Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Spanje

Spanje

Malaga

Ingesloten tussen de bergen van Axarquia, twee rivieren en de Middellandse Zee ligt Málaga. Maar als je denkt dat dit een slaapstadje is, heb je het mis. Met ruim 500.000 inwoners is het bruisende Málaga namelijk de vijfde stad van Spanje. Wil je de zekerheid van lekker weer tijdens je stedentrip? Dan is Málaga de ideale bestemming, met een gemiddelde jaartemperatuur van ruim 20 graden! In de afgelopen 100 jaar vroor het hier slechts eenmaal: in 2005 daalde het kwik tot -0,1 graad Celcius. De Kathedraal van Málaga, het Arabische fort Alcázaba en het bisschoppelijk paleis zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden in deze 3.000 jaar oude stad. Als geboortestad van Pablo Picasso vind je hier natuurlijk ook een museum dat volledig aan deze kunstenaar is gewijd: Museo Picasso Málaga. Het historische centrum van Málaga is één van de weinige plekken waar je maar al te graag verdwaalt. Kathedralen en oude gebouwen in wisselende stijlen lijken zorgvuldig in de steegjes en straatjes rondom de haven van de stad te zijn gedrapeerd. Op diverse plekken kun je oude stadsmuren uit verschillende tijden bekijken, van muren uit de Phoenicische oudheid tot Arabische stadsmuren. Als het weer het toelaat (en die kans is ongeveer 99% in Málaga), kun je flaneren langs het stadsstrand La Malagueta. Vanaf dit strand loop je ook in korte tijd naar de gelijknamige stierenarena, of naar het fort Gibralfaro, dat een prachtig uitzicht over de stad biedt.

Bekijken

Barcelona

In Barcelona, gelegen aan de Middellandse Zee, heerst een aangename en ontspannen sfeer. De inwoners van Barcelona genieten dagelijks van hun stad en zijn vooral trots op hun Catalaanse herkomst. In het Museum d’Art National de Catalunya is veel Catalaanse kunt te vinden. De grootste stad van de autonome regio Catalonië biedt een wereld aan rijkdom. Wat de denken van de wereldberoemde Sagrada Familia, het kleurrijke Parc Güell of de vele musea met prachtige werken van Picasso of Joan Miro? Een stedentrip Barcelona heeft ook sportief gezien veel te bieden. Een bezoek aan Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona, en het bijbehorende museum zijn voor iedere voetbalfan een must, en een bezoek aan het voormalige Olympische dorp op de berg Montjuïc is eveneens zeker de moeite waard. Wandel tijdens een stedentrip Barcelona vanaf de Colom de Columbus over de drukke Ramblas naar het centrum van de stad. Bekijk de vele straatartiesten en geniet van de Mediterraanse sfeer. Wandel tevens door Bari Gotic, het oudste deel van de stad, bezoek de Kathedraal en wandel over het Placa Reial of het Placa de Sant Jaume. Voor een prachtig uitzicht over Barcelona is een ritje per ouderwetse tram naar de top van de berg Tibidabo een aanrader. Net als de prachtige Font Magica! Deze fontein voor het Palau Nacional de Montjuïc is ’s avonds namelijk het decor van een prachtige en drukbezochte geluid- en watershow.

