Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > De 10 Meest Tegenvallende Bezienswaardigheden

De 10 Meest Tegenvallende Bezienswaardigheden

Bijna iedere reiziger heeft het wel eens meegemaakt. Tijdens het plannen van je reis heb je je enorm verheugd op een bepaalde bezienswaardigheid, maar eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen denk je: “Is dát alles?!?”.

Wij vroegen 1.300 stedentrippers welke bezienswaardigheid zij het meest tegen vonden vallen tijdens één van hun reizen. Deze tien Europese tourist traps zien er misschien leuk uit in de reisgids of op foto’s, maar kun je beter links laten liggen.

1. Manneken Pis

Waarom tegenvallend? “Veel toeristen (én zakkenrollers) die zich verdringen om een klein, plassend mannetje te zien? Nee, bedankt.”


Erg veel bekijks voor een 58 centimeter hoog, plassend jongetje in Brussel. Via Henri Sivonen

2. Eiffeltoren

Waarom tegenvallend? “Vanuit vrijwel de hele stad kun je -bij een beetje vrij zicht- de Eiffeltoren zien staan. Het is een iconisch herkenningspunt in Parijs, maar zodra je dichterbij komt is de magie vrijwel geheel verdwenen.”


De rij bij de Eiffeltoren is soms nog langer dan de toren zelf. Via Mark Hillary

3. Het Drielandenpunt

Waarom tegenvallend? “De plek waar de grens van mijn erf samenkomt met dat van mijn twee buurmannen is nog spannender. En daar is de koffie tenminste niet zo duur.”


Het Drielandenpunt: een zeshoekig paaltje met drie vlaggen. Via Joris Leermakers

4. De Kleine Zeemeermin

Waarom tegenvallend? “Naast het feit dat de Kleine Zeemeermin ook écht klein is, staat deze in één van de meest sfeerloze omgevingen waarin ik ooit een ‘bezienswaardigheid’ heb zien staan.”


De Kleine Zeemeermin kijkt uit over het havengebied van Kopenhagen. Via Chris

5. Piccadilly Circus

Waarom tegenvallend? “Picadilly Circus is een soort ultralight-variant van Times Square, en daar vond ik al weinig aan.”


Toeristen en locals rondom de fontein op Piccadilly Circus. Via Andrew

6. Checkpoint Charlie

Waarom tegenvallend? “De naam is wereldberoemd, maar bleek jammer genoeg niet meer dan een klein hokje met een paar acteursoldaten, midden op een drukke straat, omringd door fotograferende toeristen. Dan zijn er véél interessantere en indrukwekkendere historische bezienswaardigheden in Berlijn.”


Even op de foto met een ‘soldaat’ bij Checkpoint Charlie. Via Joi Ito

7. De Mona Lisa

Waarom tegenvallend? “Na anderhalf uur in de rij te hebben gestaan en een half uur door het Louvre te hebben geschuifeld, kwam ik aan bij het schilderij dat tot de mooiste ter wereld wordt gerekend. Door de vele toeristen was het lastig om het doek van zo’n 80 bij 50cm goed te bekijken, maar omdat je het eigenlijk al honderden keren ergens afgebeeld hebt zien staan, is dat niet eens zo erg. Tegenvallend was een understatement.”


De meeste aandacht gaat in het immense Louvre maar naar één klein doek. Via Stew Dean

8. Madame Tussauds

Waarom tegenvallend? “Kijken naar net-niet-helemaal goed lijkende nep-versies van bekende personen… Ik heb nooit begrepen wat de aantrekkingskracht van zo’n wassenbeeldenmuseum is.”


Madame Tussauds zit o.a. in Londen, Berlijn, Blackpool en Amsterdam (foto). Via Abir Anwar

9. Toren van Pisa

Waarom tegenvallend? “Op zich is de Toren van Pisa (zeker met de aangrenzende Duomo) best mooi, maar de vele toeristen en de kooplieden hebben de ongelukkige gave om je het vertrouwen in de mensheid volledig te doen verliezen.”


Met alle ‘duwende’ mensen is het soms net een openlucht-Tai Chi oefening in Pisa. Via Andrew Childs

10. Stonehenge

Waarom tegenvallend? “De best imposante rotsblokken zijn alleen van een afstandje te bekijken, waardoor de echte magie helaas een beetje ontbreekt. Daarnaast is het vrij duur, enorm toeristisch en nogal afgelegen. Ondanks de historische waarde alleen aan te raden als je toevallig op vakantie bent binnen een straal van 5 kilometer van Stonehenge.”


