Als geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart tref je in Salzburg veel aandacht voor klassieke kunst en muziek. In Salzburg vinden jaarlijks vele festivals plaats als de Mozartweek in januari of het Salzburger Festspiele in juli en augustus.

Vanwege de ligging in de Oostenrijkse Alpen is een stedentrip Salzburg perfect te combineren met wandelen, mountainbiken, of zelfs wintersport.

Salzburg staat in het teken van de barok. In het stadcentrum is veel architectuur uit de barokperiode te bewonderen. Schloss Mirabel (het gemeentehuis) en de barokke kerken zijn weelderig versiert en prachtige voorbeelden van deze bouwstijl.

Bezoek de boven de stad gelegen vesting Hohensalzburg. Deze vesting biedt de bezoeker een goed uitzicht over Salzburg en herbergt 2 musea. Ook Wasserspiele Hellbrunn, Mozart’s Huis en het Kapitelplatz met haar vele cafés mogen niet worden vergeten!

Geniet tijdens eens stedentrip Salzburg van zoetigheden als abrikozennoedels en nusskipferl, of een lokale specialiteit als Krautspatzen.

Met haar barokke architectuur, vele muzikale festivals en culinaire hoogtepunten is Salzburg in Oostenrijk een prima alternatief voor het meer voor de hand liggende Wenen!