Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > De 10 leukste (gratis!) dingen om te doen in Londen

De 10 leukste (gratis!) dingen om te doen in Londen

De derde stad die we tijdens onze gratis-serie bezoeken is Londen. In Parijs en Barcelona zijn veel gratis bezienswaardigheden, maar ook Londen is een prima bestemming voor budgetstedentrippers.

1. British Museum (en andere musea)

Eén van de (vele) pluspunten van Londen is dat bijna alle musea gratis te bezoeken zijn. Enkel voor speciale tentoonstellingen dien je in sommige gevallen te betalen, maar bij wereldberoemde musea als The National Gallery, Tate Modern en The Natural History Museum kun je zo naar binnen wandelen. Sommige musea, waaronder The Science Museum en onze favoriet The British Museum, bieden zelfs gratis rondleidingen aan. Wil je een keer iets anders? Bezoek dan het Twinings Tea Museum, het sigarenmuseum of het museum van The Bank of England. Voor liefhebbers van musea is een bezoek aan Londen dan ook eigenlijk een must.


Het kenmerkende plafond van The British Museum, via The Big City Londen

2. Koninklijke parken

Londen telt een groot aantal parken, waaronder acht Royal Parks. Deze koninklijke parken zijn allen gratis te bezoeken zijn. In onder meer Hyde Park, St. James’ Park, Kensington Gardens (bij Kensington Palace) en Regent’s Park kun je even ontsnappen aan de onuitputtelijke stromen linksrijdende taxi’s en dubbeldekbussen. Het grootste van de acht parken is het bosrijke Richmond Park, waar ruim 600 herten vrij kunnen rondlopen op een terrein van ongeveer 1.000 hectare.


De deel van de hertenpopulatie van Richmond Park, via Adamw

 

checkNog meer besparen op je trip naar Londen? Dat doe je met de London Pass. Kijk hier voor meer informatie.

3. Queen’s House

Het zeventiende eeuwse Queen’s House is onderdeel van het National Maritime Museum en wordt gezien als een belangrijk gebouw in de architectonische geschiedenis van Groot Brittannië. De voormalige vorstenwoning is één van de eerste gebouwen in Engeland die in klassieke architectuurstijl is vormgegeven. Vanaf 12 september (na de Olympische Spelen) is Queen’s House weer iedere dag gratis te bezoeken.


Queen’s House, met de skyline van Canary Wharf op de achtergrond, via Cristian Bortes

4. South Bank

De zuidoever van de rivier de Thames, South Bank, staat garant voor uren vermaak. Een voorstelling in de Royal Festival hall of een ritje in reuzenrad London Eye zijn misschien niet gratis, maar dat maak je ruimschoots goed met een bezoek aan National Theatre (dagelijkse gratis voorstelling om 17:45u) of één van de vele kunstgalerieën, een wandeling langs de oever of door Jubilee Gardens. Ook vinden er op de South Bank regelmatig gratis festivals plaats, zoals het vijf maanden(!) durende London Wonderground. Een bezoek aan South Bank is prima te combineren met het nabijgelegen (gratis) Tate Modern of London Film Museum.


Ook mooi: South Bank tijdens zonsondergang, via Rev Stan

5. Primrose Hill

Voor een geweldig panorama-uitzicht over de stad ga je naar Primrose Hill. Deze tachtig meter hoge heuvel ligt iets ten noorden van Regent’s Park en is prima te bereiken per metro (halte Camden Town) of per fiets. Ben je uitgekeken op de groene heuvel en de skyline van Londen? Loop of fiets dan door de aangrenzende wijk Hampstead en vergaap je aan de mooie huizen en snelle auto’s, want deze wijk heeft de hoogste miljonairsdichtheid van heel Groot Brittannië.


Een mooier uitzicht over Londen is lastig te vinden, via Ann Wuyts

6. London Photo Walk

Iedere zes weken organiseert London Photo Walk een stadswandeling door Londen voor professionele- en amateurfotografen, waarbij de route langs de meest fotogenieke plekken loopt. De kans is klein dat je bezoek aan Londen precies tegelijk met een Photo Walk valt, maar dat is geen probleem. De routes zijn namelijk prima gedocumenteerd, zodat je deze fotowandelingen op ieder moment kunt plannen. Een aanrader is ‘City and Skyscrapers‘, dat je onder meer langs St. Paul’s Cathedral en The Gherkin leidt. Een andere leuke (maar niet gratis) optie is de Jack the Ripper-wandeltocht.


De City & Skyscrapers Walk loopt onder andere langs de Royal Exchange, via Aurelien Guichard

7. Trafalgar Square & Piccadilly Circus

Trafalgar Square is zonder twijfel één van de mooiste pleinen van Europa. Nelson’s Column, de National Gallery en de andere omringende gebouwen poseren gewillig voor iedere camera. Vanaf Trafalgar Square loop je in een paar minuten, via de drukke winkelstraat Regent Street, naar Piccadilly Circus. Dit plein is ietwat vreemde, maar unieke combinatie van het klassieke Trafalgar Square, met de neonlampen zoals je die op Times Square in New York tegenkomt.


