De Belgische steden zijn ideaal voor korte bezoekjes per auto. Vanaf Utrecht ben je binnen anderhalf uur over de grens, maar je voelt je direct een stuk verder van huis. Een ander voordeel van met name Antwerpen, Gent en Brugge is de taal; je kunt gewoon Nederlands blijven praten!

Antwerpen

Deze grote havenstad is een populaire bestemming om een dagje (of weekendje) te bezoeken, vooral vanwege de goede bereikbaarheid en bekende winkelstraten. De Grote Markt en de Meir zijn namelijk prima plekken om nieuwe aanvullingen voor de kledingkast te vinden. Verder zijn ook de Havens en de vele musea en kerken zeker een bezoekje waard.

Meer over Antwerpen

Brugge

Het oude centrum van Brugge, dat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, telt ontelbare straatjes, steegjes en hofjes. De kleine stad, die ook ‘Het Venetië van het Noorden’ genoemd wordt, staat bekend om haar vele restaurants en bierbrouwerijen. Cultuur- en culinaire liefhebbers zijn hier dus uitstekend op hun plek.

Meer over Brugge

 

Brussel

De bekendste attracties van de Belgische hoofdstad Brussel, waar zowel Vlaams als Frans gesproken wordt, zijn het Atomium en Manneke Pis. Het centrum, dat in een vijfhoek om de Grote Markt ligt, biedt voldoende voor een weekend struinen, shoppen en proeven. Goed bereikbaar met auto of trein, dus zeker de moeite waard.

Meer over Brussel

Gent

gent

Ook Gent, gelegen op nog geen twee auto-uren van Utrecht, kent een gezellig oud centrum. Zo ligt Gravensteen, een imposante burcht, bijvoorbeeld midden in de binnenstad. Gent is door UNESCO uitgeroepen tot ‘Creative City of Music’, dus ook qua uitgaan zit het in deze kleine stad absoluut goed.

Meer over Gent

 

Luik

Deze bruisende stad, die in tweeën gedeeld wordt door de Maas, is de geboorteplaats van Karel de Grote. Deze historie is deels terug te vinden in de vele imposante kerken en musea. Luik, dat in Wallonië ligt en ook wel ‘Het Kleine Frankrijk aan de Maas’ genoemd wordt, is prima bereikbaar per auto of trein.

Meer over Luik