Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > Kindvriendelijke Hotspots in Miljoenenstad New York

Kindvriendelijke Hotspots in Miljoenenstad New York

The City That Never Sleeps spreekt tot de verbeelding: eenmaal in Manhattan aangekomen zindert de stad je tegemoet en zo op het eerste gezicht lijkt New York dan ook geen stad om met de kleintjes naar toe te gaan. Niets is minder waar, maar, eerlijk is eerlijk, je moet er wel iets meer moeite voor doen dan in andere grote steden!

foto copy 3
Wolkenkrabbers en stadsparken zorgen voor wat schaduw in speeltuinen

New York met je kleintje in vogelvlucht

Naar New York vlieg je. Zorg dat je met KLM vliegt (en niet met Delta), want bij KLM wordt veel service aan jullie en de kleine spruit geboden. KLM probeert je een goede stoel te geven, biedt op de tv-schermen kinderfilms aan en heeft uitklapbedjes, die ze graag neerzetten. Daarnaast is het personeel altijd erg attent voor de kleintjes en ouders.

Vervoer door de stad

Eenmaal in New York aangekomen kun je de skytrain pakken en daarna de metro naar Manhattan. Dat gaat allemaal makkelijk: roltrappen, de train en metro gelijkvloers, dus voor je het weet ben je aangekomen in Manhattan. In de metro’s in Manhattan zijn bijna geen roltrappen of liften, dus dat betekent gesjouw. Er zijn maar een paar metro’s die dat wel bieden (check de site van MTA voor de laatste up-to-date informatie).

Ook lastig zijn de poortjes, want dat is met een buggy met kleintje niet te doen. Pak dan gewoon de Emergency Exit, want dat is de enige manier waarop je normaal binnenkomt.

Dus de metro is veel gesjouw, maar New York staat bekend om de yellow cab, dus die kun je ook prima gebruiken. In New York is een kinderstoeltje in taxi’s niet verplicht, dus je mag je kleintje op schoot houden. Mocht je dat gevaarlijk vinden, dan zijn er yellow cabs met kinderzitjes in de taxi’s. Daar moet je wel even voor bellen, want het zijn er niet veel, maar ze zijn er wel (nummer van Yellow Cab +1-800-619-4419).

Kindvriendelijk overnachten

En dan heb je uiteraard een kindvriendelijk hotel uitgezocht. Waar hotelkamers in New York steeds kleiner worden, wil je als gezin ruimte. Daarnaast is het fijn als er service is voor de kleintjes, zoals campingbedje, kinderstoel, TV en zelfs oppas. Daarnaast is het extra leuk als je een hotel treft met een hippe lobby en de babyfoon het daar doet!

Uiteraard bieden de dure hotelketens al die faciliteiten, zoals het Hilton en het Four Seasons, maar als je een iets betaalbaarder optie wilt, dan zijn dit de tips:

1) Ritz Carlton NY Battery Park – prima faciliteiten, hip terras waar de babyfoon het doet en gelegen aan Battery Park, leuk park voor kids en ouders.
2) Affinia Manhattan – gelegen in het fashion district, hippe bar waar de babyfoon het doet, mooie faciliteiten.
3) Best Western Plus Hospitality House – centraal gelegen in Midtown, ruimte studio’s volledig voorzien van keuken en alle bijbehorende faciliteiten.
4) Double Tree suites – appartementen met veel faciliteiten als een koffie-apparaat en magnetron, veel ruimte en gelegen op Times Square.
5) The Gerswin Hotel – hip en trendy budget hotel midden in het Flatiron-district, veel performances ‘s avonds in het hotel, waar de babyfoon het doet. Weinig luxe, maar goede prijs-kwaliteitverhouding.
6) Hotel Beacon – appartementen met volledig ingerichte keuken en veel ruimte, goede prijs-kwaliteitverhouding in Upper West Side, de meest kindvriendelijke buurt van Manhattan.

Zes opties uit velen, want New York heeft verschrikkelijk veel hotels. Eén tip: boek op tijd! Jaarlijks komen 50 miljoen toeristen naar New York, waarvan 2 miljoen onder de 4 jaar, dus die kindvriendelijke kamers zijn snel volgeboekt!

Wat doe je overdag?

Natuurlijk veel rondstruinen in de stad en zo nu en dan een winkel in. Er zijn veel koffiebars en daar kan het hele gezin terecht voor een lekkere lunch. Ze hebben bijna nergens kinderstoelen, dus neem die kleine op schoot.

foto copy 4
Lekker spelen en lezen in Bryant Park

In Manhattan zijn veel kinderspeelplekken. Na een uurtje of twee wandelen is het voor het hele gezin erg prettig om die kleine even de beentjes te laten strekken en dat kan dan makkelijk in één van de vele speelplekken die de stad kent. En ga ook lekker een dagje naar Central Park. Vooraf haal je een lekkere picknick bij WholeFoods (Columbus Circle) en daarna duik je met elkaar het park in. In Central Park zijn hele mooie speelplekken voor de kleintjes, met speciale kinderschommels voor die kleintjes en er zijn altijd veel andere kinderen. Daarnaast is er de grote Central Park Zoo en ook een speciale Kids Zoo: leuk!! De Kids Zoo is eigenlijk een veredelde kinderboerderij, waarin je konijnen, geitjes en andere dieren via kronkelpaadjes tegenkomt: erg leuk! En vergeet niet het beeld van Alice in Wonderland of de draaimolen!

