Plannen voor een romantische stedentrip of een liefdevol weekendje weg? Of houd je gewoon van warme, sfeervolle steden? Dan zijn de onderstaande acht steden absoluut iets voor jou!

1. Venetië (Italië)

De sfeervolle grachten, de fraai vormgegeven gebouwen, de warme Italiaanse zon en de karakteristieke restaurantjes ademen allemaal hetzelfde uit in Venetië: romantiek. Laat je rondvaren op een gondel, bezoek één van de schitterende kerken of paleizen, en geniet samen met je gelifde van de locale culinaire kunsten. Venetië is absoluut een aanrader!
Lees verder over Venetië

2. Parijs (Frankrijk)

Het mag geen verassing heten dat de mondiale Stad van de Liefde een populaire bestemming. Vooral in de perioden rond Valentijnsdag en Kerst trekken velen er op uit richting de Seine, het Louvre, de Champs-Élysées of EuroDisney. Zodra de lente begint is het een feest om in Parijs, dat ruim 2,1 miljoen inwoners telt, rond te lopen. De vele terrasjes en artistieke sfeer maken Parijs tot een ware belevenis.
Lees verder over Parijs

3. Wenen (Oostenrijk)

Al in 1221 kreeg de Oostenrijkse hoofdstad haar stadrechten toegwezen, waardoor Wenen één van de oudste Europese hoofdsteden is. De stad is beroemd om haar vele muzikale evenementen, zoals klassieke muziek en opera. Naast het cultuurrijke, oude centrum heeft Wenen ook een zeer moderne kant, waardoor het een verassend veelzijdige, maar zeker ook romantische stad is.
Lees verder over Wenen

4. Barcelona (Spanje)

Gelegen aan de Middellandse zee, en met ruim voldoende bezichtingen en activiteiten, is Barcelona een ideale stad om te bezoeken. Vooral met het vliegtuig in korte tijd te bereiken. De Catalaanse hoofdstad bruist van ‘s-ochtends vroeg tot laat in de nacht, en staat bekend om haar ontelbare (goede) restaurants en de vele romantische plekjes.
Lees verder over Barcelona

5. Brugge (België)

Op nog geen 2,5 uur rijden van Utrecht ligt de oude Vlaamse havenstad Brugge. Het gehele historische centrum is, als middeleeuws stadsdeel, opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De vele grachten, musea en oude panden zorgen voor een gemoedelijke sfeer, wat het romantische gevoel in deze Belgische stad zeker ten goede komt.
Lees verder over Brugge

6. Praag (Tsjechië)

De hoofdstad van Tsjechië biedt werkelijk een schat aan cultuur. Het gehele centrum staat op UNESCO’s lijst met werelderfgoed, en er zijn tientallen eeuwenoude kastelen en burchten in de omgeving te vinden. Dit zorgt voor een sfeervolle en unieke omgeving, waardoor Praag een perfecte bestemming is voor romantische weekendjes.
Lees verder over Praag

7. Rome (Italië)

Ook in Rome staat het gehele historische stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het lijkt wel of dit een garantie is voor een romantische uitstraling, want ook in de Italiaanse hoofdstad is dit het geval. Uiteraard speelt de Italiaanse passie en de aanwezigheid van honderden sfeervolle restaurants hier ook een grote rol bij.
Lees verder over Rome

8. Boedapest (Hongarije)

De rijke geschiedenis van Boedapest is in alle straatjes en steegjes terug te vinden, en de Donau splijt de stad letterlijk in tweeën. Aan de westzijde van deze rivier ligt namelijk het stadsdeel Pest, terwijl het heuvelachtige Boeda aan de overzijde ligt. Beide gedeelten van de stad kennen voldoende romantische plekjes voor de perfecte citytrip.
Lees verder over Boedapest