Zo leeg zie je Trafalgar Square niet vaak, via Thomas Euler

8. Wisseling van de wacht

Dagelijks vindt niet alleen bij Buckingham Palace, maar ook op Horse Guard Parade het traditionele Changing of The Guard plaats, waarbij serieus kijkende wachters vervangen worden door nóg serieuzer kijkende collega’s. Ooit vonden op Horse Guards Parade riddertoernooien plaats, maar tegenwoordig heeft de paradeplaats nog voornamelijk een ceremoniële bestemming. Zelfs voor Britten zijn deze wachtceremonies niet altijd even duidelijk, zo blijkt wel uit de Changing the Guard App die speciaal hiervoor ontwikkeld is.


Wisseling van de wacht bij Horse Guard Parade, via MD111

9. Tower Bridge

De ruim 100 jaar oude Tower Bridge is één van de bekendste bruggen ter wereld. Een bezoek aan dit Londense icoon mag dus eigenlijk niet ontbreken tijdens een stedentrip naar de Engelse hoofdstad. Een kaartje om de brug van binnen te bekijken kost ongeveer 10 euro, maar een wandeling over of langs Tower Bridge is (uiteraard) gratis. De beste plekjes voor een mooie foto van de brug zijn een panoramaterras ter hoogte van Monument Street, aan boord van de HMS Belfast (gratis toegang) of op Butler Wharf. Houd er alleen wel even rekening mee wanneer de brug open of dicht is.


De oude brug in contrast met de strakke Londense hoogbouw, via Wikipedia

10. South London Art

Op de eerder genoemde South Bank (of Bankside) vind je al redelijk veel (gratis) kunstgalerieën en tentoonstellingen, maar de echte liefhebber van kunst kan eigenlijk in heel Zuid-Londen terecht. South London Art Map zet meer dan honderd van deze art galleries op de kaart en biedt informatie over openingstijden, kunstenaars en meer. Een ideaal beginpunt voor een kunsttour door Londen dus!


Ook in de openlucht vind je hier veel (niet altijd even legale) kunst, via Garry Knight

Mis ook het laatst deel uit deze serie niet: dit zijn de tien leukste gratis bezienswaardigheden in Berlijn.

 

checkNog meer besparen op je trip naar Londen? Dat doe je met de London Pass. Kijk hier voor meer informatie.

Plaats een reactie op dit blog

3 reacties


Naam

Email

Je bericht


Leuk artikel! Ik hou van Londen en ben er al 5 keer geweest!

29-08-2012 - Erwin

Heerlijke stad. Ben er nu al zo vaak geweest, ken er de weg al beter dan in m'n eigen stad! Volgende maand ga ik weer, kijk er nu al naar uit!