Voor goede detailfoto’s is een zoomlens noodzakelijk. Via Shane Global


Plaats een reactie op dit blog

21 reacties


Naam

Email

Je bericht


Ha! So true :)

04-12-2012 - eminem

De toren van Pisa vond ik nog wel meevallen, maar met de rest ben ik het volstrekt eens!

04-12-2012 - Inge DeBruyne

"De meest tegenvallende beoordeling aller tijden" Onrealistische verwachtingen in het massatoerismetijdperk. Iedereen verwacht een privevoorstelling zonder andere mensen. Bij de Eiffeltoren is geen typisch franse muziek, alpinopetten, stokbrood, knoflook en wijn. Als je nog dichter bij Stonehenge mag komen was het al gesloopt geweest (o.a. door de klagers die en-passent dan nog hun naam mer merkstift hadden achtergelaten). Klagen over de Mona Lisa terwijl het Louvre nog zoveel wereldberoemde kunst bevat. Zegt meer over de intelligentie/kennis van de klagers. De klagers staan net zo in de rij om de Toren van Pisa zelf ook verder om te duwen/tegen te houden. "Zoooooooo leuk voor thuis".

05-12-2012 - Alphen

Bij zaken zoals Manneke Pis, de Kleine Zeemeermin en het Drielandenpunt wéét je toch al dat het gaat "tegenvallen"? Manneke Pis is een beeldje van 58 centimeter groot dat plast. Iedereen heeft het al wel eens op foto gezien en meer is er echt niet aan hoor. Als je dan nog ontgoocheld bent wanneer je het in het echt ziet ligt het probleem eerder bij jou dan bij het beeld zelf. Hetzelfde met het drielandenpunt. Da's gewoon een plaats waar drie onzichtbare grenzen (grenzen bestaan niet echt) mekaar raken. That's it.

05-12-2012 - Walter Capiau

Ben begin jaren tachtig bij Stonehenge geweest, kon er toen nog vlak bijkomen. Erg indrukwekkend, maar vond persoonlijk Skara Brae op de Orkney eilanden mooier.

05-12-2012 - nanda

Een nederlander heeft dit waarschijnlijk geschreven. Over smaak valt weinig te discuteren.

05-12-2012 - Belgian

[...] Voor de hele lijst van tegenvallende bezienswaardigheden ga je naar de website. [...]

05-12-2012 - Manneken Pis grootste ‘tourist trap’ | Elke dag vakantie.nl

Met dit lijstje zet “stedentripper.com” zichzelf helemaal bovenaan het lijstje van meest overroepen toerismesites. Een beetje fantasie op reis is toch leuk meegenomen. Zoals hier al opgemerkt wéét je van sommige “attracties” vooraf wat te verwachten, indien niet laat dat een schrijnend lak aan reiservaring vermoeden. Manneke Pis niet spoectaculair, akkoord, Kleine Zeemeermin klein, akkoord maar ook zo mooi, allicht dik akkoord voor dat drielandenpunt maar wie bestempelt zoiets als een “attractie”, Madame Tussaud’s bezocht ik niet maar interesseert me ook niet, maar al het overige, Toren van Pisa en Stonehenge voorop… toch super.

05-12-2012 - Tony Van den Eynde

Checkpoint Charlie, tweede wereldoorlog? Je echt verdiepen in wat je bezoekt is wat mij tegenstaat aan veel toeristen..,

05-12-2012 - Richard

Wat een pessimist. Het artikel is precies een verzameling van commentaren geschreven door iemand reizen haat en daardoor nooit buitenkomt.

05-12-2012 - Hilar Delgado

Ik ben meer geinteresseerd in de 10 meest meevallende / opvallende bezienswaardigheden. Dit vind ik weer zo'n ontzettend gezeik. Dat je er de media nog mee haalt.

05-12-2012 - Warrior76

@Warrior76: Dat komt mooi uit, want ook daarover hebben we ontzettend veel artikelen! Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op deze categoriepagina

05-12-2012 - Erik Lammers

Eens en Oneens. Ik ben heel blij dat we het drielanden punt bij Vaals bezocht hebben toen we er toevallig langs kwamen ...... want er is niks te beleven. Stonehenge is andere koek. Stel dat je er tussen mocht lopen ..... dan zie je dus de Stonehenge met overal toeristen tussen de stenen ...... vreselijk. Ik ben er nu twee keer geweest en het blijft indrukwekkend. Manneken pis is inderdaad niet heel verschrikkelijk indrukwekkend, toch blijf ik het leuk vinden om dit soort toeristentrekkers met eigen ogen te zien.

