement in dit hotel, gelegen in de Italiaanse havenstad Palermo.

abali
Afbeelding via Abali

Tree Hotel, Harads (Zweden)

Op diverse plaatsen in Europa kun je overnachten in een boomhut, maar weinig zijn zo mooi als die van Tree Hotel in Zweeds Lapland. Van binnen heb je een schitterend uitzicht, en van buiten valt de hotelkamer weg tegen de achtergrond.

tree-hotel
Afbeelding via Treehotel

Marmara Antalya, Antalya (Turkije)

Hotelontwerpers weten van gekkigheid niet meer wat ze nu weer moeten bouwen aan de Turkse Riviéra. Marmara Antalya, ‘s-werelds eerste ronddraaiende hotel, is hiervan een duidelijk voorbeeld.

marmara-antalya
Foto via Marmara

Null Stern Hotel, Teufen (Zwitserland)

In Null Stern Hotel ben jij de enige ster, aldus de slogan van het Zwitserse hotel. Tijdelijk is het hotel, dat gevestigd is in een atoombunker, omgebouwd tot museum, dus overnachten is even niet mogelijk.

null-stern
Afbeelding via Null Stern Hotel

Hotel Puerta América, Madrid (Spanje)

Liefhebbers van strakke lijnen en modern design kunnen maar beter een kamer boeken in Hotel Puerta América. Iedere verdieping heeft zijn eigen stijl, en met 12 etages is er genoeg om uit te kiezen.

puerta-america
Afbeelding via Silken Hoteles

Torre Prendiparte, Bologna (Italië)

In Torre Prendiparte kun je overnachten in een bijna 1.000 jaar oude kamer. Deze 12e eeuwse toren is namelijk -met behoud van veel orginele details- omgebouwd tot uniek hotel.

torre-prendiparte
Afbeelding via Panoramio

Meer unieke hotels vind je op Hotelsuites.nl of Unusual Hotels of the World.