Innsbruck is met 125.000 inwoners de grootste stad en hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Tirol, en een belangrijke toegangspoort tot de Alpen. Innsbruck is bij veel mensen slechts bekend als grensovergang tussen Duitsland en Oostenrijk, terwijl de stad veel meer te bieden heeft.

Bezoek Innsbruck voor de typische Tiroler cultuur, de vele bezienswaardigheden en de prachtige alpen. De omgeving van Innsbruck is ideaal voor een stedentrip in combinatie met wintersport, of juist met zomerse outdoor activiteiten.

De oude binnenstad van Innsbruck met haar vele kleine steegjes, barokke gebouwen, winkeltjes en kleine cafés geeft de stad een typerend en sfeervol karakter. Vooral de barokke St. Jacobs Dom aan de Domplatz en de Hofkirche zijn toeristische trekpleisters!

Meer naar de rand van Innsbruck ligt Schloss Ambras. Was Schloss Ambras ooit het symbool van Tiroolse macht, nu is het een belangrijke toeristische trekpleister vanwege de architectuur en kunstwerken die in het slot aanwezig zijn.

Voor een gevarieerde stedentrip naar de Oostenrijkse Alpen is Innsbruck de perfecte bestemming!