Wat mag je niet missen

 • Bezoek het Gibralfarokasteel of de Alcazaba
 • Bekijk abstracte kunst in het Picassomuseum
 • Ga relaxen aan één van de stadsstranden
 • Bewonder de indrukwekkende kathedraal van Málaga
 • Maak een uitstapje naar het platteland van Andalusië, of naar één van de steden in de buurt

Panorama-punt

Gibralfaro

Hoog boven Málaga

Gibralfaro

Bovenop de 130 meter hoge Gibralfaroberg ligt het gelijknamige kasteel. Vanaf de kasteelmuur heb je een prachtig uitzicht over de stad. Beklim de berg te voet, of ga met de bus naar het Moorse kasteel op de top.

Lees hier meer over Gibralfaro en de openingstijden.

Musea in Malaga

Picassomuseum

Abstracte Spaanse kunst

Picassomuseum

Het Picasso Museum is gevestigd in Palacio Buenavista, vlakbij het geboortehuis van Picasso in Málaga. Met ruim 200 werken van Picasso heeft het museum één van de grootste collecties van de Spaanse schilder.

Lees hier meer over dit museum en de openingstijden.

Winkelen

Shoppen in Málaga

Mediterrane winkelstad

Shoppen in Málaga

Wat is er beter dan winkelen? Juist, winkelen terwijl het prachtig weer is! En Málaga heeft zowel winkelstraten (zoals de Calle Larios) als zonneschijn in overvloed.

Reserveer hier je huurfiets – met óf zonder gids.

Bezienswaardigheid

Kathedraal van Málaga

Majestueuze kathedraal

Kathedraal van Málaga

Vanuit de hele stad kun je de imposante toren van de kathedraal zien. In tegenstelling tot de andere kerken in Málaga dien je voor een bezoek aan de kathedraal aan Plaza del Obispo te betalen. Toegang kost zes euro.

Hotels in Malaga

 • Hotel MS Maestranza


  3-daagse vliegreis naar Málaga. Zeer centraal gelegen hotel met een adembenemend uitzicht over de stad, op slechts ca. 100 m van het strand. Ligging: Centraal gelegen op de hoek van de Calle de los Curas,…
  Meer info 42.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Malaga, Spanje |

  Hotel Petit Palace Plaza


  3-daagse vliegreis naar Málaga. Modern en zeer centraal gelegen hotel aan de winkelstraat Calle Larios, gehuisvest in een prachtig 19e eeuws modernistisch gebouw. U zult hier genieten van het avant-gardistische design van de kamers. Ligging:…
  Meer info 41.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Malaga, Spanje |

  Hotel Molina Lario


  3-daagse vliegreis naar Málaga. Modern hotel in een historisch gebouw, gelegen in het hart van de stad. Vlakbij alle bezienswaardigheden, vele restaurants en winkels. Ligging: zeer centraal gelegen op de hoek van de Calle Larios,…
  Meer info 82.00
  Reisduur: 4 dagen | Locatie: Malaga, Spanje |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Malaga.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Malaga:

Vliegtuig

Vanaf diverse vliegvelden in de Benelux vertrekken dagelijks drie uur durende vluchten naar Málaga Costa Del Sol Airport. Deze luchthaven, die zo’n 8 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum ligt, is de oudste van Spanje.

Vergelijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Malaga op WTC.nl:


Openbaar Vervoer

Malaga heeft een goed openbaar vervoersnetwerk. In Malaga reis je per trein (hogesnelheidstrein of de lokale Cercanías), metro of per bus.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Málaga: Picasso en palmen

Ingesloten tussen de bergen van Axarquia, twee rivieren en de Middellandse Zee ligt Málaga. Maar als je denkt dat dit een slaapstadje is, heb je het mis. Met ruim 500.000 inwoners is het bruisende Málaga namelijk de vijfde stad van Spanje.

Wil je de zekerheid van lekker weer tijdens je stedentrip? Dan is Málaga de ideale bestemming, met een gemiddelde jaartemperatuur van ruim 20 graden! In de afgelopen 100 jaar vroor het hier slechts eenmaal: in 2005 daalde het kwik tot -0,1 graad Celcius.

De Kathedraal van Málaga, het Arabische fort Alcázaba en het bisschoppelijk paleis zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden in deze 3.000 jaar oude stad. Als geboortestad van Pablo Picasso vind je hier natuurlijk ook een museum dat volledig aan deze kunstenaar is gewijd: Museo Picasso Málaga.

Het historische centrum van Málaga is één van de weinige plekken waar je maar al te graag verdwaalt. Kathedralen en oude gebouwen in wisselende stijlen lijken zorgvuldig in de steegjes en straatjes rondom de haven van de stad te zijn gedrapeerd. Op diverse plekken kun je oude stadsmuren uit verschillende tijden bekijken, van muren uit de Phoenicische oudheid tot Arabische stadsmuren.

Als het weer het toelaat (en die kans is ongeveer 99% in Málaga), kun je flaneren langs het stadsstrand La Malagueta. Vanaf dit strand loop je ook in korte tijd naar de gelijknamige stierenarena, of naar het fort Gibralfaro, dat een prachtig uitzicht over de stad biedt.