06-12-2012 - Catharina

Ik vind het juist prettig wanneer een "toeristische attractie" gewoner blijkt te zijn dan verwacht, ik houd wel van het gewone leven. Zo was het Rode Plein gewoon prettig om te wandelen, de Chinese Muur leek wel wat op het tuintje van mijn oma qua steentjes en vond ik Hollywood bijna gemoedelijk...

07-12-2012 - Hans

onzin meeste van die zo genaamde tegenvallende en overschatte bezienswaardigheden heb ik bezocht, en sommige meerdere keren. Ik vond die niet altijd even waw, maar om te zeggen een tegenvaller, dat ook weer niet. Er zijn drie soorten toeristen: 1) avonturier: je gaat ergens naartoe op ontdekking (bijna altijd ontdek je plaatsten die wow-effect hebben), 2) geleerde: je gaat eerst informatie verzamelen en dan pas op reis, je weet wat je te wachten staat, 3) de idioot: gaat met torenhoge verwachtingen en slecht voorbereid naar toe, dan kom je altijd ontgoocheld terug. NB: het is toch logisch dat er veel toeristen zijn op een bekende bezienswaardigheid, anders zou het niet bekend zijn... niet?

07-12-2012 - Adam

I just do not understand. As it said, touristic places are just not interesting because of weight or crowd. But touristic places ARE TOURITICS places. If you just want to see something special, you can find it everywhere in the world. But the 10 places above are made with History. There are not "just a place or monument to see". Cultural matters are more than pictures makers.

07-12-2012 - Seb

Vond het ondanks de kritiek wel een grappig artikel :). Moet wel zeggen dat het aantal toeristen bij de attracties voor mij de grootste reden is dat de magie er vanaf is, maar op zich weet je dat als je ergens heen gaat...

14-12-2012 - Melissa

In verband met punt 1: Het echte en oudste Manneke Pis is te bezichtigen in Geraardsbergen! Don't forget! ;)

17-11-2013 - sarah

Ik kom vele keren per jaar in Kopenhagen en vind ook inderdaad dat de kleine zeemeermin niet veel voorstelt maar Kopenhagen en omgeving is zeker niet sfeerloos!!

25-01-2015 - Lucas

De eiffeltoren is een lelijk metalen ding en manneke pis is inderdaad niet veel bijzonders. Ik vind de rangschikking wel goed gedaan. De eiffeltoren had van mij eigenlijk wel op 1 gemogen want dat lelijke ding trekt al een eeuw miljoenen bezoekers.

23-02-2015 - Jan de Winter

[…] van de andere toeschouwers te horen, was ik niet de enige. Niet verwonderlijk dat het beeldje tot meest tegenvallende bezienswaardigheid werd […]

09-10-2015 - Het toeristische hart van Brussel – deel 1 | Het Hart van Brussel

Recente artikelen

Ben je hier al eens geweest?

