Wat mag je niet missen

  • De hooggelegen vesting Hohensalzburg
  • Wandel door de straten van het oude stadscentrum, dat UNESCO Werelderfgoed is
  • De 1300 jaar oude St. Peterkerk en de barokke Dom van Salzburg
  • Bezoek Slot Mirabell en de omliggende tuinen, bekend uit The Sound of Music

Panorama-punt

Hohensalzburg

Prachtig uitzicht over de stad

Hohensalzburg

Slot Hohensalzburg is de populairste Oostenrijkse bezienswaardigheid buiten de hoofdstad Wenen. Vanaf het hooggelegen gebouw kijk je prachtig uit over de historische binnenstad van Salzburg

Lees hier meer over Hohensalzburg.

Musea in Salzburg

Neue Residenz

Museum in paleisomgeving

Neue Residenz

De stijlvol gerenoveerde Neue Residenz wordt ook wel Palazzo Nuovo genoemd. In dit paleislijke gebouw is onder meer Salzburg Museum gevestigd, met tentoonstellingen over de geschiedenis van de stad.

Lees hier meer over Salzburg Museum en de openingstijden.

Doe-tip

Hangar-7

Haal het meeste uit Salzburg

Hangar-7

Hangar-7 is een prettige moderne afwisseling in historisch Salzburg. In dit moderne, door Red Bull gesponsorde, gebouw kun je onder meer historische vliegtuigen en Formule 1-auto’s bekijken.

Lees hier meer over Hangar-7 en de openingstijden.

Bezienswaardigheid

Hohensalzburg

Enorm kasteel boven Salzburg

Hohensalzburg

Met een afmeting van 250 bij 150 meter is het hooggelegen Hohensalzburg één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. In het kasteel zitten onder meer twee musea en een kapel.

Hier lees je meer over Hohensalzburg.

Hotels in Salzburg

Bekijk meer hotels

Kiezen uit meer hotels?

Hier vind je een uitgebreid aanbod met meer uitstekende hotels in Salzburg.
Bekijk meer hotels

Zo kom je in Salzburg:

Vliegtuig

Vanaf diverse vliegvelden reis je in ongeveer anderhalf uur naar luchthaven Wolfgang Amadeus Mozart. Dit vliegveld ligt slechts 4 kilometer van het historische centrum van Salzburg.

Bekijk de actuele tarieven van vliegtickets naar Salzburg op Tix.nl:


Openbaar Vervoer

Salzburg heeft een modern openbaar vervoersnetwerk. In de Oostenrijkse stad reis je per trein, tram (S-Bahn), trolleybus of per bus.

Er is een directe OV-verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum.Salzburg: Klassieke bouwstijlen & muziek

Als geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart tref je in Salzburg veel aandacht voor klassieke kunst en muziek. In Salzburg vinden jaarlijks vele festivals plaats als de Mozartweek in januari of het Salzburger Festspiele in juli en augustus.

Vanwege de ligging in de Oostenrijkse Alpen is een stedentrip Salzburg perfect te combineren met wandelen, mountainbiken, of zelfs wintersport.

Salzburg staat in het teken van de barok. In het stadcentrum is veel architectuur uit de barokperiode te bewonderen. Schloss Mirabel (het gemeentehuis) en de barokke kerken zijn weelderig versiert en prachtige voorbeelden van deze bouwstijl.

Bezoek de boven de stad gelegen vesting Hohensalzburg. Deze vesting biedt de bezoeker een goed uitzicht over Salzburg en herbergt 2 musea. Ook Wasserspiele Hellbrunn, Mozart’s Huis en het Kapitelplatz met haar vele cafés mogen niet worden vergeten!

Geniet tijdens eens stedentrip Salzburg van zoetigheden als abrikozennoedels en nusskipferl, of een lokale specialiteit als Krautspatzen.

Met haar barokke architectuur, vele muzikale festivals en culinaire hoogtepunten is Salzburg in Oostenrijk een prima alternatief voor het meer voor de hand liggende Wenen!