Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Spanje > Barcelona > Sagrada familia

Sagrada familia

Sagrada familia

Aan de Carrer de Mallorca in Barcelona zijn ze inmiddels wel gewend aan de steigers. Sinds 1882 wordt er gebouwd aan de Sagrada Familia, en nóg is de kerk niet klaar. Sterker nog, het hoogste punt, dat op 170 meter moet komen te liggen, is nog niet eens bereikt! Volgens de huidige planning wordt de Sagrada Familia in 2026 opgeleverd, maar men rekent al op minimaal een paar jaar vertraging.

Gaudi’s meesterwerk
De Sagrada Familia is het meesterwerk van de Catalaanse architect en kunstenaar Antoni Gaudí. De kerk is grotendeels opgetrokken in Catalaans modernisme, dat karakteristiek is voor Gaudí’s werken. Sommige delen van de Sagrada Familia zijn ontworpen door andere architecten en kunstenaars, zoals Josep Maria Subirachs, die pas geboren werd nadat Gaudí al was overleden.

Kaarten & korting Sagrada Familia
Met duizenden bezoekers per dag is de Sagrada Familia één van de belangrijkste toeristische attracties in Barcelona. Als het weer een beetje meezit, kan de wachtrij zonder problemen een paar straten van de ingang beginnen. Een kaartje vooraf reserveren is dan ook aan te raden. Zeker als je ook de torens wilt bezoeken.

Met een online reservering kun je binnen een bepaald tijdslot naar binnen. Je hoeft dan niet in de wachtrij te staan en kunt, na controle van je papieren- of digitale ticket, zo doorlopen.

Heb je een Barcelona Card? Dan krijg je bovendien korting op je entreebewijs.

Impressie Sagrada familia