Ook de andere grote parken in Manhattan hebben faciliteiten voor de kleintjes. Zo heeft Bryant Park een mooie draaimolen en een kinderbibliotheek met leuke boekjes te leen en stoeltjes voor de kleintjes. Verder is Battery Park een favoriete plek voor ouders en kleintjes en ook Prospect park in Brooklyn is hip en happening.

foto copy 2
De kinderbibliotheek in Bryant Park

De bekendste musea in Manhattan zijn het Metropolitan (MET), het Guggenheim en het Museum of Modern Art (MOMA). Alle drie hebben een programma voor gezinnen en voor de kleintjes. Kinderen tot 2 jaar hebben daar nog niet zoveel aan, maar ze kunnen makkelijk mee en zich vermaken.

Eten in New York

Er is geen stad waar zoveel restaurantaanbod is als in New York. Locals koken dan ook bijna nooit thuis (veel locals hebben niet eens een keuken), maar altijd buiten de deur en je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt in New York wel ergens geserveerd. Toch zul je met je kleintje niet snel voor Budda Khan (hip restaurant in Meatpacking district), of Pure Food (beste raw foodrestaurant van Manhattan) kiezen, maar eerder gaan voor de Mediterrane keuken. Want die kleintjes zijn gek op pasta, tapas en brood met smeersels. Ook Japanse noodlesoup gaat er bij de kleintjes vaak in, maar let op de scherpte.

Restaurants die door de locals worden bestempeld als kindvriendelijk zijn de volgende:

1) California Pizza Kitchen – Upper East Side, veel lekkere pizza’s, kinderstoelen, erg kindvriendelijke bediening, veel andere gezinnen en kleurtjes en kleurplaat aan tafel.
2) Fetch Bar and Grill – Upper East Side, ideaal voor een zondagse lunch of brunch, lunchkaart vol met lekkere salades, burgers, omeletjes en erg kindvriendelijk.
3) Il Vagebondo – Upper East Side, playground voor de kids, Italiaanse keuken.
4) Alice’s tea cup – Upper West Side, leuke lunchkaart , kindermenu met verschillende sandwiches.
5) Fairway Café – upper West Side, kinderstoelen aanwezig, veel moeders komen hier met hun kind van ontbijt tot diner.
6) Serafina – Midtown, altijd veel gezinnen, kinderstoelen en volledig biologisch Italiaans menu.
7) Balthazar – Soho, bistro waar onder andere een baguette met nutella wordt geserveerd voor je kleintje en waar veel ouders met kinderen komen.
8) Bubby’s – Tribeca, favoriete brunch- en lunchspot van veel gezinnen in NY, met heerlijke kaart en erg kindvriendelijk.

NY kent teveel restaurants om op te noemen, maar dit zijn favorieten van New Yorkse moeders en zijn nog leuk en hip ook!

En de hipste rooftopterraces kom je dan niet op, omdat ze geen buggy’s en kinderwagens accepteren, maar er blijven nog voldoende hippe terrassen over. Met stip op 1 is het dakterras van het MET (Metropolitan Museum) waar cocktails worden geserveerd, terwijl je kleintje zich uitleeft op een artistiek kunstwerk annex klimrek. En dan het uitzicht over Manhattan… New York, New York…

 

Dit gastartikel is geschreven door Mirjam van Rijn, moeder van 2 kids (1 van 2 en 1 kleine baby) en initiatiefnemer van Uktuktuk.nl: lekker naar buiten met je spruiten. Uktuktuk herbergt alle leuke en hippe adresjes in de grote steden van ons land, maar deze initiatiefnemer komt ook regelmatig in andere wereldsteden, zoals dus NY.

Recente artikelen

foto stedentrip

Een levendige herinnering aan je mooiste stedentrips, hoe doe je dat?