06-04-2013 - Michelle

heb in londen gewoont en vond de islington-walk erg verrassend

22-01-2015 - henriet

Recente artikelen

crypto en vakantie

De beste manieren om je crypto- beleggingen te diversifiëren

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ripple, Ethereum en vele anderen, hebben de afgelopen jaren enorme populariteit en aandacht gekregen als een alternatieve vorm van belegging. Veel beleggers zijn geïnteresseerd geraakt in de potentie van cryptobeleggingen om hoge rendementen te genereren, maar het is belangrijk om te onthouden dat de cryptomarkt volatiel en risicovol kan zijn. Een manier om de risico's te beheersen en je cryptobeleggingen te optimaliseren, is door te diversifiëren. In dit artikel zullen we de beste manieren bespreken om je crypto-beleggingen te diversifiëren. 1. Investeer in verschillende cryptocurrency's Het is belangrijk om niet alleen te focussen op één enkele cryptocurrency, maar te diversifiëren en in meerdere cryptocurrency's te investeren. Er zijn duizenden cryptocurrency's op de markt, elk met zijn eigen kenmerken, use cases en potentieel voor groei. Door je beleggingen te spreiden over verschillende cryptocurrency's, spreid je het risico en verklein je de kans dat een enkele cryptocurrency een groot deel van je portefeuille domineert. 2. Investeer in verschillende sectoren van de cryptomarkt De cryptomarkt bestaat uit verschillende sectoren, zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi), non-fungible tokens (NFT's), slimme contractplatforms en meer. Door te investeren in verschillende sectoren van de cryptomarkt, kun je profiteren van de groei en ontwikkeling van verschillende gebruiksscenario's en toepassingen van blockchain-technologie. Het is belangrijk om jezelf te informeren over de verschillende sectoren en projecten binnen de cryptomarkt en een weloverwogen keuze te maken bij het diversifiëren van je beleggingen. 3. Diversifieer je beleggingen over verschillende beleggingscategorieën Naast het diversifiëren van cryptocurrency's en sectoren, kun je ook je beleggingen spreiden over verschillende beleggingscategorieën. Er zijn verschillende manieren om in cryptocurrency's te beleggen, zoals het kopen van de daadwerkelijke munten, beleggen in cryptocurrency-fondsen, futures, opties en meer. 4. Stel een duidelijk beleggingsdoel en pas je portefeuille aan Bij het diversifiëren van je crypto-beleggingen is het belangrijk om een duidelijk beleggingsdoel te hebben en je beleggingen aan te passen op basis van je risicotolerantie en beleggingshorizon. Als je bijvoorbeeld een langetermijnbelegger bent met een laag risicotolerantieniveau, kun je ervoor kiezen om je beleggingen meer te diversifiëren over gevestigde cryptocurrency's met een stabielere marktgeschiedenis. Aan de andere kant, als je een meer risicovolle belegger bent met een kortere beleggingshorizon, kun je ervoor kiezen om meer te investeren in opkomende cryptocurrency's met een hoger groeipotentieel, maar ook een hoger risico. 5. Overweeg diversificatie buiten de cryptomarkt Hoewel diversificatie binnen de cryptomarkt belangrijk is, is het ook verstandig om diversificatie buiten de cryptomarkt te overwegen. Het is niet verstandig om al je beleggingen alleen in cryptocurrency's te hebben, aangezien dit een hoger risico met zich meebrengt. Door te diversifiëren naar andere beleggingscategorieën, zoals aandelen, obligaties, onroerend goed, en andere traditionele activa, kun je je risico verder spreiden en je portefeuille beter beschermen tegen volatiliteit in de cryptomarkt. Het diversifiëren van je crypto-beleggingen is een belangrijke strategie om risico's te beheersen en je portefeuille te optimaliseren. Door te investeren in verschillende cryptocurrencies, sectoren van de cryptomarkt, beleggingscategorieën en door regelmatig je portefeuille te herzien en aan te passen, kun je je kansen op succesvolle beleggingsresultaten vergroten en je risico minimaliseren. Het is echter belangrijk om altijd goed onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat je beleggingsbeslissingen neemt. De cryptomarkt blijft volatiel en het is essentieel om bewust te zijn van de risico's die gepaard gaan met investeren in cryptocurrencies.

Bekijken
Depositphotos_146950037_S

Vanaf Duitsland vliegen doe je met deze tips!

Gaan jullie bijna op vakantie en vliegen jullie vanaf luchthaven Düsseldorf of Weeze in Duitsland? De kans is groot dat jullie vliegtickets een stuk goedkoper zijn vanaf Duitsland, maar je moet er wel rekening mee houden dat je daar ook nog naartoe moet gaan. Met de tips in dit artikel kunnen jullie met een gerust hart op vakantie gaan! Met het openbaar vervoer naar Duitsland Met het openbaar vervoer naar Duitsland gaan is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het is zeker wel mogelijk. Het nadeel van reizen met de trein is alleen wel dat je rekening moet houden met de reistijden en eventuele vertragingen. Daarnaast heb je natuurlijk niet heel veel plek in de trein, dus is het niet verstandig met erg veel bagage te gaan reizen. Sluiten de tijden niet goed aan op de tijd dat je moet gaan vliegen? Dan kun je er ook voor kiezen een dag van tevoren naar Duitsland te reizen en daar een overnachting te boeken in de buurt van het vliegveld. Met de eigen auto naar het vliegveld Het is ook heel goed mogelijk met je eigen auto naar Duitsland te rijden. Zo weet je in ieder geval zeker dat je genoeg ruimte hebt om alles mee te nemen, en kun je dit gewoon op je eigen tempo doen. Parkeren Düsseldorf airport is namelijk heel goed mogelijk. Op het terrein zelf zijn er 8 parkeerruimtes, maar er zijn ook verschillende parkeerbedrijven waarbij je een parkeerplek kunt boeken. Deze liggen vlakbij de luchthaven waardoor je veel minder betaald voor het parkeren. Vanaf de parkeerplek kun je met een shuttlebus naar het vliegveld toe, zodat je niet hoeft te lopen. Ook parkeren Weeze airport is mogelijk. Deze luchthaven is erg populair bij mensen uit Duitsland, Nederland en België omdat hij een erg centrale ligging heeft en goed te bereiken is. Op P1 en P2 kun je voor een langere periode parkeren, wat ideaal is als je op vakantie gaat. P1 ligt voor de terminal, waardoor je niet lang met je bagage hoeft te lopen, maar daar betaal je wel de hoofdprijs voor. P2 ligt iets verder weg, en is dan ook iets goedkoper. Weeze beschikt daarnaast ook over een parkeergarage die altijd voorzien is van camerabewaking en kentekenherkenning. Vervoer regelen De laatste optie is dat je vervoer regelt om naar het vliegveld toe te gaan. Je zou bijvoorbeeld een taxi kunnen regelen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je hier flink voor betaald. Een andere optie is dat je een vriend of familielid vraagt om jullie naar het vliegveld te brengen. wel moet je dan goed kijken of iedereen wel in de auto past én je daarnaast nog genoeg ruimte hebt voor alle bagage.

Bekijken