Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > De 10 leukste (gratis!) dingen om te doen in Barcelona

De 10 leukste (gratis!) dingen om te doen in Barcelona

Eerder gaven we al tien tips voor gratis dingen om te doen in Parijs, maar ook in de Spaanse havenstad Barcelona zijn genoeg bezienswaardigheden waarvoor je je portemonnee niet hoeft te trekken.

1. Museumtour

De meeste musea in Barcelona zijn minimaal één dag per maand gratis te bezoeken. Museu Picasso, het kindvriendelijke Cosmocaixa en Museu d’Historia de Catalunya zijn elke eerste zondag van de maand gratis, terwijl chocolademuseum Museu de la Xocolata de eerste maandag van de maand geen toegangskaartjes knipt. Bij sommige (minder bekende) musea, zoals het koetsenmuseum, maar ook bij Fundació Foto Colectania en Fundació Fran Daurel mag je zelfs iedere dag gratis naar binnen.

Niet gratis, maar wel voordelig is overigens de Barcelona Museumpas. Hiermee bezoek je 6 musea voor €30 (normaal minimaal 50 euro), waarbij je de wachtrijen voorbij loopt. De pas is bovendien een jaar geldig, dus je hebt alle tijd.


Chocoladekunst in Museu de la Xocolata, via Ricardo Gómez

2. Gaudíwandeling

Barcelona is onlosmakelijk verbonden met de kleurrijke erfenis van Antoni Gaudí. Zijn werken zijn in vrijwel ieder stadsdeel terug te vinden, waardoor je gerust een dag uit kunt trekken voor een heuse Gaudíwandeling. Vergaap je aan de indrukwekkende Sagrada Família (die overigens nog steeds niet af is), wandel door Park Güell, bekijk Gaudí’s lantaarns op Plaça Reial of bewonder de modernistische gebouwen Casa Mila of Casa Batlló. Ook gratis is een virtueel bezoek aan Casa Museu Gaudi, voor een écht bezoek aan dit museum (in Park Güell) betaal je €6,00. Is de wandeling volgeboekt? Overweeg dan deze wandeling met gids, de prijs van 22 euro is in dit geval inclusief toegang tot Parc Güell.


Gaudí’s meesterwerk Casa Mila, via Manuel Martín

 

checkNiet gratis, maar wel héél voordelig van alles zien in Barcelona? Met de Hola BCN! Card reis je onbeperkt met het openbaar vervoer. Kijk hier voor meer informatie.

3. Montjuïc

Vanaf het grote plein Plaça d’Espanya loop je over de Avinguda de la Reina Maria Cristina naar Museu Nacional D’Art de Catalunya, dat op de heuvel Montjuïc ligt. Dit Catalaanse kunstmuseum is iedere eerste zondag van de maand gratis te bezoeken, maar ook op andere dagen kun je je prima vermaken op Montjuïc zonder je portemonnee te hoeven trekken. De Magische Fonteinen (Font Màgica), het Kasteel van Montjuïc en het prachtige uitzicht over Barcelona zijn slechts enkele redenen om de heuvel te beklimmen.


De Magische Fonteinen van Montjuïc, via Jeroen Bennink

4. Jardi Botànic

Ook de botanische tuinen van Barcelona, Jardi Botànic, bevinden zich op de heuvel Montjuïc. Iedere zondag kun je hier na 15.00 uur gratis naar binnen en op de eerste zondag van de maand is Jardi Botànic zelfs de hele dag gratis geopend. Niet alleen de tuinen, maar ook de gebouwen zijn prachtig vormgegeven. Vooral tijdens de lente blijken de strakke lijnen van architecten Ferrater en Canosa op stijlvolle wijze te combineren met het omringende groen.