Als een echte stedentripper, wil jij de avonturen die jij op jouw stedentripjes beleefd waarschijnlijk zo goed mogelijk vastleggen. Zo kunnen niet alleen jij en jouw partner terugkijken op jullie mooie reizen, maar kun je deze herinneringen ook nog eens doorgeven aan de toekomstige generaties binnen je familie. Maar goed, hoe kun je herinneringen aan jullie stedentrip nou zo levendig mogelijk houden? Het antwoord op deze vraag kun je terugvinden in dit artikel.  Op de foto Natuurlijk neem je je camera mee wanneer je op stedentrip gaat. Dat is eigenlijk bijna regel 1. En wanneer je daar bent, neem je natuurlijk zo veel mogelijk foto’s van wat jij mooi en waardevol vindt. Wanneer jullie weer thuisgekomen zijn, is het tijd om de foto’s uit te zoeken en een mooie selectie te maken. Je kunt hier de leukste foto's van je stedentrip printen, zodat je deze vervolgens kunt samenvoegen in een mooi fotoboek, of bijvoorbeeld los kunt inlijsten. Hang ze verspreid door de kamer heen, of maak een mooie collectie van alle stedentrips die jullie hebben gemaakt. Een waardevol souvenir  Een andere manier om voor altijd herinnerd te worden aan je stedentripjes, is door in elke stad een mooi souvenir te kopen. Denk daarbij aan een leuke collectie van magneten op de koelkast, of aan een mooi sieraad die je weer laat denken aan die mooie tijd die je in die ene stad hebt gehad. Zorg er voor dat je iets koopt dat ook echt de cultuur van de stad die je hebt bezocht meeneemt en laat zien. Dit maakt het souvenir nog passender bij jullie beleving in de stad.  Schrijf over je reis Een tip die een beetje samengaat met de eerste tip die we hebben gegeven, is door te schrijven over je reis. Koop een mooi notitieboek, neem deze mee op vakantie, en gebruik deze daar als dagboek. Schrijf elke dag op wat jullie in de ochtend, avond en middag hebben gedaan en voeg hier de mooiste foto’s aan toe. Zo zullen niet alleen de allermooiste herinneringen je bij blijven staan, maar zal je ook nog eens in detail terug kunnen lezen wat jullie allemaal hebben gedaan en meegemaakt. Levendiger kan haast niet! Met deze tips kun je jouw stedentrips vereeuwigen, zodat jullie er altijd met plezier op terug kunnen kijken en de herinneringen weer opnieuw kunnen beleven. Op naar een nieuw tripje naar een nieuwe stad!

Bekijken
auto stedentrip

Op stedentrip met een elektrische auto? Bereid je reis goed voor!

Wil je een prachtige stad in Europa bezoeken? Met het oog op duurzaamheid is het raadzaam om met je elektrische auto naar de stad te reizen. Veel grote steden lenen zich hier prima voor. Naar onder meer Rome, Wenen, Berlijn en Parijs kun je prima met je elektrische auto rijden. Uiteraard vraagt zo’n reis wel om de nodige voorbereidingen. Volg daarvoor onderstaande tips op. Tip 1: zoek een hotel waar je je auto goed kan parkeren Idealiter wil je je auto veilig parkeren in de betreffende stad. Zoek daarom een hotel waar je je auto goed en veilig kan parkeren. In een ideale situatie beschikt dit hotel dan ook over eigen laadpalen. Als dat inderdaad het geval is, kun je je auto direct bij het hotel ophalen. Wel zo prettig met het oog op de terugreis. Of als je in de buurt van de stad nog een ritje wilt maken. Tip 2: houd het weer in de gaten Wil je in de koude wintermaanden ergens naar toe met je elektrische auto? Besef dan goed dat lagere temperaturen van invloed zijn op de actieradius. Indien het buiten bijvoorbeeld 0 graden Celsius is, is de actieradius significant minder. Voor je komende stedentrip zou je daarom extra goed het weer in de gaten moeten houden. Lijkt het erg koud te worden? Of geven de voorspellingen aan dat het hard gaat waaien? Dergelijke omstandigheden zijn absoluut van invloed op de maximale actieradius. Houd daarom de weersverwachtingen in de gaten en stem je autoreis hier op af. Tip 3: zoek alvast laadstations onderweg uit Hoeveel kilometer is het naar de betreffende stad toe? Op basis van deze afstand kun je berekenen hoe vaak je onderweg je elektrische auto op moet laden. Dit kun je overigens op verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor een laadstation voor elektrische voertuigen langs de snelweg. Of je kunt kiezen voor een laadstation bij bijvoorbeeld een hotel waar je tijdens je reis overnacht. Stippel in ieder geval je autoreis heel goed uit. Heb je bijvoorbeeld een Tesla of een andere zeer moderne elektrische auto? Dan kun je dit ook grotendeels aan de auto zelf overlaten. In dat geval bepaalt de elektrische auto zelf waar je het beste de auto op kunt laden. Dit levert dus extra veel gemak op. Ook ben je hiermee van een zorgeloze reis verzekerd. Tip 4: pak je koffers slim in Ga je voor een langere tijd naar een andere stad toe? Dan sta je voor de volgende uitdaging: lang niet alle elektrische auto’s hebben een even grote kofferbak. Je zou daarom je koffers slim in moeten pakken. Houd rekening met de beperkte bagageruimte in je elektrische auto. Stem hier vervolgens je koffers op af. Uiteraard is deze tip niet op elke elektrische auto van toepassing. Heb je bijvoorbeeld voor een grote SUV gekozen? Dan kun je ongetwijfeld alle gewenste bagage meenemen. Veel plezier alvast met je komende stedentrip en een goede reis gewenst!

Bekijken