Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Oostenrijk

Oostenrijk

Wenen

Wenen, hoofdstad van Oostenrijk en met 1,8 miljoen inwoners veruit de grootste stad van het land, heeft de bezoeker veel variatie te bieden. Vooral liefhebbers van opera, architectuur, walsen en lekker eten komen tijdens een stedentrip Wenen aan hun trekken! Een schnitzel smaakt nergens beter dan in Wenen, en in de avonduren behoort een bezoek aan de Staatsopera of een Weense wals tot één van de vele mogelijkheden. Eén van de opvallenste gebouwen in het centrum van Wenen is het Hofburg Paleis. Dit grote witte gebouw was jarenlang de officiële woning van de keizers van het Habsburgse Rijk en herbergt tegenwoordig onder meer het Sissi museum en de keizerlijke appartementen. Het Hofburg Paleis herbergt tevens ’s werelds oudste manage, de Spaanse Rijschool. Vanwege de historie en het hoge niveau van de ruiters en Lipizzanerhengsten geniet de rijschool wereldwijde faam, en zijn de trainingen en shows zeker de moeite van een bezoek waard! Naast het Hofburg Paleis zijn ook het Schönnbrunn Paleis en het Wiener Prater bezienswaardigheden die bij een stedentrip naar Wenen zeker niet mogen ontbreken!

Bekijken

Salzburg

Als geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart tref je in Salzburg veel aandacht voor klassieke kunst en muziek. In Salzburg vinden jaarlijks vele festivals plaats als de Mozartweek in januari of het Salzburger Festspiele in juli en augustus. Vanwege de ligging in de Oostenrijkse Alpen is een stedentrip Salzburg perfect te combineren met wandelen, mountainbiken, of zelfs wintersport. Salzburg staat in het teken van de barok. In het stadcentrum is veel architectuur uit de barokperiode te bewonderen. Schloss Mirabel (het gemeentehuis) en de barokke kerken zijn weelderig versiert en prachtige voorbeelden van deze bouwstijl. Bezoek de boven de stad gelegen vesting Hohensalzburg. Deze vesting biedt de bezoeker een goed uitzicht over Salzburg en herbergt 2 musea. Ook Wasserspiele Hellbrunn, Mozart’s Huis en het Kapitelplatz met haar vele cafés mogen niet worden vergeten! Geniet tijdens eens stedentrip Salzburg van zoetigheden als abrikozennoedels en nusskipferl, of een lokale specialiteit als Krautspatzen. Met haar barokke architectuur, vele muzikale festivals en culinaire hoogtepunten is Salzburg in Oostenrijk een prima alternatief voor het meer voor de hand liggende Wenen!

Bekijken

Innsbruck

Innsbruck is met 125.000 inwoners de grootste stad en hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Tirol, en een belangrijke toegangspoort tot de Alpen. Innsbruck is bij veel mensen slechts bekend als grensovergang tussen Duitsland en Oostenrijk, terwijl de stad veel meer te bieden heeft. Bezoek Innsbruck voor de typische Tiroler cultuur, de vele bezienswaardigheden en de prachtige alpen. De omgeving van Innsbruck is ideaal voor een stedentrip in combinatie met wintersport, of juist met zomerse outdoor activiteiten. De oude binnenstad van Innsbruck met haar vele kleine steegjes, barokke gebouwen, winkeltjes en kleine cafés geeft de stad een typerend en sfeervol karakter. Vooral de barokke St. Jacobs Dom aan de Domplatz en de Hofkirche zijn toeristische trekpleisters! Meer naar de rand van Innsbruck ligt Schloss Ambras. Was Schloss Ambras ooit het symbool van Tiroolse macht, nu is het een belangrijke toeristische trekpleister vanwege de architectuur en kunstwerken die in het slot aanwezig zijn. Voor een gevarieerde stedentrip naar de Oostenrijkse Alpen is Innsbruck de perfecte bestemming!

Bekijken