Manchester is de op vier na grootste stad in Engeland. Het hele jaar door weten de musea en theaters toeristen te trekken. Ondanks dat de winters in Manchester redelijk mild zijn, is men geneigd om de prachtige stad in de zomer te bezoeken. Dat is zonde! In de winter is er namelijk zoveel te doen en te zien in Manchester!

Christmas Market

Manchester is voor Nederlanders en Belgen misschien niet de eerste plaats waar aan wordt gedacht wanneer men een kerstmarkt wil bezoeken. Toch is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen wanneer je tussen 17 november en 23 december in Manchester bent.

kerstmarkt-manchester

De kerstmarkt is groter dan op het eerste gezicht lijkt. De kraampjes zijn op meerdere plaatsen in Manchester te vinden en hebben elk hun eigen thema.

Veel Engelse kersttradities, zoals de ‘crackers’, kerstpudding en het kerstpakket (Christmas hampers) zul je niet vinden op de kerstmarkt. Wel zijn er dit jaar kraampjes in de stijl van het middeleeuwse Engeland.

Andere Europese tradities (al dan niet relevant aan kerst) kom je wel tegen .Zo kun je genieten van Duitse lekkernijen zoals glühwein en bratworst. Ook worden er Nederlandse klompen, poffertjes (mini pancakes) en kaas verkocht (al is die kaas wat aan de bleke kant…). Naast Nederlandse en Duitse specialiteiten, kan je er ook genieten van de Franse cuisine en decoraties, tassen, parfums en zeepjes in Franse stijl.

De kraampjes liggen dicht bij elkaar, dus in een dag kun je makkelijk alles even bekijken.

Tips:
• De kerstmarkt is meestal erg druk, dus houd kinderen altijd dicht bij je in de buurt en let op zakkenrollers.
• De snacks zijn vaak erg duur. Er zijn gelukkig meerdere plekken om te eten in de buurt (en hotdog kraampjes!)
• Het treinstation is vlak in de buurt, dus kom gerust met het openbaar vervoer.
• Om je ervaring helemaal compleet te maken, moet je zeker de North Pole Bar in Manchester’s Cathedral Gardens bezoeken als je klaar bent met winkelen!

Parken

De parken in Manchester zijn veelbezochte plaatsen, ook in de winter. Ze zijn groot, groen en vol (wilde) dieren. Een paar parken in Manchester die ‘s winters leuk zijn om te bezoeken:

Dunham Massey: als je echt wilt genieten van natuurschoon in de winter moet je zeker dit park bezoeken. Elke winter kun je de pracht van deze ‘Winter Gardens’ bekijken. Het staan er vol met wintervaste bloemen, bomen en bessen. Ook is er een restaurant om achteraf lekker in op te warmen!

Heaton Park: vooral leuk voor gezinsuitstapjes, mede dankzij de kinderboerderij of ‘Animal Centre’. Deze is het hele jaar door geopend. Er worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. Daarnaast is het ook mogelijk om er het weekend te verblijven in het pittoreske Smithy Lodge. Let wel dat de paden erg stijl kunnen zijn.

Tatton Park: in Tatton Park kan je wilde herten tegenkomen als je geluk hebt. Mocht je ze niet tegenkomen, is er altijd nog meer te beleven. Zo kan je het prachtige Tatton Mansion bezoeken, afkomstig uit de 18e eeuw. Naast Tatton Mansion en het Deer Park is er ook:
• Een kinderboerderij
• Verschillende tuinen (waaronder een Japanse tuin)
• Een restaurant
• Een griezelige tour in Old Hall

tatton-park
Tatton Park wordt door velen het leukste park gezien om een hele dag door te brengen.

Schaatsen op Spinningfields

Tussen 22 november en 6 januari staat in de moderne wijk Spinningfields een grote, sfeervolle ijsbaan. Zeven weken lang verandert een plein tussen kleurrijk verlichte kantoorgebouwen in een uniek winter wonderland.

Speciaal voor de kleintjes die nog niet zo goed kunnen schaatsen zijn er handige schaatspinguïns te huur. De Spinningfields Ice Rink is geopend tot half tien ’s avonds, een kaartje kost ongeveer tien euro.

spinningfields

Heb je er al zin in? Voor je het weet is de winter voorbij. Grijp je kans en geniet van de winter in Manchester!

 

Dit gastartikel is geschreven door Melissa Nelson. Ze werkt voor Regardz, dat onder meer een hotel in Rotterdam heeft. Als Melissa vreemde gebouwen ziet (of er over hoort), zoekt ze deze meteen op om er wat over te schrijven. Ze hoopt dan ook om ooit alle plaatsen te kunnen bezoeken waar ze over geschreven heeft.