Wat mag je niet missen

 • Bezoek de imposante, ruim 850 jaar oude Stephansdom
 • Verdwaal in het centrum vol barokke en art nouveau-gebouwen
 • Bewonder het prachtige Hapsburger Schönbrunnpaleis
 • Bezoek een opera of theatervoorstelling

Panorama-punt

Donauturm

Hoog boven Wenen

Donauturm

De 252 meter hoge tv-toren is het hoogste gebouw van Wenen. Het uitzicht vanuit het restaurant op 160 meter hoogte is prachtig. Een andere optie is het restaurant op de 57e verdieping van de 250m hoge DC Tower.

Lees hier meer over de Donauturm en de openingstijden.

Musea in Wenen

Succes met kiezen!

Musea van wereldformaat

Succes met kiezen!

Van Belvedere tot het Kunsthistorisch Museum, en van de Egyptische oudheid tot de musea in het MuseumsQuartier – Wenen heeft vele geweldige musea. Het maken van een keuze zal nog lastig worden!

Met een Vienna Card krijg je korting bij vrijwel alle musea.

Bezienswaardigheid

Stephansdom

Imposante Weense Dom

Stephansdom

Met 136 meter behoort de Weense Stephansdom tot de tien hoogste kerken ter wereld. Bekijk de dom van binnen, of bedwing de 343 treden tot de Türmer Stube, die zich op 72 meter hoogte bevindt.

Reserveer hier je huurfiets – met óf zonder gids.

Bezienswaardigheid

Schönbrunn Paleis

Majestueus Wenen

Schönbrunn Paleis

Het Schönbrunnpaleis (of Schloss Schönbrunn) is een van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Oostenrijk. En als je het paleis en de tuinen bezoekt, snap je direct waarom.

Reserveer hier je toegangsbewijs en ontloop de wachtrijen.

Hotels in Wenen

 • Hotel Post


  3-daagse vliegreis naar Wenen. Middenklasse hotel midden in de binnenstad en daardoor zeer populair. U loopt in 5 minuutjes naar Graben, Kohlmarkt en de Stephansplatz. Een prima uitgangspunt om de bezienswaardigheden van Wenen te gaan…
  Meer info 48.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Wenen, Oostenrijk |

  Hotel Stefanie


  3-daagse vliegreis naar Wenen. Luxe familiehotel, historisch en met bijzondere, Weense sfeer. De geschiedenis van het hotel gaat terug tot de 17e eeuw en is daarmee het oudste, nog in bedrijf zijnde, hotel van Wenen.…
  Meer info 55.00
  Reisduur: 2 dagen | Locatie: Wenen, Oostenrijk |
Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Wenen.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Wenen:

Vliegtuig

Vanuit Amsterdam, Brussel en Rotterdam vlieg je in ongeveer twee uur rechtstreeks naar Wenen. Luchthaven Wenen-Schwechat ligt ongeveer 18 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Wenen op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Wenen heeft een uitstekend openbaar vervoersnetwerk. In Wenen reis je per trein, tram of bus. Ook heeft de stad een U-Bahn, een metrodienst die uit 5 metrolijnen bestaat.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Wenen: Kunst, architectuur & schnitzels

Wenen, hoofdstad van Oostenrijk en met 1,8 miljoen inwoners veruit de grootste stad van het land, heeft de bezoeker veel variatie te bieden. Vooral liefhebbers van opera, architectuur, walsen en lekker eten komen tijdens een stedentrip Wenen aan hun trekken!

Een schnitzel smaakt nergens beter dan in Wenen, en in de avonduren behoort een bezoek aan de Staatsopera of een Weense wals tot één van de vele mogelijkheden.

Eén van de opvallenste gebouwen in het centrum van Wenen is het Hofburg Paleis. Dit grote witte gebouw was jarenlang de officiële woning van de keizers van het Habsburgse Rijk en herbergt tegenwoordig onder meer het Sissi museum en de keizerlijke appartementen.

Het Hofburg Paleis herbergt tevens ’s werelds oudste manage, de Spaanse Rijschool. Vanwege de historie en het hoge niveau van de ruiters en Lipizzanerhengsten geniet de rijschool wereldwijde faam, en zijn de trainingen en shows zeker de moeite van een bezoek waard!

Naast het Hofburg Paleis zijn ook het Schönnbrunn Paleis en het Wiener Prater bezienswaardigheden die bij een stedentrip naar Wenen zeker niet mogen ontbreken!