Even volledig ontsnappen aan de drukke stad, via Carquinyol

5. La Rambla

De bruisende promenade La Rambla behoort tot de beroemdste straten ter wereld. Doordat de 1,2 kilometer lange boulevard uit vijf delen bestaat, wordt deze ook wel Las Ramblas (meervoud) genoemd. Vanaf Plaça de Catalunya loop je naar het Monument van Columbus in Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona. Onderweg passeer je terrasjes, winkeltjes en vooral veel straatartiesten, terwijl de grote bomen aan weerszijden van La Rambla voor wat schaduw zorgen.


De drukste straat van Barcelona, via Mathieu Marquer

6. De Haven

Las Ramblas wordt afgesloten met Rambla de Mar, een voetgangersbrug die je naar de oude haven van Barcelona brengt. Naast een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en (uiteraard) vele boten vind je hier onder meer een groot winkelcentrum en l’Aquàrium de Barcelona, het grootste aquarium van Europa. Op zaterdag is er een antiekmarkt in Port Vell en iedere zondag mag je (na 15.00 uur) gratis de Koninklijke Scheepswerf bezoeken, waar het Maritiem Museum gevestigd is. Vanwege bouwwerkzaamheden (tot 2015) kan het echter zijn dat je hier niet alles kunt bekijken, maar alleen al het oude pand is zonder meer het bezoeken waard.


De sfeervolle haven van Barcelona, via Sarah Ackerman

7. Kathedraal van Barcelona

Gaudí’s Sagrada Família is dan misschien wel het bekendste kerkgebouw in Barcelona, de plaatselijke kathedraal, La Seu, is de mooiste steigervrije kerk van de stad. De ongeveer 600 jaar oude kathedraal staat, net als de Notre Dame in Parijs, bekend om de vele aparte waterspuwers. Dankzij de 75 meter hoge toren kun je La Seu, die niet ver van de oude haven en Las Ramblas staat, vanuit vrijwel de hele stad zien. Het uitzicht vanaf het dak van La Seu is dan ook magnifiek, maar om naar boven te kunnen zul je een kaartje (€2,50) moeten kopen. Houd je meer van moderne architectuur? Ook dan heeft Barcelona flink wat moois te bieden.


De imposante binnenzijde van La Seu, via tobitasflickr

8. Mercat Del Encants

De Mercat Del Encants is de grootste en bekendste vlooienmarkt in Barcelona. Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag ligt de Carrer del Dos de Maig (niet ver van de Augurk van Barcelona) bezaaid met boeken, kleren, prullaria en andere ‘koopjes’. De Mercat Del Encants is een prima plek om wat rond te wandelen en de onderhandelkunsten van de Barcelonezen af te kijken.


Struinen met uitzicht op de Spaanse Augurk, via Fabien Girardin

9. Barri Gòtic

Het centrum van het oude gedeelte heet Barri Gòtic, dat Catalaans is voor ‘Gotische Wijk’. Dit stadsdeel staat vol met eeuwenoude gebouwen, die met elkaar verbonden zijn door een labyrint van soms nóg oudere straatjes en steegjes. Wandel door Carrer del Bisbe Irurita of over de pleinen Plaça Reial en Plaça Sant Jaume en bewonder de sierlijke bouwstijlen om je heen.


Het koninklijke Plaça Reial, via Jorge Láscar

10. Parc de la Ciutadella

Ongeveer 10% van de oppervlakte van Barcelona bestaat uit stadsparken, wat vrij veel is voor een Mediterrane stad. Het 19e-eeuwse Parc de la Ciutadella is het op één-na-grootste park in de stad. Met onder meer brede groenstroken, een grote vijver, watervallen, het Catalaanse Parlementsgebouw, een Zoölogisch Museum en de dierentuin Parc Zoològic de Barcelona is Parc de la Ciutadella echter veel meer dan alleen een stadspark.


Veel groen, vijvers en prachtige beelden in Parc de la Ciutadella, via Marek Lipczak

 

checkOp zoek naar nog meer informatie over de bezienswaardigheden in barcelona? Kijk hier voor meer informatie.

