Valencia is dé stad voor overheerlijke paella en moderne architectuur. Gelegen aan de Middellandse Zee is Valencia de bakermat van de paella, en nergens smaakt deze visschotel beter dan in één van de vele cafés en restaurants in de stad.

Vanuit Amsterdam ben je binnen drie uur op je eindbestemming voor een perfecte stedentrip. Valencia beschikt over diverse musea, historische en moderne gebouwen, een stadsstrand en een ontspannen, Zuid Europese sfeer.

Het stadsbestuur van Valencia heeft veel geïnvesteerd in moderne kunst en architectuur en het resultaat mag er zijn! Op diverse plaatsen in de stad zijn moderne gebouwen te bewonderen. Het meest in het oogspringend zijn de jachthaven en Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Het Ciudad de las Artes y las Ciencias is een prachtig complex met vele moderne gebouwen gelegen in het uitgestrekte Turia-park. Pronkstuk van het complex is het operagebouw Palau de les Arts maar het complex herbergt tevens een oceanium, Imax Theater en wetenschapsmuseum.

De Mercado Central, één van Europa’s grootste overdekte markten, is een welkome afwisseling ten opzichte van alle moderne architectuur. Ook de Catedral de Santa Maria aan het Plaza de la Virgen of het gotische La Lonja de la Seda nabij de Mercado Central mag je tijdens een stedentrip Sevilla eigenlijk niet missen.