Je ziet vaak de bordjes van speelhuizen voorbijkomen, hierdoor ontstaat er een kans om een nieuwe wereld te leren kennen, een met de volgende mogelijkheden. De redenen Casino’s zijn erg populair omdat het aanbod groot is met gezelligheid. Bovendien is het laagdrempelig, doordat je binnen een minuut een account aanmaakt, een bedrag stort op je saldo en je een speloptie uitkiest. Daarbij praat je door de fijne sfeer ook met de dealer of andere spelers. Kortom: het is de perfecte weg om plezier, spanning en een extra zakcentje te ontdekken, bovendien is iedere vestiging op korte afstand in een internationale stad. Spellen Welk formaat je graag speelt, daarvoor is een gelegenheid. Je keuze hangt af van je wensen om na te denken, aangezien je bij poker en blackjack stilstaat bij de alternatieven om een extra kaart op tafel te leggen, terwijl je bij onder andere roulette meteen een uitslag hebt. Overigens vind je op deze website uitleg over de diverse casino spellen. Het is dus niet moeilijk, dankzij meerdere artikelen over een spelsoort. Online Op onlinegebied pak je het nog gemakkelijker aan, de aanbieders groeien constant namelijk. Welke organisatie het beste bij je past, lees je op de casino vergelijken pagina. Enkele voorbeelden daarvan: BetCity Een organisatie met reclames waarin voormalige profvoetballers je uitdagen. Is tevens de verstrekker van het uiteenlopendste pakket. Zo verveel je je geen moment. Holland Casino Is in meerdere steden een onderdeel van het avondprogramma, waarop je een hapje eet en daarna de warmte proeft van de Hollandse ambiance. Allebei tellen ze positieve reviews. Gratis bonussen Waar je je ook aanmeldt, je ontvangt een bonus, waardoor je langer plezier beleeft aan een storting, dankzij bijvoorbeeld gratis 20, 100 of 200 euro.Let daarnaast op wat de voorwaarden zijn voor een toeslag. Denk hierbij aan een bepaalde geldsom aanklikken of voldoen aan een leeftijdsgrens. Begin vandaag Om van start te gaan, zet je enkele stappen, maar je wilt eveneens een succesje boeken. Hiervoor is kennis van zaken belangrijk. Je kent immers dan de regels, strategieën en winstkansen.Gebruik daarvoor dit stappenplan:- Volg je interesse voor een online of fysieke aanbieder- Bekijk meer over een spelformaat- Verdiep je in de hoogste bonussen- Vraag naar ervaringen in je eigen omgeving om tips te ontvangen- Vergroot je vaardigheden met speelgeld En schrijf je in voor meerdere nieuwsbrieven, zo weet je telkens waar de mooiste aanbieding op je ligt te wachten.

Bekijken
man op vakantie

Een onmisbaar kledingstuk voor de mannen die op reis vertrekken

Een poloshirt is een must-have voor élke man: modebewust of niet. Het is een essentieel, stijlvol en comfortabel item dat je bij vele gelegenheden op reis kan dragen. Ontdek hier waarom een polo een onmisbaar kledingstuk is in de bagage van de man. Geklede indruk op hotel De tijd waarin je als man enkel een geklede indruk kon maken door het dragen van een hemd, stropdas en pak ligt gelukkig al lang achter ons. Tegenwoordig kan je ook erg gekleed voor de dag komen door een mooi poloshirt, met korte of lange mouwen. Je kan het voor meer formele gelegenheden combineren met een blazer, maar ook zonder vest kan je met een polo gaan voor een smart casual look. Weliswaar in combinatie met een lange broek, geen short. Boek je graag een all-in hotel en wil je ‘s avonds eens iets anders dan een hemd dragen, dan kan je afwisselen met een geklede polo. Combineer je polo met een jeansbroek of chino en een pull want deze preppy look is ideaal voor een casual friday of aperitiefje op reis. Ideaal tijdens het sporten op reis Wist je dat polo’s oorspronkelijk ontworpen werden voor tennissers en pas nadien voor polospelers? Vandaar dat je met een polo al snel een sportieve look bekomt. Ideaal dus om te dragen wanneer je een sport als padel, squash of tennis beoefent, en je op reis ook van plan bent om actief bezig te blijven. Neem afhankelijk van het seizoen en de bestemming van je reis, een polo met lange of korte mouwen mee in je bagage. Stem de kleur van je polo af op de kleur van je short om het helemaal af te maken. Alternatief voor je hemd Zoals we hierboven reeds aanhaalden, kan je met een polo net zo goed een geklede indruk maken als met een klassiek overhemd. Mag je dus iets informeler gekleed zijn op reis, dan kan je af en toe eens afwisselen en een poloshirt dragen ter vervanging van je hemd. Zeker in de zomer of op een tropische bestemming kan dit een verademing zijn. Trendy de wereld rond Een poloshirt is een makkelijk te combineren kledingstuk dat enorm stijlvol is. Een echte klassieker. Maar dat betekent niet dat het niet modieus is. Het is een echt allround basic item dat elke man in zijn kleerkast en dus in zijn bagage zou moeten hebben. En liefst ook meerdere stuks: in verschillende kleuren, met korte of lange mouwen, met print of effen, slim of regular fit, basic modellen in goedkopere stoffen of duurdere items uit exclusieve materialen van bijvoorbeeld Gucci, Tommy Hilfiger, Lacoste, Ted Baker, Fred Perry of Ralph Lauren.

Bekijken