Plaats een reactie op dit blog

3 reacties


Naam

Email

Je bericht


[…] meer informatie, kijk op: http://www.stedentripper.com/blog/58267/gratis-bezienswaardigheden-barcelona/ En op: […]

28-10-2013 - Ja, ja, ja!! We gaan naar Barcelona! | Arme studenten door heel Europa!

Tof artikel. Zo te zien heb ik bij mijn bezoek aan Barcelona een aantal dingen overgeslagen. Misschien maar een nieuw tripje inplannen dan.

01-12-2016 - Bart

Geweldige stad, ook de Gaudíwandeling gedaan met Nederlandstalige gids. Een aanrader!

12-12-2018 - Kim

Recente artikelen

crypto en vakantie

De beste manieren om je crypto- beleggingen te diversifiëren

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ripple, Ethereum en vele anderen, hebben de afgelopen jaren enorme populariteit en aandacht gekregen als een alternatieve vorm van belegging. Veel beleggers zijn geïnteresseerd geraakt in de potentie van cryptobeleggingen om hoge rendementen te genereren, maar het is belangrijk om te onthouden dat de cryptomarkt volatiel en risicovol kan zijn. Een manier om de risico's te beheersen en je cryptobeleggingen te optimaliseren, is door te diversifiëren. In dit artikel zullen we de beste manieren bespreken om je crypto-beleggingen te diversifiëren. 1. Investeer in verschillende cryptocurrency's Het is belangrijk om niet alleen te focussen op één enkele cryptocurrency, maar te diversifiëren en in meerdere cryptocurrency's te investeren. Er zijn duizenden cryptocurrency's op de markt, elk met zijn eigen kenmerken, use cases en potentieel voor groei. Door je beleggingen te spreiden over verschillende cryptocurrency's, spreid je het risico en verklein je de kans dat een enkele cryptocurrency een groot deel van je portefeuille domineert. 2. Investeer in verschillende sectoren van de cryptomarkt De cryptomarkt bestaat uit verschillende sectoren, zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi), non-fungible tokens (NFT's), slimme contractplatforms en meer. Door te investeren in verschillende sectoren van de cryptomarkt, kun je profiteren van de groei en ontwikkeling van verschillende gebruiksscenario's en toepassingen van blockchain-technologie. Het is belangrijk om jezelf te informeren over de verschillende sectoren en projecten binnen de cryptomarkt en een weloverwogen keuze te maken bij het diversifiëren van je beleggingen. 3. Diversifieer je beleggingen over verschillende beleggingscategorieën Naast het diversifiëren van cryptocurrency's en sectoren, kun je ook je beleggingen spreiden over verschillende beleggingscategorieën. Er zijn verschillende manieren om in cryptocurrency's te beleggen, zoals het kopen van de daadwerkelijke munten, beleggen in cryptocurrency-fondsen, futures, opties en meer. 4. Stel een duidelijk beleggingsdoel en pas je portefeuille aan Bij het diversifiëren van je crypto-beleggingen is het belangrijk om een duidelijk beleggingsdoel te hebben en je beleggingen aan te passen op basis van je risicotolerantie en beleggingshorizon. Als je bijvoorbeeld een langetermijnbelegger bent met een laag risicotolerantieniveau, kun je ervoor kiezen om je beleggingen meer te diversifiëren over gevestigde cryptocurrency's met een stabielere marktgeschiedenis. Aan de andere kant, als je een meer risicovolle belegger bent met een kortere beleggingshorizon, kun je ervoor kiezen om meer te investeren in opkomende cryptocurrency's met een hoger groeipotentieel, maar ook een hoger risico. 5. Overweeg diversificatie buiten de cryptomarkt Hoewel diversificatie binnen de cryptomarkt belangrijk is, is het ook verstandig om diversificatie buiten de cryptomarkt te overwegen. Het is niet verstandig om al je beleggingen alleen in cryptocurrency's te hebben, aangezien dit een hoger risico met zich meebrengt. Door te diversifiëren naar andere beleggingscategorieën, zoals aandelen, obligaties, onroerend goed, en andere traditionele activa, kun je je risico verder spreiden en je portefeuille beter beschermen tegen volatiliteit in de cryptomarkt. Het diversifiëren van je crypto-beleggingen is een belangrijke strategie om risico's te beheersen en je portefeuille te optimaliseren. Door te investeren in verschillende cryptocurrencies, sectoren van de cryptomarkt, beleggingscategorieën en door regelmatig je portefeuille te herzien en aan te passen, kun je je kansen op succesvolle beleggingsresultaten vergroten en je risico minimaliseren. Het is echter belangrijk om altijd goed onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat je beleggingsbeslissingen neemt. De cryptomarkt blijft volatiel en het is essentieel om bewust te zijn van de risico's die gepaard gaan met investeren in cryptocurrencies.

