De grootste stad van de Zuid Spaanse provincie Andalusië is Sevilla. In de vierde stad van Spanje zijn de zomers erg warm, de winters aangenaam en is veel te zien en te ondernemen. Geniet van tapas en flamengo en wandel door het oude stadscentrum.

Sevilla telt talloze bezienswaardigheden. Van koninklijke paleizen en oude kathedralen, tot gezellige flamengobars en moderne gebouwen. Ook museumliefhebbers komen in Museo Arqueologico of Museo de Bellas Artes ruimschoots aan hun trekken tijdens een stedentrip.

Onder invloed van de Moren is Sevilla een mix van Spaanse en Oosterse cultuur en vooral architectuur. Het koninklijk paleis Alcazar is een prachtig voorbeeld van architectuur met Moorse invloeden. Net als het museum Archivo General de Indias en de Cathedral de Santa Maria staat Reales Alcazares op de UNESCO werelderfgoedlijst!

Tijdens een stedentrip Sevilla leer je de stad kennen aan de hand van haar verschillende wijken. In de oude wijk Santa Cruz zijn veel Joodse invloeden waarneembaar. Santa Cruz herbergt gezellige pleinen, restaurants en cafés en is één van de populairste wijken van de stad.

Voor moderne architectuur moet je in Sevilla bij Alamillo Brug of het terrein waar de in 1992 de wereld Expo plaatsvond zijn. Prachtige historische gebouwen zijn onder meer de Torre de Oro, de klokkentoren La Giralda bij de Kathedraal van Sevilla, en paleis Casa de Pilatos aan het Plaza de Pilatos.