Bekijken

Madrid

Met meer dan 3 miljoen inwoners is Madrid de grootste en tevens hoofdstad van Spanje. Madrid is vanuit cultureel en toeristisch oogpunt een boeiende stad en vormt samen met Barcelona de meest bezochte stad van Spanje. De Spaanse hoofdstad heeft zowel culturele, historische als sportieve bezienswaardigheden. Slenter tijdens een stedentrip Madrid over de Puerta del Sol, snuffel over El Rastro, verbaas je over het gigantische Estadio Santiago Bernabeu en geniet van een heerlijke tapasavond! Eén van de belangrijkste attracties van Madrid is niet te zien, maar moet ervaren worden. Madrid ademt Spaanse cultuur en dat betekent een ontspannen sfeer, gezelligheid en lekker laat en lang tafelen aan het Plaza Major of de vele cafés in de Calle de las Huertas. In Spanje eet men laat op de avond en dat is in Madrid helemaal het geval! Na een late lunch als hoofdmaaltijd wordt laat in de avond genoten van een divers aanbod aan tapas en typische Spaanse wijnen. Een avondje tapas eten mag tijdens een stedentrip Madrid zeker niet ontbreken! Behalve warme, sfeervolle avonden is er in Madrid veel te zien. Voor de sportliefhebber is Estadio Santiago Bernabeu, het voetbalstadion van Real Madrid, een ware attractie. Voor de shop-a-holic is echter de Gran Via een waar walhalla. Liever meer cultuur, architectuur of musea? Dan zijn Las Ventas, de grootste arena voor stierenvechten, Puerta del Sol, het Palacio Real of het befaamde Museo del Prado aanraders.

Bekijken

Sevilla

De grootste stad van de Zuid Spaanse provincie Andalusië is Sevilla. In de vierde stad van Spanje zijn de zomers erg warm, de winters aangenaam en is veel te zien en te ondernemen. Geniet van tapas en flamengo en wandel door het oude stadscentrum. Sevilla telt talloze bezienswaardigheden. Van koninklijke paleizen en oude kathedralen, tot gezellige flamengobars en moderne gebouwen. Ook museumliefhebbers komen in Museo Arqueologico of Museo de Bellas Artes ruimschoots aan hun trekken tijdens een stedentrip. Onder invloed van de Moren is Sevilla een mix van Spaanse en Oosterse cultuur en vooral architectuur. Het koninklijk paleis Alcazar is een prachtig voorbeeld van architectuur met Moorse invloeden. Net als het museum Archivo General de Indias en de Cathedral de Santa Maria staat Reales Alcazares op de UNESCO werelderfgoedlijst! Tijdens een stedentrip Sevilla leer je de stad kennen aan de hand van haar verschillende wijken. In de oude wijk Santa Cruz zijn veel Joodse invloeden waarneembaar. Santa Cruz herbergt gezellige pleinen, restaurants en cafés en is één van de populairste wijken van de stad. Voor moderne architectuur moet je in Sevilla bij Alamillo Brug of het terrein waar de in 1992 de wereld Expo plaatsvond zijn. Prachtige historische gebouwen zijn onder meer de Torre de Oro, de klokkentoren La Giralda bij de Kathedraal van Sevilla, en paleis Casa de Pilatos aan het Plaza de Pilatos.

Bekijken

Valencia

Valencia is dé stad voor overheerlijke paella en moderne architectuur. Gelegen aan de Middellandse Zee is Valencia de bakermat van de paella, en nergens smaakt deze visschotel beter dan in één van de vele cafés en restaurants in de stad. Vanuit Amsterdam ben je binnen drie uur op je eindbestemming voor een perfecte stedentrip. Valencia beschikt over diverse musea, historische en moderne gebouwen, een stadsstrand en een ontspannen, Zuid Europese sfeer. Het stadsbestuur van Valencia heeft veel geïnvesteerd in moderne kunst en architectuur en het resultaat mag er zijn! Op diverse plaatsen in de stad zijn moderne gebouwen te bewonderen. Het meest in het oogspringend zijn de jachthaven en Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het Ciudad de las Artes y las Ciencias is een prachtig complex met vele moderne gebouwen gelegen in het uitgestrekte Turia-park. Pronkstuk van het complex is het operagebouw Palau de les Arts maar het complex herbergt tevens een oceanium, Imax Theater en wetenschapsmuseum. De Mercado Central, één van Europa’s grootste overdekte markten, is een welkome afwisseling ten opzichte van alle moderne architectuur. Ook de Catedral de Santa Maria aan het Plaza de la Virgen of het gotische La Lonja de la Seda nabij de Mercado Central mag je tijdens een stedentrip Sevilla eigenlijk niet missen.

Bekijken