Bekijken
Depositphotos_146950037_S

Vanaf Duitsland vliegen doe je met deze tips!

Gaan jullie bijna op vakantie en vliegen jullie vanaf luchthaven Düsseldorf of Weeze in Duitsland? De kans is groot dat jullie vliegtickets een stuk goedkoper zijn vanaf Duitsland, maar je moet er wel rekening mee houden dat je daar ook nog naartoe moet gaan. Met de tips in dit artikel kunnen jullie met een gerust hart op vakantie gaan! Met het openbaar vervoer naar Duitsland Met het openbaar vervoer naar Duitsland gaan is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het is zeker wel mogelijk. Het nadeel van reizen met de trein is alleen wel dat je rekening moet houden met de reistijden en eventuele vertragingen. Daarnaast heb je natuurlijk niet heel veel plek in de trein, dus is het niet verstandig met erg veel bagage te gaan reizen. Sluiten de tijden niet goed aan op de tijd dat je moet gaan vliegen? Dan kun je er ook voor kiezen een dag van tevoren naar Duitsland te reizen en daar een overnachting te boeken in de buurt van het vliegveld. Met de eigen auto naar het vliegveld Het is ook heel goed mogelijk met je eigen auto naar Duitsland te rijden. Zo weet je in ieder geval zeker dat je genoeg ruimte hebt om alles mee te nemen, en kun je dit gewoon op je eigen tempo doen. Parkeren Düsseldorf airport is namelijk heel goed mogelijk. Op het terrein zelf zijn er 8 parkeerruimtes, maar er zijn ook verschillende parkeerbedrijven waarbij je een parkeerplek kunt boeken. Deze liggen vlakbij de luchthaven waardoor je veel minder betaald voor het parkeren. Vanaf de parkeerplek kun je met een shuttlebus naar het vliegveld toe, zodat je niet hoeft te lopen. Ook parkeren Weeze airport is mogelijk. Deze luchthaven is erg populair bij mensen uit Duitsland, Nederland en België omdat hij een erg centrale ligging heeft en goed te bereiken is. Op P1 en P2 kun je voor een langere periode parkeren, wat ideaal is als je op vakantie gaat. P1 ligt voor de terminal, waardoor je niet lang met je bagage hoeft te lopen, maar daar betaal je wel de hoofdprijs voor. P2 ligt iets verder weg, en is dan ook iets goedkoper. Weeze beschikt daarnaast ook over een parkeergarage die altijd voorzien is van camerabewaking en kentekenherkenning. Vervoer regelen De laatste optie is dat je vervoer regelt om naar het vliegveld toe te gaan. Je zou bijvoorbeeld een taxi kunnen regelen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je hier flink voor betaald. Een andere optie is dat je een vriend of familielid vraagt om jullie naar het vliegveld te brengen. wel moet je dan goed kijken of iedereen wel in de auto past én je daarnaast nog genoeg ruimte hebt voor alle bagage.

Bekijken