Wat mag je niet missen

  • Wandel door de Maria Theresiastrasse en de andere straten in het mooiste stadscentrum van Tirol
  • Bezoek de St. Jakobsdom in hartje Innsbruck
  • Verbaas je over het rariteitenkabinet in het Ambraskasteel
  • Ga naar een van de Tiroler musea, zoals het Volkskunstmuseum of het Landesmuseum

Panorama-punt

Alpen

Hoog boven Innsbruck

Alpen

In Innsbruck zelf zijn een aantal leuke uitkijkpunten, maar die vallen in het niet bij het uitzicht dat je vanaf de omliggende Alpentoppen hebt. Zowel in de winter als in de zomer kun je met de kabelbaan naar boven, bijvoorbeeld naar Hinterhorn of de Nockspitze.

Musea in Innsbruck

Schloss Ambras

Bijzonder kasteelmuseum

Schloss Ambras

Het ruim 700 jaar oude Schloss Ambras is een dependance van het Wiener Kunsthistorisches Museum. In het Ambraskasteel is onder meer een rariteitenkabinet en kunstverzameling te bezichtigen.

Lees hier meer over Schloss Ambras.

Doe-tip

Hofkirche

gotische kerk in Tiroler Altstadt

Hofkirche

De 450 jaar oude Hofkirche ziet er van buiten niet eens zo speciaal uit, maar van binnen is deze bijzonder mooi. Veel barokke versieringen, beelden en een met goud bekleed grafmonument.

Lees hier meer over de Hofkirche.

Doe-tip

Hungerburgbahn

Designkabelbaan

Hungerburgbahn

De Hungerburgbahn is een moderne kabeltram, die van het centrum van Innsbruck naar het hoger gelegen Hungerburg rijdt. De vier stations die de trambaan aandoet zijn ontworpen door Zaha Hadid.

Hier lees je meer over de Hungerburgbahn.

Hotels in Innsbruck

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Innsbruck.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Innsbruck:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Eindhoven (hele jaar) en Rotterdam (alleen in de winter) vlieg je in ongeveer anderhalf uur naar luchthaven Innsbruck-Kranebitten. Dit vliegveld ligt slechts 4 kilometer van het centrum van Innsbruck.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Innsbruck op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Innsbruck heeft een goed openbaar vervoersnetwerk. In de Alpenstad reis je per trein, tram of per bus. Ook is er de Hungerburgbahn, een hybride kabeltrambaan.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld van Innsbruck en het stadscentrum.Innsbruck: Hoofdstad van de Alpen

Innsbruck is met 125.000 inwoners de grootste stad en hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Tirol, en een belangrijke toegangspoort tot de Alpen. Innsbruck is bij veel mensen slechts bekend als grensovergang tussen Duitsland en Oostenrijk, terwijl de stad veel meer te bieden heeft.

Bezoek Innsbruck voor de typische Tiroler cultuur, de vele bezienswaardigheden en de prachtige alpen. De omgeving van Innsbruck is ideaal voor een stedentrip in combinatie met wintersport, of juist met zomerse outdoor activiteiten.

De oude binnenstad van Innsbruck met haar vele kleine steegjes, barokke gebouwen, winkeltjes en kleine cafés geeft de stad een typerend en sfeervol karakter. Vooral de barokke St. Jacobs Dom aan de Domplatz en de Hofkirche zijn toeristische trekpleisters!

Meer naar de rand van Innsbruck ligt Schloss Ambras. Was Schloss Ambras ooit het symbool van Tiroolse macht, nu is het een belangrijke toeristische trekpleister vanwege de architectuur en kunstwerken die in het slot aanwezig zijn.

Voor een gevarieerde stedentrip naar de Oostenrijkse Alpen is Innsbruck de perfecte bestemming!